HPK:n puheenjohtaja Jari Koskisen kommentoi pelaajamyyntejä

HPK Liiga Oy:n puheenjohtaja Jari Koskinen vastasi montaa HPK-sydämistä ihmistä askarruttaviin kysymyksiin.

Mitä pelaajien myymisellä haetaan?

Halutaan pienentää kuluvan kauden taloudellista tappiota. Olemme jäljessä yleisömääriä niin paljon, että tämän kauden tuloksesta tulee tappiollinen.

Kattaako pelaajien myyminen katsojalukujen menetyksen?

Meillä on kokemusta aiemmilta vuosilta ja ymmärrämme toki katsojalukujen vaikutuksen. Tappio kuitenkin pienenee useita kymmeniä tuhansia euroja.

Uusi strategia kertoo HPK:n tavoitteen olevan pelata joka vuosi pudotuspeleissä. Onko nyt epäonnistuttu?

Siinä ollaan epäonnistuttu. Toki vielä teoreettiset mahdollisuudet playoffeihin on, mutta se näyttää epätodennäköiseltä. Jos meillä olisi ollut realistiset mahdollisuudet pudotuspeleihin päästä, emme olisi tällaista ratkaisua tehneet.

Jos Liiga olisi avoin, olisiko HPK myynyt pelaajiaan?

Riippuu tilanteesta, mutta sillä asialla on vaikea spekuloida, koska sarjasysteemi on tämänlainen.

Mitä mieltä olet sarjasysteemistä?

Sarjasysteemi on mielestäni hyvä. Käytännössä sarja ei kuitenkaan ole suljettu, vaan Liigaan on mahdollisuus päästä tietyin kriteerein, joista viime aikaisia esimerkkejä ovat Sport, KooKoo ja Jukurit. Toki Ruotsissa on eri systeemi, mutta esimerkiksi NHL:ään ja KHL:ään ei myöskään ole karsintoja.

Mitä vaikutuksia pelaajamyynneillä on ensi kauteen?

Pelaajamyynnit parantavat ensi kauteen valmistautumista. Omat nuoret pelaajamme saavat kokemusta ja enemmän peliaikaa. Nähdään erilaisia kokoonpanoja. Strategisista tavoitteistamme emme ensi kaudellakaan tingi.

Miltä ensi kauden joukkue näyttää?

Joukkueen runko on aikalailla valmiina. Uskon, että ensi kaudella olemme iskukykyisempiä. Joukkueen rakentamisen kanssa olemme paljon vuoden takaista edellä.

Terveiset HPK-laisille loppukaudeksi?

Ymmärrän faniemme ja kausikorttilaistemme pettymyksen siitä, että näin kävi. Pettyneitä tässä ollaan kaikki. Olennaista kuitenkin on se, että HPK pelaa Liigaa ja selkeä tavoitteemme on viedä HPK:ta eteenpäin. Oli tehtävä ratkaisuja, jotka olivat ilkeitä, mutta välttämättömiä.
Osakeyhtiön hallituksen on lainkin mukaan toimittava yhtiön edun mukaisesti. Edun mukaista oli saada tappiot siedettävälle tasolle.

 

HPK Tiedotus

16.02.2016 15:32

Jaa artikkeli: