Hyvä alku ei riitä – IFK parempi 2-5

2-5 (1-0, 0-3, 1-2)

Kerho lähti virittelemään lauantaisaunaan tappioputken katkaisua. Yritykseksi jäi. IFK vei pisteet Helsinkiin numeroin 2-5, Kerhon maalit teki Latvala ja Nenonen. Latvala oli lähellä osua toistamiseenkin IFK:n johtaessa 1-4, mutta tuomarit vihelsivät pelin poikki liian hätäisesti ja maalia ei hyväksytty. Kerhon ensimmäinen erä oli oikein mallikasta kiekkoa ja erätauolle mentiin johtoasemassa. Sitten IFK tuli tasoihin ja Kerholle tapahtui jotain. Mikään ei enää pomppinut Kerholle, päinvastoin, kaikki pomput mitä nähtiin pomppi Larmin ohi Kerhon maaliin. Silti, ei tämä selittelyllä parane ja eteenpäin on mentävä. Tämän päivän löylyissä heiteltiin lopulta vettä kylmille kiville.

Latvala boksista maalintekoon

Peli lähti käyntiin hätäilyllä, syötöt jäi taakse ja meni eteen. Jos syöttö osui kohdalleen, ei vastaanottaja saanut sitä haltuun. Tästä johtuen peli aaltoili päästä päähän suht kovalla sykkeellä. Ensimmäinen jäähy puhallettiin IFK:n Kousalle ajassa 7.20, Kousa ei pysynyt liukkaan Innalan kyydissä ja ainoa keino pysäyttää Ini, oli rikkoa. Ylivoiman aloitti Kerhon “kakkosylivoima”, tällä kertaa ei kiekkoa saatu hyökkäysalueelle rauhoitettua ja tilaa annettiin puolen minuutin jälkeen Kontiolan ylivoimaviisikolle. Kontiolan ja Reunasen kautta haettiin vetopaikkaa Innalalle, ilman haluttua lopputulosta ja maalittomana jatkettiin.

Kauaa ei IFK ehtinyt viidellä pelata kun Johan Motin ajoi kiekottoman Mikko Lahtelan keskialueella pystyyn ja lähti tästä boksiin 9.40. Tämän ylivoiman lopussa oli Kontiolalla avopaikka laukoa Kerho johtoon kun lähes kaikki muut pelaajat painivat kulmassa ja kiekko pelattiin Konnalle p-pisteiden väliin. Vedon poimi kuitenkin IFK:n maalia vartioinut Niilo Halonen hanskaansa.

Erän puolivälin jälkeen oli Kerholla tähän mennessä ottelun paras paikka. Vesalainen, Juuso Ikonen ja Kanninen pääsivät hyökkäykseen kolmella yhtä vastaan. Vesalainen pelasi Kanniselle vetopaikan, Kanninen laukoikin suoraan syötöstä mutta tähänkin Halonen sai jonkun väliin eikä avausmaalia nähty.

Vieraiden ensimmäinen ylivoima nähtiin ajassa 14.31, kun Otto Latvala sai jäähyn kampituksesta. Totuushan oli ettei Otto edes osunut IFK-pelaajaan, joka kaatui mutta tuomarin ollessa huonossa kulmassa, ei ollut muuta mahdollisuutta kun passittaa Latvala jäähylle. Kerho selvitti alivoimansa ja kun digitaalit näytti aikaa 17.15, heilahti Halosen takana. Kanninen väänsi kulmassa, käänsi kiekon Innalalle joka kiersi maalin ja näki p-pisteellä vapaan Latvalan. Otto viritti ranteensa ja kiekko löysi tiensä alakulmaan, Kerho 1-0 johtoon!

Vielä ajassa 19.20 koitti IFK vyöryttää peliä Kerhon päätyyn kuudella pelaajalla. Tuomarit kuitenkin oli hereillä ja huomasi tämän, IFK:lle tästä erän kolmas kakkonen. Ylivoimaa Kerholle jäi toiseen erään vielä minuutti ja kaksikymmentä sekuntia, lisämaaleja kun ei nähty avauserän loppuun. Larmilla Kerhon maalilla kuusi ja Halosella toisessa päässä 11 torjuntaa ensimmäisessä erässä.

Voi harmi, Emil Larmi

Ei ollut helpoin erä Larmillekaan, seitsemän laukausta ja kolme livahti maaliin. Ensin ajassa 23.42 Henrik Borgström avasi kauden maalitilinsä ohjaamalla Aleksi Laakson vedon viivasta sisään. Seuraava maalitilinsä avaaja oli Alex Broadhurst ajassa 31.34 ja kolmannen maalin vieraille iski Anton Lundell, 37.52.

Kerhollakin oli erässä paikkansa, sekä omat pidemmät pyörityksensä. Tässä erässä vain IFK oli maalipaikoissaan terävämpi ja vei ne puhtaasti 3-0. Larmilla oli toisessa erässä neljä ja Halosella seitsemän torjuntaa. Tosin ne ei koko kuvaa erästä kerro, IFK oli toisessa erässä paljon vaarallisempi kuin ensimmäisessä erässä ja pelasi kiekolla paljon avauserää enemmän.

Kerholaisittain erän parhaat paikat järjesteli kolmikko Vesalainen-J.Ikonen-Kanninen, varsinkin erän puolessa välissä oli todella pitkä ja vieraita puuduttava hyökkäysjakso, mutta maalia ei ketju saanut luotua. Erän loppuminuuteilla oli kolmikolla toista pyörityksen poikasta, lopulta lähimpänä maalintekoa oli tänään avausmaalin tehnyt Otto Latvala. Latvalan veto nousi kuitenkin lopulta yli Halosen vartioiman maalin ja erätauolle lähdettiin lukemista 1-3.

Ei pompi tänään, paitsi omiin

Kolmannessa erässä Kerho koitti viritellä kiriään kuntoon jotta pisteille olisi saumaa. Ajassa 47.59 heilahti kuitenkin omissa lukemiksi 1-4. Juha Jääskä vierailta sai irtokiekon aloituksen jälkeen ja laukoi yläpeltiin ohi Larmin.

49.10 tuuleteltiin hetken verran jo Latvalan illan toista osumaa mutta tuomari oli edeltäneessä tilanteessa liian hätäinen ja vihelsi pelin poikki, luullen kiekon olevan Halosen hallussa. Samassa ajassa kuitenkin Kousa lähti kampituksesta istunnolle ja Kerholle ylivoimaa. Ylivoimasta ei hirveästi jäänyt jälkikasvulle tarinoita kerrottavaksi ja lisämaaleja ei nähty.

Seuraavaa ylivoimaa oli tarjolla ajassa 53.07, IFK:n Otto Koivulan kampiteltua vuorostaan Vesalaista jäähyn arvoisesti. Kerhon kaavittua aloituksesta ylivoimalla voitto, lähti Larmi vaihtoon ja kavennusta haettiin kahden miehen ylivoimalla. IFK sai purkukiekon heitettyä pari kertaa pois alueelta, eikä Kerho päässyt sektorilta ampumaan. Jäähyn juuri päätyttyä, heitti Jere Sallinen tyhjiin vieraiden viidennen osuman ja peli oli viimeistään ratkaistu.

Micke Åsten otti vielä jäähyn 58.31 ja tällä ylivoimalla kaunisteli Nenonen lukemat 2-5:een Innalan syötöstä. Nämä olivat myös ottelun loppulukemat. Larmi oli kiekon tiellä illan aikana 12 kertaa, ja Niilo Halonen IFK:n maalissa 25 kertaa.

28.11.2020 19:43