HPK:n putki sai jatkoa

llves-HPK 2-3 ja. (1-1,0-0,1-1,0-1)

Tiistai-illan nyhjäys Hakametsässä päättyi lopulta HPK:n voittoon jatkoajalla. Ratkaisijana toimi Tuomas Vänttinen vain 20 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

Ensimmäinen erä oli HPK:lta pelillisesti hieman sekava. Syötöt eivät tuntuneet löytävän oikeaa osoitetta ja kiekko poltteli lavoissa. Ilves aloitti maalinteon pelikellon näyttäessä aikaa 7.57. Juuso Vainion rangaistuksen aikana Antti Kangasniemi suti kiekon HPK-maaliin Ville Korhosen ja Jesse Niinimäen syötöistä. Tilannetta edelsi kerholaisten huolimaton maalineduspelaaminen.

HPK löi pelin tasoihin tasavajaalla, kun sekä Ilveksen Erkki Rajamäki, että HPK:n Marko Tuulola istuivat jäähyboksissa. Ville Viitaluoma alusti Dan Spangin vauhtiin ja Spangin tiukka rannelaukaus upposi ohi Anders Lindbäckin.

HPK ottaa kuskin paikan

Toiseen erään tuli huolellisempi HPK. Paine saatiin siirrettyä Ilveksen päätyyn ja jokainen kenttä pääsi maalipaikoille. Ville Viitaluoma ja Eric Fehr alkavat ilta toisensa jälkeen löytää toisiaan paremmin, mutta toisessa erässä tämän kaksikon otteet eivät vielä kantaneet hedelmää.

Myös kokoonpanoon palannut Teemu Rautiainen esitteli pirteitä otteita ja nousi pari kertaa hyville maaliapajille.

Toisessa erässä Ilveksen Mikael Kuronen oli lähinnä maalintekoa, mutta hänen ohjauksensa kilahti tolppaan. Maalivahtien torjunnat Lindbäck 16 – Tolvanen 7 kertovat Kerhon hallinnasta.

Fehrin kanuuna

Kolmannen erän alussa HPK joutui alivoimalle, mutta selvitti sen mallikkaasti ilman takaiskuja. Hetkeä myöhemmin Ilves ei alivoimastaan niin hyvin selvinnytkään. Ville Koistinen ehti istua kakkostaan vain 19 sekuntia, kun Eric Fehrin noin 200 km/h lähtenyt tarkka lämäri vei HPK:n johtoon. Maalin tarjoilivat Dan Spang ja Ville Viitaluoma.

Ilves tuli kuitenkin vielä tasoihin erän puolivälin jälkeen Jesse Niinimäen karattua HPK-puolustukselta. Tarkka veto ohi Mikko Tolvasen vei pelin lopulta jatkoajalle asti.

Jatkoajalla reilun 63 peliminuutin jälkeen sekä Ilvekselle, että HPK:lle tuomittiin jäähyt liki peräkkäin. Peli oli kolmella kolmea vastaan sekavaa, osittain myös huonon jään ansiosta, mutta HPK löi lopulta pelin poikki ajassa 64.40. Tuomas Vänttinen punnersi itsensä Ilves-alueelle ja rannelaukaus yllätti NHL:stä Ilves-maaliin saapuneen Anders Lindbäckin. Ottelussa 38 kertaa torjunut Lindbäck todettiin täten hänkin tavalliseksi kuolevaiseksi.

HPK lähti kotimatkalle kaksi pistettä rikkaampana ja voittoputki venyi viiteen. Seuraavaksi torstaina vastassa on erittäin vaarallinen Jokerit Ritari-areenalla.

Niklas Heinonen 30.10.2012

30.10.2012 20:02

Jaa artikkeli: