HPK:n voittoputkelle jatkoa – Joly tuikki jälleen kirkkaimpana

HPK – JYP 3-2 vl. (0-2, 1-0, 1-0, 1-0)

HPK sai Pohjantähti areenan kirkkaisiin valoihin vieraakseen JYPin, jonka kauden alku oli ollut kaikkea muuta kuin hyvä. Vierailijat tulivat peliin hurrikaanin lailla, mutta HPK:n kärsivällisyys kuitenkin tyynnytti Jyväskyläläiset ja otti jo neljännen voiton putkeen. Illan suurimpana tähtenä tuikki kukapa muukaan kuin Michael Joly.

 

Kuva: Teemu Hannula

Vierailijat kuin hurrikaanit

Ottelun avauserää ei ennätetty kauaa pelata, kun vierailija JYP iski ensimmäisen kerran. Vajaa minuutti oli pelikellossa, kun Geoff Platt otti hyökkäyspäässä täydellisen aloitusvoiton ja Joakim Kemell pääsi ampumaan vierailijat johtoon.

Kotijoukkue HPK ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan kokosi rivinsä melko nopeasti. Isännät vyöryttivät hyökkäyksiä vaihto toisensa jälkeen Jyväskyläläisten kenttäpäätyyn, kuitenkaan luomatta sen suurempia maalipaikkoja.

Yksi, enemmän kuin loistava maalipaikka kuitenkin aukeni erän puolivälissä. Michael Joly ajoi oikeaa laitaa pitkin hyökkäysalueelle ja peippaili itsensä aivan muutaman metrin etäisyydellä JYP -maalista, vierailijoiden maalia vartioinut Topias Leinonen nollasi kuitenkin Jolyn yrityksen melko tylyllä hanskakäden torjunnallaan.

HPK sai erän lopulla hyvän mahdollisuuden tasoittaa ottelu ylivoimalla, kun JYPin Braden Christoffer taklasi Roni Ahosta sääntöjen vastaisesti. Kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen oli tutun tahmeaa ja vierailija JYP selvitti alivoimansa helposti ilman suurempia ponnisteluja.

JYP antoi erän lopulla kotijoukkueelle vielä lisää kylmää vettä niskaan, kun vain sekunti ennen summeria, Teemu Suhonen ampui kiekon ohi HPK -vahti Sami Rajaniemen ja siirsi vierailijat kahden maalin johtoon.

 

HPK nousee iholle

Ensimmäisen erän loppuun tullut vierailijoiden toinen maali oli selkeästi vienyt HPK:lta peli-iloa, sillä joukkue saapui toiseen erään haparoiden ja hieman jopa löysähköllä ilmeellä.

Tämä myös kostautui, kun ajassa 23.06 HPK:n Julius Reini sai rangaistuksen, annettuaan kulmaväännön yhteydessä muutaman poikittaisen liikaa mailallaan.

JYPin ylivoima oli selkeästi terävämpää kuin kotijoukkueen vastaava, mutta täytta kahta minuuttia se ei kuitenkaan kerennyt pyörittämään, kun Reid Gardiner koukkasi Antti Pihlströmiä jäähyn arvoisesti.

HPK:n ylivoima oli edelleen melko hengetöntä ja erää jatkettiin pitkään ilman suurempia tilanteita kummassakaan päässä, sillä vierailija JYP keskittyi enemmän puolustamaan keskustaa pois ja HPK:lla oli taasen suuria vaikeuksia murtaa tätä vierailijoiden sumppua.

Erän ensimmäinen kunnon maalipaikka aukesi JYPin Braden Christofferille, kun hän karvasi Arttu Pelliltä kiekon ja karkasi läpiajoon. HPK:n onneksi Christofferin nosto osui HPK -maalin ylärimaan.

Pitkään näytti, että kumpikaan joukkue ei tule erässä maalia tekemään, kunnes aivan yllättäen, HPK sai illan kuparisen rikottua. Ajassa 39.44 Antti Pihlström pelasi kiekon päädystä JYP -maalin eteen ja paikalla oli toisesta aallosta noussut Juuso Hietanen. Hietasen laukaus upposi maalin takakulmaan ohi Leinosen ja HPK oli jälleen pelissä mukana

 

Kuva: Teemu Hannula

Rinnalle ja ohi

Kolmanteen erään lähdettiin melko selvin sävelin, HPK painoi ja JYP yritti pitää johdostaan kiinni. Kolmas erä ei itsessään montaa maalipaikkaa sekään tarjonnut, mutta kotijoukkue osoitti silti siinä isoa venymistä.

Ottelun kolmatta erää pelattiin illan tarinaa noudattaen aina viimeisille minuuteille ennen kuin alkoi tapahtua. Ensin ajassa 53.09 Juuso Puustinen tarjosi HPK:lle mahdollisuuden tasoittaa ottelu, kun hän kampitti Artturi Toivolan jäähyn arvoisesti.

Isäntien ylivoima ei kuitenkaan suuria riemun kiljahduksia tarjonnut edelleen, joten se haki tasoitusta aina varsinaisen peliajan viimeisille sekunneille.

Digitaalit pysähtyivät lopulta aikaan 59.40, kun tuttu mies nousi jälleen estradille. HPK pelasi ilman maalivahtia, kun Michael Joly haki syöttöpaikkaa hyökkäysalueella, sitä hän ei kuitenkaan löytänyt, joten hän päätti hakea omaa ratkaisu. Tämä kannatti, sillä laukaus valui JYP -vahti Leinosen kainalosta ja siivitti yleisön huutoon. Osumaan syötöt itselleen sai Juuso Hietanen sekä Matti Järvinen.

Peli siirtyi jatkoajan kautta aina voittolaukauksille asti, jossa illan sankariksi nousi kukapa muukaan kuin Michael Joly. Kanadalainen varmisti kahdella upealla osumallaan kaksi sarjapistettä HPK:lle.

Voiton jälkeen HPK:n puolustaja Roni Ahonen kommentoi ottelua seuraavasti.

– JYP sai ensimmäisen erän alkuun ja loppuun maalit, mutta muuten lasken tuon erän kuitenkin positiiviseksi. Meillä oli hyviä paikkoja ja pidettiin kuitenkin pelistä kiinni eikä annettu maalien kuitenkaan suuremmin lannistaa.

– Toinen erä menikin melko tasaisissa merkeissä kuten koko peli, mutta tällaisia maalin vääntöjä nämä tulee olemaan, mutta kaiken kaikkiaan hyvä nousu, hyvä kasvu meidän joukkueelta. Ei sen aina niin kaunista tarvitse olla, mutta pääasia, että se tuottaa tulosta.

Ahonen antoi lopuksi myös tunnustusta Michael Jolylle.

– Onhan se aika maaginen kaveri ja pelimies parhaimmasta päästä. Ei siinä muuta kai tarvitse sanoa.

 

 

Lehdistötilaisuus 22.9.2022

 

 

HPK kohtaa lauantaina Kärpät Oulussa. Seuraavan kerran kotona pelataan tiistaina 27.9. Jukureita vastaan. Klikkaa liput otteluun!

22.09.2022 22:59

Jaa artikkeli: