HPK:n pelillinen ote kadoksissa – KooKoo vei pisteet

HPK-KooKoo 1-2 (1-0, 0-1, 0-1)

Perjantai-iltana Hämeenlinnan Pohjantähti Areenalla jatkui taistelu suorasta pudotuspelipaikasta, kun KooKoo saapui HPK:n vieraaksi. Hämeenlinnassa nähtiin energinen vierasjoukkue, jonka vauhdissa eivät isännät pysyneet ensimmäistä erää pidemmälle, vaikkakin ottelu olikin tuloksen puolesta tasainen.

 

Valmentajien kommentit artikkelin lopussa.

 

HPK siirtyy kuskin paikalle

Kotijoukkueen erän aloitus oli enemmän kuin hyvä. Se hallitsi peliä ja painoi kiekkoa ensimmäiset minuutit KooKoon kenttäpäätyyn. Ensimmäinen tekopaikka avautui Michael Jolylle. Tommi Tikka otti aloitusvoiton hyökkäyspäässä ja kiekko löysi suoraan Jolyn lapaan, jonka onetimer lähti heti. HPK:n epäonneksi myös KooKoon maalilla torjuneen Nick Malikin reaktiot olivat kohdillaan.

Vierailijat käänsivät peliä nopeasti koko erän ajan ja tästä ensimmäinen esimerkki nähtiin ajassa 4.30. Joosen Antonen karkasi 2vs1 hyökkäykseen Heikki Liedeksen kanssa, Antonen tarjoili vasemmalle puolelle Liedekselle, jonka terävä laukaus lähti matalana, mutta HPK:n maalilla torjunut Eetu Laurikainen torjui tämän yrityksen.

Peli aaltoili melkoisesti ja kummatkin joukkueet saivat pitkiä hallintajaksoja, mutta ne eivät realisoituneet maalipaikoiksi, kiitos kummankin joukkueen tiiviin viisikkopuolustuksen.

Erän seuraava maalipaikka nähtiin vasta ajassa 13.30, kun kiekko pelattiin KooKoon kenttäpäädyssä vasempaan laitaan ja Arto Laatikaiselle. Laatikainen jakoi kiekkoa poikittain Michael Jolylle, mutta epäonnekseen Joly ei aivan saanut kiekkoa haltuunsa.

Kun tarpeeksi yrittää, niin lopulta palkinnon myös saa. HPK:n Philippe Cornett sekä Arttu Pelli karkasivat erän lopulla 2vs1 hyökkäykseen. Cornett jakoi Pelille, joka laukoi suoraan, mutta tämän Nick Malik vielä selvitti. Jatkotilanteesta kiekko löysi tiensä viivan tuntumaan ja Niklas Frimanille, jonka laukaus pysäytti digitaalit aikaan 18.01. Friman siivitti kauden ensimmäisellä maalillaan isännät johdossa erätauolle.

 

Kuva Teemu Hannula

 

Vierailijat dominoi

Jos oli ensimmäinen erä HPK:lta hyvää kiekkoa, niin samaa ei voi sanoa ottelun toisesta erästä. KooKoo vyörytti hyökkäyksiään kovalla tahdilla, välillä syöttelemällä, välillä luistelemalla. Isännillä oli suuria vaikeuksia pysyä tässä mankelissa mukana.

KooKoon ensimmäinen maalipaikka nähtiinkin jos avausvaihdossa, kun Heikki Liedes polki vasenta laitaa pitkin ja punnersi itsensä aina tekopaikkaan asti, mutta Eetu Laurikainen piti patjansa kuitenkin tiiviisti yhdessä ja torjui tämän.

Lopulta KooKoo sai työlleen palkinnon ja kahden miehen ylivoimalla. Ensin HPK:n Artturi Toivola sai rangaistuksen huidottuaan mailan Liedeksen kädestä ja heti perään Otto Latvala laitettiin istumaan rangaistusta pelin viivyttämisestä, kun purkukiekko hieman karkasi miehen lavasta.

KooKoo ei kauaa ylivoimaansa pyöritellyt vaan kiekkoa pelattiin yläkolmion kautta oikealle puolelle b-pisteen kaarelle, josta Kim Strömberg laukoi pelivälineen tarkasti maalin takakulmaan ohi Laurikaisen. Pelikello näytti tässä kohtaa aikaa 27.10 ja KooKoo sai jatkaa ylivoimaansa, tosin tällä kertaa HPK:n nelikko oli tiiviinä ja tappoi toisen rangaistuksen pois.

KooKoo sai osumastaan selkeästi lisää virtaa ja otti kenttätapahtumat täydellisesti haltuunsa. Se pääsi myös uudelleen pyörittämään ylivoimaansa, kun Miihkali Teppo sai erän loppupuoliskolla rangaistuksen kampituksesta.

KooKoon ylivoima löysi jälleen oivan temmon ja se loi paikkoja liukuhihnalta. Paras paikka tuli Radek Koblizekille, jonka laukaus osui kotijoukkueen onneksi maalirautoihin.

HPK kuitenkin selvitti alivoimansa vaivoin ja selviytyi erätauolle tasalukemissa.

 

Kuva: Teemu Hannula

 

Vierailija jatkoi näytöstään

Ottelun kolmas erä ei poikennut pelin kokonaiskuvasta juurikaan. KooKoo vei peliä ja HPK roikkui.

HPK keräsi itselleen vaikeuksia heti erän alussa kun ajassa 41.25 Miihkali Teppo sai rangaistuksen kampituksesta.

KooKoon ylivoima pyöritti peliä jälleen energisesti ja loi paikkoja liukuhihnalta. Petteri Nikkilä toimitti kiekkoa maalille viivasta ja irtokaroista Teemu Rautiainen löi pelivälineen tolppaan.

Lopulta pelissä tapahtui vääjäämätön ja KooKoo ratkoi pelin. Ensin HPK:n Juuso Ikonen pääsi läpiajoon, mutta kiekko ei ottanut asettuakseen ja laukaus ei koskaan lähtenyt. Tästä KooKoo käänsi peliä nopeasti ja sai paineen HPK:n alueelle joka päättyi Ville Meskasen laukomaan maaliin.

HPK haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia ja saikin varsin oivan mylläkän KooKoon maalille. Tilanteita tuli ja kiekko kävi niinkin lähellä kuin maaliviivalla, mutta videotarkastuksen jälkeen todettiin, että kiekko ei käynyt maalissa ja KooKoo korjasi täyden pistepotin mukaansa.

Huomenna pelataan runkosarjan viimeinen kotipeli kun vastaan asettuu SaiPa. Ottelu alkaa klo. 17.00 Pohjantähti Areenalla. Tule kannustamaan Kerhoa hallille tärkeässä kamppailussa!

18.03.2022 21:50

Jaa artikkeli: