Hyvin menee, mutta menkööt

HPK-Ilves 4-2 (2-1,1-1,1-0)

HPK näytti Ilvekselle, miten jääkiekkoa pelataan. Suvereenisti kenttätapahtumia läpi pelin hallinnut HPK otti tamperelaisista vakuuttavan 4-2-voiton. Ottelun voittomaalista vastasi komean osuman tehnyt Juha Koivisto.

Ensimmäisestä erästä lähtien sai luotua painetta Ilves-vahti Ville Kolppasen maalille. Jo ensiminuuteilla Ville Järveläinen järjesti Petteri Nikkilälle hyvän maalipaikan, mutta Nikkilän veto suuntautui niukasti ohi yläkulman.

Hämeenlinnalaisyleisö pääsi juhlimaan ensimmäistä täysosumaa ensimmäisen erän puolivälissä. Ajassa 10.13 Jesse Saarinen nosti kiekon Ilves-maalin takapesään pitkän kulmapelin päätteeksi. Maaliin esityön tekivät ykkösketjun muut lenkit Antti Kerälä ja Borna Rendulic.

DSC_7053

Ilves löi pelin tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin Ossi-Petteri Grönholmin rangaistuksen aikana. Ilveksen kultakypärä Michael Keräsen namupassi löysi Turo Asplundin maalin kulmalta ja HPK:n Juuse Saros oli maalillaan voimaton.

HPK kuittasi tilanteen kuitenkin vain 28 sekuntia myöhemmin, kun asialla oli Craig Schira. Tarjoilusta vastasi ensimmäisen maalin tavoin akseli Kerälä- Rendulic.

Ensimmäisessä erässä havaittavissa oli myös tunnetta. Joukkueiden välillä nähtiin kovia taklauksia ja nahinaa.

DSC_7063

Koivisto taiteilee voittomaalin

Toisessa erässä Ilves tuli tasoihin ajassa 25.30. Ilveksen ihmispatsas Kai Kantola löi irtokiekon ohi Saroksen juuri, kun aleksi Laakson kaksiminuuttinen umpeutui. Maalin syöttivät Michael Keränen ja Nicholas Dimitrakos.

Ottelun ja ehkä koko kevätkauden hienoin osuma nähtiin toisen erän viimeisellä minuutilla. HPK:n Juha Koivisto taisteli itsensä kulmasta Ilves-maalille, “chippasi” kiekon ilmaan ja löi kiekon ilmasta maaliin ollen itse vaakatasossa ilmassa. Taiteilija-Koiviston osumaan syötöt Teemu Rinkiselle ja vahvaa kevättä pelanneelle Antti Bruunille. Maali sai melkein koko Rinkelinmäen haukkomaan henkeään.

Pelin viimeinen osuma nähtiin kolmannessa erässä. Tuomas Vänttinen jatkoi tehokkaita otteitaan lauantainakin ja millintarkka ranneveto upposi ohi Kolppasen ajassa 44.25.

DSC_7130

“Tänään oltiin parempia”

HPK:lla totisesti on vielä saumaa pudotuspeleihin. Tällä hetkellä piste-ero HIFK:hon on yhdeksän pistettä, kun helsinkiläisillä on peli enemmän pelattuna. HPK:n Antti Bruun vakuuttaa taistelun jatkuvan.
– Ollaan kopissa sovittu jätkien kanssa, että loppuun asti taistellaan ja sen jälkeenkin. Ei tässä auta luovuttaa, sillä kyse on tämän kauden pelien lisäksi myös ensi kauden pelipaikasta. Jos luovuttamaan lähtee, niin äkkiä löytää itsensä muista hommista. Yleisöllehän tätä tehdään, Bruun kiteytti.

DSC_7071

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kiitti joukkuettaan hyvästä viikosta.
– Kahdeksan pistettä yhdeksästä saatiin tällä viikolla, mikä ei ole ollenkaan huono tauon jälkeen. Tänään oltiin taas uhrautuvia puolustuspäässä ja tosi tyytyväinen saa olla joukkueen ilmeeseen. Tänään oltiin Ilvestä parempia.

Ilveksen Tuomas Tuokkola sen sijaan kaipasi joukkueeltaan sydäntä pelata.
– Ekassa ja kolmannessa erässä saatiin luotua tasan nolla maalipaikkaa. Niissä erissä meidän tilastojen mukaan HPK voitti maalipaikat 15-0. Jos nuo ovat maalipaikkatilastot, niin kyllä minä peräänkuulutan sitä sydäntä jokaiselta pelata tätä peliä joukkueelle.

DSC_7123

Matka ja taistelu jatkuu tiistaina. Vastaan asettuu Jyväskylän JYP Ritari-areenalla. Mikäs sen hienompaa, kun napata jyväskyläläisiltä iso ja tärkeä päänahka! Tule ja koe Kerhon kanssa, sillä mikään ei ole vielä ohi!

Kämmen

 

01.03.2014 23:41

Jaa artikkeli: