Hyvää yötä, Pallokerho

Tappara-HPK 7-2 (2-0,2-2,3-0)

Tappara masensi HPK:n tehokkaalla viimeistelyllään. Kerho oli hyvällä jalalla liikkeellä ottelun puoliväliin asti, mutta jostain syystä valot sammuivat 2-2-tasoituksen jälkeen.

Kun ei, niin ei. HPK oli parempi joukkue jäällä 35 minuuttia, mutta siitä huolimatta Tappara ansaitsi 7-2-voittolukemat. HPK turhautui kun mistään ei uponnut ja Tappara iski kovalla prosentilla omista paikoistaan.

Avauserän puolivälissä Tappara siirtyi kahden maalin johtoon reilussa minuutissa ja se riitti HPK-maalilla aloittaneelle Mikko Tolvaselle. Maaliin luisteli Mika Järvinen ja vaihdon jälkeen HPK hallitsi kenttätapahtumia selvästi.

Kerhon maaleja saatiin kuitenkin odottaa toiseen erään. Ensin Otto Paajanen ohjasi Tuukka Mäkelän siniviivakudin ja HPK nousi maalin päähän. Ajassa 26.32 syntynyt osuma oli Paajaselle kauden neljäs.

Kavennuksen jälkeen Kerho jatkoi vahvasti. Ajassa 34.43 Kerholle tuomittiin rangaistuslaukaus kun Tapparan Olli Palola sulki Santeri Alatalon laukauksen maalivahdin alueella. Rankkaria lähti ampumaan Alex Leavitt ja kanadalainen laittoikin kiekon hallitusti Tappara-maalivahti Juha Metsolan puikoista sisään. Metsola vaihdettiin maaliin rangaistuslaukauksen ajaksi.

Kerho ei toipunut Tapparan kuittauksesta

Tasoituksen jälkeen varmasti moni odotti, että Kerho laittaa vilkun päälle ja pyyhältää ohi. Toisin kuitenkin kävi. Tappara siirtyi uudelleen johtoon alle minuutia myöhemmin Jussi Halmeen maalilla.

Ja lisää kylmää vettä kaadettiin niskaan vielä ennen erätaukoa. Antti Erkinjuntti käytti HPK-puolustuksen nukahduksen hyväkseen ja iski maalin edustalta helpohkon osuman.

Kolmannen erän alkuun Kerho latasi vielä kerran täysillä ja joukkue sai luotua pari hyvää tilannetta Tappara-maalille. Onnikaan ei ollut tänään HPK:n puolella, niin monta paikkaa joukkue hukkasi pelin aikana.

Ja kun ei itse tee, niin kaveri rokottaa varmasti. Jan-Mikael Järvisen 5-2-maali ajassa 42.17 sammutti Kerhon valot lopullisesti. Sen jälkeen loppupeli oli HPK:n osalta pelailua ja Tappara kaunisteli 7-2-loppulukemat Kalle Kaijonmaan kahdella maalilla.

Päätöserän mainittavin tilanne HPK:n osalta nähtiin ajassa 48.53, kun Tuukka Mäkelä haki selästä taklannutta Nestori Lähdettä hippasille, mutta Lähde luikki karkuun.

Lopputulos oli masentava HPK:n kannalta. Pelejä on jäljellä enää seitsemän ja eroa kymmenentenä olevaan Lukkoon on yhdeksän pistettä.

HPK:n pelit jatkuvat torstaina kotiottelulla Lukkoa vastaan.

Karri Salo 28.2.2012

 

28.02.2012 19:30

Jaa artikkeli: