HPK:n tiiveys rakoili – KalPa voittoon Kuopiossa

KalPa-HPK 4-2 (0-0, 1-1, 3-1)

HPK lähti Kuopion keskiviikkoiltaan jahtaamaan neljättä peräkkäistä voittoaan. HPK:n paidassa nähtiin myös uusia kasvoja, kun Aleksi Mustonen ja Niklas Friman liittyivät kokoonpanoon. Tiukka playoffs-tyylinen taisto kuitenkin päättyi isäntien eduksi viimeisen erän maaleilla.

Ottelun lehdistötilaisuus artikkelin lopussa!

Kuva: Atte Rissanen

Tasaista puurtamista

Ottelun avauserässä ei juurikaan maalipaikoilla mässäilty. Kumpikin joukkue keskittyi keskustan tiukkaan puolustamiseen ja riskittömään peliin. Se myös loi peliin hieman seesteisen tunnelman

Seesteisyydestä huolimatta muutama loistava mahdollisuus ottaa ottelun avaimet itselleen kyllä nähtiin.  Näistä ensimmäinen tuli HPK:lle, kun Aapeli Räsänen koukkasi Petteri Nurmea HPK:n puolustusalueen kulmauksessa. Tästä Räsäselle tuomittiin rangaistus ja HPK pääsi pyörittämään illan ensimmäistä ylivoimaansa.

HPK ylivoima ei kuitenkaan ottanut juurikaan tuulta alleen, vaan se pikemminkin tuskaili jopa kiekon saamiseksi hyökkäysaluelle. Sen parasta antia oli Jere Jokisen laukaukset p-pisteen kaarelta. Jokinen pääsi ylivoiman loppusekunneilla yrittämään jopa kahdesti Ryan Johnstonin passista, mutta tuloksetta.

HPK sai erän puolivälissä toisen mahdollisuuden ylivoimansa kanssa. Tämä tosin sujui ensimmäistä huonommin ja saman ongelman takia. Se ei onnistunut missään kohtaan tuomaan kiekkoa hyökkäysaluelle kontrolloidusti.

Kun erä läheni loppuaan, niin kumpikin joukkue kärvisteli hieman omien hyökkäystensä kanssa. Joukkueet eivät kertakaikkiaan pystyneet murtautumaan keskustaan ja maalisektorille.

Erän lopussa KalPan Juuso Könönen myös koki kovia. Könönen lähti taklaamaan HPK:n puolustusalueen kulmauksessa Joel Janatuista, joka otto taklauksen vastaan. Könösen pää kuitenkin retkahtaa tilanteessa ikävän näköisesti ja hyökkääjä joutui jättämään pelin kesken.

Erätauolle jatkettiin tasatilanteessa 0-0.

Maalihanat aukeaa

Ottelun ensimmäinen ja toinen erä eivät olisi voineet erota toisistaan enempää. Jos ensimmäinen erä oli tarkkaa pelaamista, niin toisessa erässä paikkoja alkoi tulemaan liukuhihnalta.

Erän ensimmäistä paikka tulee vierailija HPK:lle. Ajassa 24.50 kiekko pelattiin omasta päästä rännin kautta hyökkäysaluelle, jossa sen otti vastaan Markus Nenonen. Nenonen pyörähti ja pelasi loistopaikan toisesta aallosta nousseelle Ossi Ikoselle. Ikosen laukauksen kuitenkin Eero Kilpeläinen KalPa -maalilla selvitti.

Seuraavaksi oli isäntien vuoro. Ajassa 25.30 puolustaja Joona Riekkinen pelasi Tuomas Vartiaisen pitkällä syötöllä läpiajoon. Vartiainen yritti ampua kiekon maalin etukulmaan, mutta Eetu Laurikainen selvitti tämän.

Seuraava läpiajo nähtiin ajassa 30.10 ja vuorossa oli HPK. Puolustaja Mario Grman pelasi Michael Jolyn pitkällä syötöllä vasemmasta laidasta läpiajoon. Jolya kuitenkin sen verran häirittiin tilanteessa,  joten kunnollinen laukaus jäi uupumaan. Jälkitilanteesta Antti Pihlström pääsi kokeilemaan lähes tyhjään maaliin, mutta huonosta kulmasta lähtenyt laukaus suuntautui ohi.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 33.28 ja kuinkas muutenkaan kuin läpiajosta. KalPa pelasi ylivoimaa ja Aleksi Klemetti menetti kiekon hyökkäyssinisellä Tommi Tikalle. Tikka karkasi läpiajoon ja nosti HPK:n 0-1 johtoon hienon harhautuksen päätteeksi.

Kuva: Atte Rissanen

KalPan vastaus nähtiin lähes heti perään. HPK:lle oli siirretty rangaistus tulossa ja KalPa pyöritti peliä hyökkäysaluella. Isäntien Lasse Lappalainen lähetti kiekon siniseltä ja siihen väliin mailoineen pääsi Tuomas Kiiskinen, jonka ohjaus lipui ohi Laurikaisen. Pelikello näytti tässä kohtaa aikaa 36.13.

HPK oli lähellä siirtyä pelissä uudelleen johtoon ja jälleen läpiajosta. Michael Joly karkasi KalPa -puolustukselta ja onnistui jo hieman harhauttamaan Eero Kilpeläinen, kun takaa tullut kevyt KalPa -puolustuksen koukku vesitti yrityksen. Joly ja HPK jäi odottamaan tilanteesta rangaistuslaukausta, mutta turhaan. Näin ollen erätauolle jatkettiin tasalukemissa 1-1.

KalPa hallitsee

Viimeisessä erässä ei kunniankukko vierailijoille laulanut. Siinä missä HPK otti jäähyjä teki KalPa maaleja.

Ensimmäinen maali nähtiin jo heti erän alkuvaiheessa. KalPa pyöritti ylivoimaansa ja HPK:lle oli siirretty rangaistus tuloillaan. Kim Nousiainen purjehti läpi HPK:n nelikon ja syötti maalille Matti Järviselle. Järvinen ohjasi kiekon jalallaan maaliin ja siirsi isännät 2-1 johtoon.

HPK:n tasoitus nähtiin ajassa 49.52. Markus Nenonen pelasi kiekon KalPan päätyyn josta sen itselleen sai Henri Kanninen. Känninen antoi rystysyötön takaa nousevalle Sean Collinsille, jonka laukaus upposi ohi Eero Kilpeläinen.

KalPan vastaus tuli nopeasti. Ajassa 52.56 se pelasi vielä ylivoimansa jälkihöyryjä, kun kiekko liikkui upeasti mieheltä miehelle. Lopulta keskustasta löytyi sinne unohtunut Elias Koponen, joka antoi onetimerin laulaa. Kiekko Eetu Laurikaisen kainalosta sisään ja KalPa jälleen johtoon.

HPK:n loppukiri ei oikein missään vaiheessa ottanut käynnistyäkseen ja lopulta aivan viime sekunneilla Tuomas Kiiskinen sinetöi loppulukemiksi 4-2 tyhjään HPK -maaliin.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina Pohjantähti Areenassa! Vastassa TPS! Tule kannustamaan Kerho voittoon!

Osta liput tästä!

02.03.2022 21:12

Jaa artikkeli: