Hrachovina nollasi Ässät

HPK-Ässät 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Kalenterivuoden viimeinen ottelu päättyi hienoon taisteluvoittoon. Maalilla debytoinut Dominik Hrachovina torjui upean nollapelin. Kerhon maalin iski Juhani Jasu.

Käsikirjoitus oli selvä läpi ottelun. HPK oli joukkueista aktiivisempi, mutta tehoton maalipaikoissaan. Ässät iski ajoittain vaarallisesti, mutta Tapparasta saapunut lainavahti Dominik Hrachovina torjui varmasti. Maalittoman ja jäähyttömän avauserän paras tilanne aukesi Kerhon Peter LeBlancille, joka harhautti läpiajossa Ässien maalivahti Anreas Bernardin, mutta sivalsi kiekon harmittavasti ohi tyhjän maalin.

20151229, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT,  ÄSSIEN ANDREAS BERNARD (1). Kuva:  Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Kerho hallitsi toista erää mielin määrin, mutta kiekkoa ei saatu millään reppuun. HPK:n Vojtech Polak koki kovia, kun Troy Vance huitoi vahingossa mailallaan tshekki-hyökkääjää kasvoihin. Vancelle tuomittiin 2+2 minuutin jäähy, mutta HPK ei onnistunut maalinteossa lukuista tekopaikoista huolimatta. Yhteensä Kerho pääsi pyörittämään ylivoimaa toisessa erässä kuusi minuuttia. Bernardille kirjattiin periodissa peräti 17 torjuntaa.

Kesken Kerhon hallinnan Ässille tuomittiin rangaistuslaukaus, mutta Jake Hansenin yritys kilahti tolppaan.

Hrachovina pysäytti kaiken

Kolmanteen erään siirryttiin kutkuttavassa tilanteessa 0-0. HPK tappoi erän alussa Joonas Lehtivuoren kaksiminuuttisen. Tämän jälkeen oli isäntien vuoro kokeilla ylivoimaa, kun Ässien Hansen kampitti jäähyn arvoisesti.

Tällä kertaa Kerho ei jättänyt erikoistilannetta hyödyntämättä. 1-0-voittomaali syntyi ajassa 49:38. Puolustaja Petteri Nikkilä pysäytti Ässien huonon purkukiekon ja tarjoili namupassin Juhani Jasulle, joka tälläsi pelivälineen nätisti häkkiin. Maali oli hyökkääjälle kauden kuudes.

20151229, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT,  HPK:N JUHANI JASU (16) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Maalin jälkeen oli käydä kylmät, sillä heti seuraavassa vaihdossa Ässät toimitti kiekon HPK:n maaliin. Kerhon onneksi osuma syntyi kädellä, joten se hylättiin videotarkastuksen jälkeen.

Ässät painoi vimmatusti päälle viimeiset minuutit. HPK heitteli purkukiekkoja ja otti tärkeitä aloitusvoittoja mm. Juhani Jasun johdolla. Hrachovina sai kuitenkin venyä parhaimpaansa, sillä Ässät sai luotua pari-kolme laatupaikkaa loppurynnistyksen aikana.

20151229, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT,  HPK:N DOMINIK HRACHOVINA (31) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

– Täysi pistepotti lämmittää. Kova taistelupeli täydet 60 minuuttia. Molemmat puolustivat keskustan tarkasti tänään. Dominik oli maalissa loistava, HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kehui maalivahti Hrachovinaa.

HPK pelaa seuraavaksi JYPiä vastaan. Ottelu pelataan Hämeenlinnan Rinkelinmäellä tiistaina 5.1. klo 18.30 alkaen.