HPK:n ylivoima myrkkyä Sportille

HPK-Sport 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)

HPK ja Sport kamppailivat sarjapisteistä Rinkelinmäen perjantai-illassa tasaväkisesti. HPK:n ylivoima oli mallillaan ja se tekikin kaikki osumansa miesylivoimalla. Maalintekijöinä kunnostautuivat Teemu Turunen, Miro Karjalainen ja Eetu Tuulola.

HPK aloitti perjantai-illan ottelun Sportia vastaan varsin pirteästi ja painoi pitkiä hyökkäyksiä vaasalaisten päätyyn alkuminuuteista alkaen. Sportin maalissa torjunut Mika Järvinen ei kuitenkaan joutunut venymään aivan äärimmilleen Janne Lahden läpiajoa lukuunottamatta, minkä “järä” torjui hienosti tuupparillaan. HPK:n maalissa Emil Larmi selvisi Sportin harvoista tilanteista helpolla.

Erän ikävin tilanne nähtiin hieman erän puolivälin jälkeen, kun Sportin Tommi Tikka jyräsi HPK:n Otto Paajasen rumasti kyynärpäällä jään pintaan. Paajanen ei loukkaantunut tilanteessa mutta ottelun tuomaristo ei epäröinyt, vaan passitti Tikan suihkun puolelle.

Tikan jäähyn aikana ensimmäinen todellinen maalipaikka pelattiin Joonas Lehtivuorelle mutta Järvinen esitti super-torjunnan ja koppasi Lehtivuoren yrityksen räpyläänsä.

Tulostakin jäähyn aikana saatiin, kun ensin Teemu Turunen jatkoi Mathias Porselandin irtokiekon maalinperukoille ja heti perään saman tempun toisti Miro Karjalainen Jaakko Turtiaisen yrityksen jälkimainingeissa.

HPK pääsi erän aikana vielä kertaalleen ylivoimalle mutta tällä kertaa tuloksetta, joten ensimmäiselle erätauolle siirryttiin HPK:n kahden maalin johdossa.

Toisen erän alkupuoliskolla myös Sport sai pelinjuonesta paremmin kiinni ja pystyi vyöryttämään hyökkäyksiä HPK:n alueelle. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan pystynyt luomaan aivan parhaita maalipaikkoja ja lukemat pysyivät muuttumattomina.

HPK sai mahdollisuuden erän puolivalin jälkeen, kun Sportin Elias Laitamäki komennettiin jäähyaitioon. Ensimmäisessä erässä hienosti toiminut ylivoima sai jatkoa, kun Joni Tuulola antoi maalin kulmalla turhan paljon tilaa pikkuveli Eetu Tuulolalle, joka ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan pyöräytti kiekon ohi Järvisen.

Loppuerä kiekkoiltiin vahvasti HPK:n merkeissä mutta lisäosumia ei erässä enää nähty.

Ottelun kolmas erä oli selvästi tasaisin. Sport pyrki luonnollisesti hakemaan kiriä ja HPK pyrki suojelemaan johtoaan. Sportin Olavi Vauhkonen erityisesti oli nälkäisellä pelipäällä ja oli kahdesti nokikkain Larmin kanssa. Ensimmäisen Larmi selvitti mutta jälkimmäisessä tilanteessa Vauhkoselle oli jätetty liikaa tilaa ja mies pystyi ohittamaan Larmin.

Vauhkosen maalin jälkeen pelissä kiekkoiltiin varsin tasainen vaihe, eikä kumpikaan joukkue saanut loistopaikkoja aikaan. Sport pääsi ylivoimalle reilut neljä minuuttia ennen pelin loppua ja otti rohkeasti Järvisen pois maaliltaan. Viimeisen neljän minuutin aikana ei kuitenkaan enää maaleja nähty, vaikka Robert Leino kilisyttelikin vielä Sport-maalin tolppia.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi

HPK matkaa heti huomenna Raumalle Lukon vieraaksi. Seuraava ja samalla viimeinen kotiottelu kuluvalla kaudella on edessä tulevan viikon torstaina, kun Kristian Vesalainen johdattaa Kärpät Hämeenlinnaan.

Liput tästä #illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:
Pallomeri.net – päivän kuumimmat urheilu-uutiset joka päivä!

02.03.2018 21:10

Jaa artikkeli: