HPK:n nuoret pelaajat sopimuksiin

HPK:n Otto Paajanen on tehnyt jatkosopimuksen Kerhon kanssa. Lisäksi edustusjoukkueessa pelaava Juuso Vainio sekä A-Nuorten maalivahti Juuse Saros ovat allekirjoittaneet uransa ensimmäiset liigasopimukset kasvattiseuransa kanssa.

Paajanen_Otto_DSC_2620

HPK:n liigajoukkueen kokoonpanoon kuuluvat Otto Paajanen ja Juuso Vainio jatkavat myös kuluvan kauden jälkeen oranssissa paidassa. Keskushyökkääjä Paajasen sekä puolustaja Vainion uudet pelaajasopimukset kestävät kevääseen 2015. 20-vuotias Paajanen ja 18-vuotias Vainio ovat molemmat HPK:n omia kasvatteja.

HPK: toimitusjohtaja Risto Korpela hehkuttaa molempien nuorten onnistumisia Kerhossa.

– On melko harvinaista nousta suoraan A-Nuorista liigatasolle ja Otto sekä Juuso ovat molemmat tehneet sen omalla ajallaan. Otto on vakiinnuttanut paikkansa jopa erikoistilannepelaamisessa. Hän on erinomainen ja monipuolinen sentterilahjakkuus.

– Juuso on sen sijaan noussut raketin lailla liigajoukkueeseen. Se vaatii erityistä kasvua nuorelta pelaajalta. Odotusarvot ovat tulevaisuutta silmällä pitäen erittäin korkealla. Lisäksi Juuso taistelee paikasta Nuorten MM-joukkueessa.

Vainio_Juuso_DSC_4400

Sarokselle liigasopimus

A-Nuorten maalivahti Juuse Saroksen ensimmäinen liigasopimus kattaa kuluvan kauden lisäksi kolme seuraavaa kautta. 17-vuotias Saros johtaa tällä hetkellä maalivahtien torjuntatilastoa Nuorten SM-liigassa torjuntaprosentillaan 93,97. Nuori maalivahti onkin taannut HPK:n A-Nuorten piikkipaikan Nuorten SM-liigassa loistavilla otteillaan ottelusta toiseen. Saroksen liigavauhtia päästään ihailemaan todennäköisesti kuitenkin vasta ensi kaudella miesten kaukalossa.

– On selvää, että Juuse on ikäluokkansa kärkimaalivahteja valtakunnallisesti. Jälleen yksi suurlupaus nousee oman junnutuotannon riveistä, kommentoi Korpela.

Toimitusjohtaja huomauttaa juniorituotannon olevan kovassa lennossa tällä hetkellä.

– Nämä kolme nuorta ja viime aikoina liigan riveihin nousseet nuoret pelaajat ovat osoitus HPK:n junioripuolen hienosta työstä. Vaikka kyseessä ovat yksilön taidot sopimuksen tekovaiheessa, on helppoa sanoa, että junnupuolen valmennus on hyvällä tasolla HPK:ssa.

HPK 12.12.2012

12.12.2012 12:15

Jaa artikkeli: