HPK:n taistelu ei riittänyt, pisteet Helsinkiin

HPK-HIFK 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)

HPK:n ja HIFK:n kohtaamisesta ei tunnetta puuttunut lauantai-iltana. HPK taisteli hienosti mutta kolmannen erän virheet kostautuivat ja HIFK nappasi täyden pistepotin matkaansa.

Ottelu Rinkelinmäellä alkoi tasaisissa ja vauhdikkaissa merkeissä. Molemmat joukkueet saivat luotua maalipaikkoja ottelun avauskympille mutta Harri Kainulaisen tolppaa lähemmäksi kumpikaan joukkue ei avauserässä päässyt. Joukkueet pääsivät yrittämään avausosumaa vuoronperään mutta molempien joukkueiden maalivahdit olivat hienossa torjuntavireessä.

Avauserän lopulla nähtiin keskustelua herättänyt tilanne, kun Juho Keräsen ja Juhani Tyrväisen olkapäät kolahtivat toisiinsa. Tyrväinen jäi tuskissaan makaamaan jäänpintaan, eikä ottelun tuomaristo ollut antamassa edes jäähyä tilanteesta. Tilannetta seuranneella katkolla Tyrväinen talutettiin kaukalosta ulos ja tuomariston kanssa käydyn neuvonpidon jälkeen Keränen passitettiinkin pelirangaistuksen myötä ulos loppupelistä. Kiitos erätauolla annetun ihmelääkkeen, Tyrväinen palasi kaukaloon pelaten pelin loppuun ja pahemmalta loukkaantumiselta vältyttiin. Myös kotiyleisö teki selväksi, mitä mieltä se oli tilanteesta. Oman tulkinnan tapahtuneesta voi tehdä tästä videosta.

 

 

HPK taisteli urhoollisesti toiseen erään jatkuneen viiden minuutin alivoiman loppuhetkille asti, kunnes HIFK rankaisi. Kiekko pelattiin Oliwer Kaskelle HPK:n alivoimanelikon keskelle ja mies niittasi kiekon yläkulmaan.

HPK syttyi parempaan liekkiin alivoiman jälkeen ja sai painettua peliä vieraiden päätyyn. Kertaalleen HPK:n maalia tarkasteltiin jo videoltakin mutta Atte Engrenin haparoima kiekko ei lopulta aivan päätynyt maaliviivan yli.

Illan neljäs ylivoima poiki lopulta tasoituksen. Tilanne pelattiin hienosti kahdella nopealla syötöllä maalin eteen Otto Paajaselle, joka laukoi pelivälineen Engrenin jalkojenvälistä maaliin.

HIFK rankaisee virheistä

Kolmas erä jatkui kahden ensimmäisen tapaan tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa johto-osumaan. Hieman ennen erän puoltaväliä HIFK siirtyi kuitenkin johtoon. Jarkko Malinen luisteli laidasta HPK:n alueelle ja laukoi ranteella suoraan luistelusta. Laukaus yllätti Antti Karjalaisen etukulmasta, eikä muuten huippuillan pelannut Karjalainen varmasti ollut tyytyväinen osumasta.

HPK pyrki edelleen painamaan peliä HIFK:n päätyyn ja hakemaan tasoitusta vimmatusti mutta Engren maalillaan oli erinomainen.

HIFK karkasi kahden maalin johtoon kolme minuuttia ennen erän päätöstä. Tällä kertaa HPK:n puolustus menetti kiekon oman maalin takana. Kiekko pelattiin nopeasti Erik Thorellille, eikä kultakuuppa erehtynyt, vaan laukoi kiekon ylähyllylle.

HPK yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia reilun kahden minuutin ajan mutta hyvästä yrityksestä huolimatta kiekkoa ei saatu enää maaliin.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi

HPK pelaa vielä yhden kotiottelun tämän vuoden puolella, kun tulevan viikon keskiviikkona Hämeenlinnaan saapuu Ilves.

Lippukauppaan tästä ja #illallahallille

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta! 

09.12.2017 20:41

Jaa artikkeli: