IFK antoi tikkunekun, ja vei pois – Kerholle 5-3 tappio

5-3 (0-2, 3-1, 2-0)

 

 

Lauantaina Kerho oli edellisen kerran tulessa. Havainnollisesti siis. Joka tapauksessa, silloin oli edellinen peli ja vastassa oli IFK Helsingissä. Ja tänään, tiistaina, uudestaan sama joukkue ja sama paikka. Kerholla oivallinen paikka ottaa revanssi IFK:n kustannuksella.

Ottelun alku vaikutti jopa liian hyvältä ollakseen totta. Reilun seitsemän minuutin jälkeen oli Kerho karannut jo 0-2 johtoon ja peli näytti suht hyvältä. Toisen erän alkuun taas vuorostaan IFK pisteli kahdeksaan minuuttiin kolme maalia Laurikaisen selän taakse, Kerhon joutuessa takaa-ajajan asemaan. Kerho tulikin ylivoimalla vielä toisessa erässä tasoihin, kunnes kolmannessa erässä IFK karkasi voittoon lopulta lukemin 5-3. Kerhon maalit tekivät tänään Markus Nenonen, Santtu Hakanen ja Valtteri Puustinen. Eetu Laurikainen huhki maalissa 36 torjunnan edestä, ja virkaveli Frans Tuohimaa toisessa päässä 16 torjunnan verran.

 

 

 

Ylivoimainen, ylivertainen, HPK

 

Olipahan kiekkoa avauserä! Kerho vei ennakkoon aivan suvereenia IFK:ta kuin kuoriämpäriä. Avausminuutilla jo Santtu Hakanen näytti mitä on tulossa ja koitti painaa avaushäkin ilmaveivillä, mutta kiekko vähän karkasi lavasta ja yritys jäi tuhnuksi.

Avausmaali tuli hyvän karvauspelin päätteeksi ajassa 3.30. Tikka ja Kombe paineisti IFK:n pakistoa miehekkäillä otteillaan sillä seurauksella, että kiekko saatiin haltuun. Kombe pelasi kiekon Tikalle IFK:n maalin taakse, Tikka jatkoi bulgarialaisella syötöllä Nenoselle maalin eteen ja näistä paikoista Nessu löytää kolon maalivahtien kamoista 10/10! Pari minuuttia Kerhon johtomaalin jälkeen oli kotijoukkueella mahdollisuutensa ja painetta Kerhon päädyssä. Kertaalleen Kerho jo tilanteen purki, tässäkin löytyi vielä oranssilta kapteenilta Nenoselta pelisilmää. Nenonen näki jo heti alusta asti Kerhon ylivoimaisuuden ja passasi vielä IFK:n Jere Salliselle kiekon takaisin vapaaseen paikkaan, tietäen ettei Laurikaiselle mene mikään ja johto säilyy.

Ajassa 7.15 pysähtyi digitaalit seuraavan Kerhomaalin merkiksi. Santtu Hakanen näytti että jotain täältä kotiin viedään ja naulasi  Kainulaisen paluukiekosta Kerholle 0-2, saaden kiekon maalista muistoksi kirjahyllyyn. Syöttöpisteille toiseen maaliin Kainulaisen lisäksi Santeri Lukka.

Kertaalleen päästettiin IFK myös ylivoimalle erän aikana, 10.06 Tikka kampituksesta boksiin ja pari minuuttia nelikoille kestettävää. IFK sai hetken haipuilun jälkeen myllynsä pyörimään, mutta hätää ei Kerholla tilanteessa ollut. Tiivis nelikko piti IFK:n kaukana huipputonteilta ja ne vedot mitkä pääsi tulemaan maalia kohti, ei Laurikainen niitä eteensä pudotellut. Näin ollen Kerhon kahden maalin johto säilyi jäähynkin jälkeen.

Erän viimeisellä minuutilla oli Kerholla parikin huippupaikkaa karata kolmen maalin johtoon, nyt oli jo Tuohimaakin hereillä ja sai kamojaan väliin. Ja jottei nyt mene ihan pelkäksi ylistämiseksi, niin oli siellä kotijoukkueellakin maalipaikkansa erässä. Laurikainen pelasi huippuerän eikä paljon irtopaloja pudotellut missään vaiheessa torjuen erässä 14 kertaa. Tuohimaalle kirjattiin erässä seitsemän torjuntaa.

 

IFK kampeaa tasoihin

 

Jos oli avauserä Kerhomerkkinen jossain määrin, oli nyt IFK löytänyt pallinsa ja lähes nöyryytti hämäläisiä erän alkuminuutit. 26 sekuntia ehti kulua toista erää kun Henrik Borgström avasi kotijoukkueen maalihanat nostamalla kavennuksen maalin edestä ylähyllylle. 51 sekuntia kun oli pelattu, lähti Nenonen istunnolle kampituksesta. Ja tämän IFK hyödynsi ajassa 22.04 Joonas Lyytisen toimesta ja tilanne olikin jo 2-2.

Seuraava jäähy puhallettiin Kontiolalle koukkaamisesta 27.14. Eikä jäänyt tämäkään ylivoima kotijoukkueelta käyttämättä. Kousa huomasi viivassa, että kun pelille ei käännä selkää, tapahtuu hyviä asioita. Näin Kousa syötti Sebastian Dykin tekemän 3-2 johtomaalin.

IFK:n johtomaalin jälkeen sai Kerhokin taas vähän otetta peliin. Ensin 28.41 IFK:n Micke-Max Åsten lähti boksiin kiinnipitämisestä ja kun Kerho ei tästä maalia saanut tehtyä, tasoitti Kousa puntit omalla koukullaan 32.20 ja Kerho pääsi uudestaan ylivoimalle. Tällä kertaa heilahti jo Tuohimaankin takana ja Kerho kuittaa pelin vuorostaan tasoihin, 3-3! Kontiola raapi aloituksen J. Ikosen avustuksella Eroselle viivaan, Eronen sahasi pari syöttöä Puustisen kanssa ja Puustinen sai kunnian laukoa tasoituksen, eikä ylivoimaa ehtinyt kulua kuin seitsemän sekuntia.

Toisessa erässä IFK oli isäntä ja HPK häveliäisen vieraanvarainen vieras. Laurikaiselle toisessa erässä 12, ja Tuohimaalle kolme torjuntaa, joten nekin meni (edelleen) kotijoukkueen hyväksi. Maalintekopelissä kuitenkin maalit ratkaisee ja päätöserään lähdettiin kutkuttavista 3-3 lukemista.

 

Ei riitä tälläkään kertaa

 

Kolmannen erän alkuun oli Kontiolan ketjulla loistava mahdollisuus ottaa Kerholle jälleen johtopaikka, Tuohimaan johdolla kotijoukkue kuitenkin kesti paineen. Reilun seitsemän minuutin jälkeen oli Laurikaisen vuoro pitää Kerhon pää vielä pinnalla Alex Broadhurstin päästessä laukomaan suoraan syötöstä maalin edestä. Ja hetken kuluttua tästä laukoi vielä Jesse Saarinen tolppaan, joka piti vuorostaan Kerhon toiveet pisteistä elossa.

49.20 alkoi sitten se selkäranka naksahdella kun Lukka joutui rikkomaan ja lähti jäähylle. Vajaa minuutti ehdittiin tätä jäähyä kärsiä, kunnes IFK meni 4-3 johtoon Borgströmin illan toisellaan.

Kerho aloitti kirinsä ja varsinkin Kontiolan ketju loi painetta Tuohimaan silmien alle mutta tuloksetta, ikävä kyllä. Pari minuuttia ennen päätössummeria lähti Laurikainen pois maalilta ja Kerho jauhoi kuudella pelaajalla. Kontiola sai pelattua kertaalleen Puustiselle ihan avopaikan pisteiden väliin, mutta Puustisen laukaus suuntautui kohti Bim Bainion mainoksia. 58.35 sai Tiilikainen otettua aikalisän ja juonia punottiin kotijoukkueen turmioksi. Lopullisen turmion toi tällä kertaa Ville Leskinen IFK:sta ajassa 59.20 laukomalla ottelun päätösnumerot 5-3 tyhjään Kerhorysään.

Tästä matka jatkuu taas kotijäälle, jossa tulee vastaan perjantaina 12.2. Jukurit ja heti perään lauantaina 13.2. JYP. Siitähän lähdetään, että näistä molemmista tulee yhteensä kuusi pistettä plakkariin!

 

 

 

 

 

 

 

 

09.02.2021 21:08

Jaa artikkeli: