Hukkareissu Turkuun

Eilen Pelicansin kotiavauksessaan upeasti päihittänyt Pallokerho matkusti heti tänään Turkuun, jossa paikallinen Palloseura odotteli omaa kauden avausotteluaan. Turkulaiset nappasivat johdon heti ottelun alussa, eivätkä päästäneet Kerhoa rinnalle saati ohi. Pisteet jäivät länsirannikolle numeroin 3-1.

Isännät niskan päällä

Kotijoukkue TPS tuli otteluun energisesti ja painoi kiekkoa vääjäämättä Kerhon päätyyn. Vierailijat olivat ajoittain hätää kärsimässä eikä ollut epäselvyyttä kummalla oli tuoreemmat jalat. Pallokerho pääsi kuitenkin yrittämään johto-osumaa ylivoimalla, kun TPS sekoili jäähyn väärästä vaihdosta.

Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja TPS:n painostus jatkui. Parin läheltäpiti-tilanteen jälkeen TPS-pakki Jani Forsström mälläsi sydämensä kyllyydestä suoraan Ville-Vesa Vainiolan 100-0 aloitusvoitosta kiekon maalin perukoille. Kiekko muutti ikävästi suuntaa heittäytyvän HPK-pelaajan varusteista ja Jere Myllyniemi oli voimaton.

Kotijoukkue sai vielä yrittää kahdesti ylivoimalla Valtteri Hopposen ja Antti Miettisen kuluttaessa jäähypenkkiä, mutta ensimmäisessä erässä ei enempää osumia nähty.

Kaksijakoinen toinen erä

Miettisen jäähyn jatkuessa toisen erän alkajaisiksi TPS:n kokeneet ketut Petteri NummelinTomi Kallio juonivat jälkimmäisen läpiajoon, mutta Myllyniemi pihisti tepsiltä varmalta näyttäneen maalin. Välittömästi seuraavasta tilanteesta isännät kuitenkin iskivät toisen osumansa, kun Ilkka Pikkarainen tärskäytti helponoloisesti limpun etuyläkulmaan ohi hölmistyneen Myllyniemen.

TPS-painostus jatkui aina erän puoleen väliin saakka, mutta maalin iski Pallokerho. Sakari Manninen lähetti kiekon viivasta laukaussektorissa päivystäneelle Antti Miettiselle, joka jatkoi hallitusti yhdellä kosketuksella kiekon Jani Forsströmin mailan kautta ohi jäämies Teemu Lassilan. Myös Peter LeBlancin vahva maalineduspreesens edesauttoi osuman syntyä. Kuin varkain Kerho tuli mukaan otteluun, muttei päässyt enää tolppaa lähemmäksi toisessa erässä. Sekä Teemu Lassila että Jere Myllyniemi saivat panna parastaan erässä estääkseen takaiskut.

Kerhon kiri ei riitä

TPS pääsi kolmanteen erään johtoasemassa, eikä HPK saanut kunnon kiriä aikaiseksi. Päätöserä alkoi tunnustelevissa merkeissä ja pelaaminen oli silminnähden varovaista. Erän vanhetessa peli kuitenkin avautui ja molemmille joukkueille siunaantui tukku maalipaikkoja. Maalivahdit olivat kuitenkin miehiä paikallaan. Viisi minuuttia ennen loppua HPK:n yltiöpäinen tasoitusosuman metsästys kostautui kun pitkän Kerho-pyörityksen jälkeen TPS:n Niklas Salo karkasi puolittaiseen läpiajoon. Nuorukainen täräytti komealla rannelaukauksella liigauransa avausmaalin ja HPK oli lyöty.

Loppunumerot 3-1 kuvaavat ottelua täydellisesti – HPK ei saanut missään vaiheessa konettaan kunnolla käyntiin ja TPS otti rutiinivoiton. Myös Teemu Lassila oli piirun verran virkaveljeään etevämpi.

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta. Seuraavan kerran Kerho on tulessa keskiviikkona 16.9., kun se matkustaa sarjanousija KooKoon vieraaksi Kouvolaan.