Idän Sputnikit ja lauantaihumppaa

SaiPa-HPK 20.09.2013 klo 18.30

HPK-Tappara 21.9.2013 klo 17.00

HPK jatkaa taivaltaan viikonloppuna perjantaina ja lauantaina. Ensin matka käy itärajan tuntumaan SaiPan vieraaksi ja lauantaina isännöidäänkin sitten Tampereen Tapparaa.

Päivänpolttavat

Sekä SaiPalla, että Tapparalla on takanaan kolme kierrosta Liigaa, HPK tavoin. SaiPa on aloittanut kautensa pirteästi, kun KalPa ja Blues on taipunut kotiluolassa. Tappion lappeenrantalaiset kärsivät Kärpille Oulussa.

Tapparan kone on sen sijaan yskinyt jonkin verran. Tilillä kolmesta ottelusta on voitto, tappio ja jatkoaikatappio. Toisaalta Jukka Rautakorven valmentamat joukkueet ovatkin vahvimmillaan vasta kauden loppupuolella.

Vaakakupissa

HPK pesi Lukon tiistaina selvin numeroin ja kapteeni Ville Viitaluoma sai pistetilinsä oikein kunnolla auki. Viitaluoma tehtaili hatullisen verran maaleja ja Joonas Vihko syötti näistä osumista kaksi jälkimmäistä. Myös Craig Schira maalasi kerran ja ansaitsi myös syöttöpisteen tilillensä.

SaiPan Patrick Davis nakutti tiistain kierroksella Bluesia vastaan 2+2 tehot ja häntä on syytä pitää silmällä. Itse en jättäisi huomioimatta myöskään pienikokoista, mutta erittäin vaarallista Jesse Mankista.

Tapparan Ville Nieminen tekee todennäköisesti paluun rosteriin kärsittyään pelikieltonsa, joka hänelle langetettiin heti ensimmäisessä Liiga-ottelussa Ilvestä vastaan. Selvää ennen lauantain ottelua on se, että Rautakorpi on piiskannut joukkueensa todellisesti pelaamaan voitosta. Tähän huutoon Tapparalla on laittaa kentälle mm. Pekka Jormakan, Antti Erkinjuntin tai Kristian Kuuselan kaltaisia nimiä.

Otteluiden kokoonpanot pelipäivinä:
SaiPa-HPK
HPK-Tappara

Pelipäivän väitteet

– Väitän, että Jere Sallinen avaa sekä maali-, että syöttötilastonsa viikonlopun aikana.

– Väitän, että Ritari-areenan pohjoispäädyn kioski tekee tämän kauden hotsien myyntiennätyksen lauantaina.

Niklas Heinonen 20.9.2013

20.09.2013 06:17

Jaa artikkeli: