Hurja taistelu toi tulosta – Jyp nurin hornankattilassa

HPK – JYP 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Ensimmäisessä osaottelussa kirvelevän vierastappion jatkoajalla kärsinyt Pallokerho lähti hakemaan revanssia lähes loppuunmyydyssä kotiluolassaan. Perjantai-illan huumassa isännät taistelivat vimmatusti koko 60-minuuttisen ja kovaäänisen kotiyleisön riemuksi veivät voiton lukemin 2-1. Hurja playoff-vääntö ei varmasti jättänyt ketään kylmäksi, joten samanlainen hurmos päälle seuraavassa kotiottelussa maanantaina! Liput löydät helpoiten Lippu.fi -sivuilta

Kiivas tahti alusta asti

Ottelu käynnistyi hirmuisella tahdilla, kun kumpikaan joukkuesta ei säästellyt paukkuja alkuminuuteilla.

Kerho-hyökkääjä Teemu Turusen karattua puolittain JYP-puolustukselta, näki illan ensimmäinen ylivoima päivänvalon vain reilun minuutin pelaamisen jälkeen. Kerhon ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Jyp sai alivoimansa jälkeen aikaan hyvän paineen Kerhon päätyyn, mutta Emil Larmi ja uhrautuvat puolustus estivät jyväskyläläisten maalintekoyritykset. Seuraavaksi jäähyboksiin passitettiin kuitenkin HPK:n Miro Ruokonen, joka vei Sami Nikulta jalat alta hyökkäyspäässä ja myös Jyp pääsi yrittämään esikoistaan ylivoimalla.

Vieraiden ylivoima toimikin isäntiä vakuuttavammin ja kun ottelua oli pelattu reilut viisi minuuttia, Michel Miklik mälläsi ylivoimakuvion päätteeksi kiekon jäänuoliaisena ohi Emil Larmin.

Kerho ei kuitenkaan moisesta häkeltynyt, vaan iski välittömästi takaisin. Todellinen kevään lapsi, Janne Lahti, irtosi puolustajastaan hyökkäyssinisellä ja täräytti limpun Olkinuoran läpi reppuun. Jypin johto kesti kaikenkaikkiaan 33 sekuntia.

Ottelu jatkui vauhdikkaasti aaltoilevana ja Kerhon vahva preesens hyökkäyspäässä tuottikin jälleen Jyp-rangaistuksen. Ylivoima oli kuitenkin edelleen tahmeaa, eikä lisäosumia nähty. Kuten arvata saattaa, seuraava jäähy vihellettiinkin HPK:lle. Janne Lahden takakarvaus täytti koukkaamisen tuntomerkit ja Jyp pääsi ylivoimalle. Tällä kertaa myöskään Jyp ei ylivoimalla osunut.

Vauhdikas, mutta jäähyjen takia rikkonainen ensimmäinen erä saatiin päätökseen kutkuttavissa 1-1 lukemissa.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Vauhti ei ainakaan hidastunut toiseen erään, vaan molemmat joukkueet lisäsivät kierroksia. Tilanteita syntyi molempiin päihin, mutta sekä Larmi että Olkinuora panivat parastaan. Myös fyysisyttä nähtiin, kun mm. Miro Ruokonen pommitti Juuso Vainion katolleen.

Kerho sai ottelusta parempaa otetta ottelun puoltaväliä lähestyessä ja hyökkäykset vyöryivätkin vauhdilla jyväskyläläisten päätyyn. Vahva paine tuotti vihdoinkin tulosta kun pelikello näytti aikaa 29.37. Siniviivalla partioinut Petteri Nikkilä sai kiekon Jypin siirretyn rangaistuksen aikana päädystä Niko Kapaselta ja vapautti oivaltavasti nousevan Oskari Mannisen maalipaikkaan. Kahdeksan osumaa runkosarjassa iskenyt Manninen ei erehtynyt, vaan tälläsi uransa ensimmäisen pudotuspeliosuman.

Maalin jälkeen ottelun tempo laski, mutta vääntö jatkui edelleen hurjana. Isännät olivat kiekollisena niskan päällä, mutta tuhannen taalan maalipaikkoja ei toisessa erässä enää onnistuttu luomaan. Kerholle tuomittiin vielä kuusi sekuntia ennen erän loppua jäähy pelin viivyttämisestä, mikä saikin aikaan väkevän reaktion kotiyleisöstä. Toisen erätauon hotsijonoon siirryttiinkin rytmikkäiden “hyllylle, hyllylle” -huutojen saattelemana, kotijoukkueen johtaessa 2-1.

Puolustus pitää – ja Larmi pelastaa

Kolmannen erän alun alivoimalla HPK loi vaarallisemman maalipaikan, kun Otto Paajanen karkasi läpi, mutta Jussi Olkinuora veti pidemmän korren. Samainen Olkinuora pääsi hetken kuluttua myös pöytäkirjoihin, kaadettuaan Teemu Turusen jäähyn arvoisesti. Kerhon ylivoima oli jälleen sekavaa ja kun 12 sekuntia oli jäljellä, tuomittiin isännille jäähy väärästä vaihdosta. Alivoima kuitenkin kesti, vaikka Jyp rakensikin melkoista mylläkkää Emil Larmin vartioimalle maalille.

Erän lähestyessä puoliväliä ottivat isännät jälleen kiekollisen hallinnan ja pyörittivätikin pitkiä pätkiä Jypin päädyssä. Alati vaarallinen Jyp kuitenkin iski suoraviivaisesti vastaan ja piti Kerhon jatkuvasti varpaillaan.

Ottelun loppupuolella nähtiin jyväskyläläisten vimmattu loppukiri, kun hurjalla vääntövoimalla varustettu hurrikaanilauma painoi peliä väkisin Kerhon päätyyn.  Vieraat lähtivätkin rohkeasti hakemaan tasoitusosumaa ilman maalivahtia jo reilut kaksi minuuttia ennen loppua.  Upporikkaan ja rutiköyhän pelaaminen oli kostautua välittömästi, mutta Sakari Mannisen keskialueelta lähettämä laukaus lipui maalin ohi.

Jypin valtavasta paineesta huolimatta Kerho taisteli ottelun lopun kuin viimeistä päivää ja Emil Larmi toimi viimeisenä lukkona upeassa kotivoitossa. Varsinkin ottelun lopun maalinedushässäköissä nuori tähtivahti oli kuin muuri, mikä lopulta ratkaisikin ottelun isäntien eduksi.

 

Vääntö on hurjaa, huomenna jatketaan

Kutkuttavasta 1-1 tilanteesta siirrytään samantien Jyväskylään, jossa sarjan kolmas ottelu käynnistyy jo huomenna lauantaina 25. päivä klo 17.00.

Sarja palaa Hämeenlinnaan maanantaina 27.3. klo 18.30. Lippukauppa käy kuumana, joten varmista paikkasi jo nyt! Lippuja myyvät kaikki normaalit lippupisteet, mutta helpoiten varaat paikkasi Lippu.fi palvelusta.

Kaikki mukaan vääntämään todennäköisesti jo kolmas voitto Jypistä!

Kerhon otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net | #pelipaikoilla

24.03.2017 21:18

Jaa artikkeli: