HPK:n taisteluilme ei riittänyt – Pelicansille ensimmäinen kiinnitys Hämeen Herruuteen

HPK-Pelicans 1-2 (0-0,0-1,1-1)

Kamppailu Hämeen herruudesta kaudella 2022-23 polkaistiin käyntiin Pohjantähti-Areenan lauantailöylyissä, kun HPK ja Pelicans iskivät yhteen.

Kuva: Teemu Hannula

 

Ottelun alku ei hienouksia tarjoillut, HPK otti pelin hallinnan itselleen avauskympillä ja vyörytti kaikilla ketjuilla peliä Pelicansin päätyyn.

Kotijoukkueelle tarjoutui loistava mahdollisuus erän puolivälissä, kun se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa reilun minuutin, Pelicansin sorruttua jäähyilyyn. Kerhon ylivoima jätti jälleen kerran kuitenkin toivomisen varaa, eikä Patrik Bartosakia päästy testaamaan tosissaan.

Vierailija Pelicans pääsi myös erän lopussa testaamaan ylivoimaansa, kun Eetu Liukas sai rangaistuksen huitomisesta. Pelicans ei lopulta kuitenkaan onnistunut omalla yrityksellään sen tuloksekkaammin, vaan ensimmäisen erän tilastomerkinnöiksi jäivät kaksiminuuttiset.

 

Maalihanat auki

Ottelun toinen erä ehti vanheta kolmannelle peliminuutille, kun maalihanat aukesivat. Elias Vilén pelasi Juuso Jämsenin nokikkian HPK -vahti Sami Rajaniemen kanssa, Jämsen uitti rystyllä kiekon rysään Rajaniemen jalkojen välistä tyylikkään rauhallisesti.

Pelicans sai maalistaan hieman energiaa ja sitä kautta otetta pelistä, tämä ote kuitenkin katkesi erän puolivälissä, kun Miika Roine sai rangaistuksen huitomisesta. HPK:n ylivoima kerkesi reilun minuutin pyörittää, kun Eetu Liukas menetti kiekon siniviivan tuntumassa ja joutui jatkotilanteesta rikkomaan jäähyn arvoisesti.

Pelicansin ylivoima ei ollut jälleen sen näyttävämpää kuin kotijoukkueenkaan, mutta sille meinasi käydä isompi moka Liukaksen päästyä jäähyaitiosta. Ossi Ikosen purkukiekko löysi Liukaksen lavan ja tämä pääsi nokikkain Bartosakin kanssa. Liukaksen yritys oli kuitenkin hieman löysähkö, joten Pelicans selvisi tästä ilman takaiskua.

HPK painoi erän lopussa peliä väkisin vierailijoiden päätyyn ja parhaimmillaan Steve Moses kolisutteli ylärimaa, mutta erätauolle siirryttiin Pelicansin yhden maalin johdossa.

Kuva: Teemu Hannula

 

Loppukiri ei riitä

HPK aloitti väkevästi ottelun kolmannen erän, mutta Pelicans juhli silti ensin. Erää oli takana noin seitsemän minuuttia, kun kiekko pelattiin maalin takaa viivasta nousseelle Topias Vilenille, jonka upea laukaus upposi maalin etukulmasta sisään.

HPK pääsi hetkeä myöhemmin hakemaan kavennusta ylivoimalla, kun Joni Ikonen sai aloituksessa tapahtuneen kahden peräkkäisen rikkeen takia rangaistuksen pelin viivyttämisestä.

HPK:n ylivoima toimi tällä kertaa hienosti ja voitetun aloituksen jälkeen kiekko pelattiin viivaan josta Juuso Hietanen kumautti sen maalin takakulmaan. Osumaan syötöt itselleen sai Michael Joly ja Steve Moses.

HPK sai lopussa myös hyvän takaa-ajon aikaiseksi, mutta Pelicansin puolustustaistelu oli riittävä, joten pisteet matkasivat Lahteen.

 

Lehdistötilaisuus HPK-Pelicans 8.10.2022

 

HPK jatkaa seuraavaksi Kuopioon, jossa mitellään KalPaa vastaan torstaina. Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon lauantaina KooKoota vastaan. Teemaottelussa juhlitaan Oktoberfestejä. Lue lisää täältä ja varaa itsellesi menu! Jos jätät ruokailun väliin ja suunnittelet herkkulautasellesi viihdyttävää jääkiekko-ottelua ilman ruokailua, niin osta liput tästä!

08.10.2022 20:39

Jaa artikkeli: