HPK:n maalivahti Noora Räty siirtyy Kiinaan

HPK:n Naisten liigajoukkueessa kuluvan kauden pelannut maalivahti Noora Räty siirtyy Kiinan KRS Vanke Rays Shenzenin joukkueeseen, joka pelaa Venäjän pääsarjaa. Rädyn sopimus on naisjääkiekon eliittiä, eikä HPK halunnut olla esteenä päätoimisen ammattilaispelaajasopimuksen tiellä.

Huippumaalivahti palasi Suomeen pitkän tauon jälkeen ja näki HPK:ssa mahdollisuuden kehittyä edelleen uuden Liiga-yhteistyön ansiosta. Räty pelasi Naisten Liigaa tällä kaudella yhteensä 14 ottelua torjuntaprosentilla 95,4. Joulukuussa Räty kutsuttiin maajoukkueleirille ja nyt hän valmistautuu olympialaisiin. Olympiajoukkueet julkaistaan 20.1.2022.

HPK Naisten manageri Jorma Hassinen kiittää Rätyä tästä kaudesta ja toivottaa koko HPK:n puolesta menestystä uuteen haasteeseen.

– Oli hienoa seurata, kuinka todellinen naisjääkiekon ammattilainen hoitaa harjoittelunsa. Kiitämme Nooraa tästä kaudesta, se auttoi pelaajiamme näkemään, mitä vaatii olla maailman huipulla. Saimme oppia ja uskon, että me pystyimme myös tarjoamaan Nooralle jotain, mikä kantaa häntä tulevaisuudessa. Voimme kaikki ottaa mallia myös hänen tavastaan huomioida upeasti kaikki joukkueen jäsenet.

Räty palasi syksyllä Naisten Liigaan seitsemän vuoden tauon jälkeen osoitteenaan ensimmäistä kautta HPK Liiga Oy:n alla pelaava HPK Naiset -joukkue.

– Haluan kiittää HPK Liiga Oy:tä hienosta syksystä. Lähden haikein mielin takaisin maailmalle, mutta naiskiekkoilijalle mahdollisuus pelata ammatikseen ja tienata elanto pelaamalla on niin iso asia, että en voinut kieltäytyä tarjouksesta.

Räty on puhunut varsin kannustavasti Naisten Liigasta ja HPK:sta kuluvan kauden aikana. Aihetta on ollut myös kehittäviin kommentteihin.

– Nautin pelaamisesta, huippu kivasta joukkueesta ja ammattimaisista olosuhteista, joista moni muu Naisten Liigan joukkue voisi ottaa mallia, jotta liiga voi kokonaisuudessaan kehittyä kohti ammattimaisempaa toimintaa. Iso kiitos myös Juha Lehtolalle ja Aleksis Virtaselle, jotka jaksoivat omien joukkueiden ohella myös valmentaa minua aamuisin.

– Toivon, että jatkossa myös muut huippupelaajat löytävät tiensä Hämeenlinnaan, koska se on organisaationa yksi Suomen parhaista, ellei paras. Iso syy siihen on, että Liiga Oy välittää myös naisten joukkueesta ja ymmärtää, että ilman miesten Liigan apua, Naisten Liiga ei ikinä ota tarvittavia askeleita eteenpäin. Jo se, että pelaajat eivät maksa pelaamisesta mitään on iso asia naispelaajille, muistuttaa Räty.

HPK etsii maalivahtia naisten joukkueeseen. Hassisen mukaan HPK julkaisee uuden maalivahdin lähiaikoina.

Naisten Liiga jatkuu HPK:n osalta alemmassa jatkosarjassa 26.2. Alemman jatkosarjan kaksi paranta etenee Naisten Liigan playoffseihin.

17.01.2022 13:15

Jaa artikkeli: