HPK:n maalivahdit sivussa katupölyallergioiden takia – Lehtola paikkaa

HPK:n maalivahdit Emil Larmi ja Antti Karjalainen sekä liigaorganisaation alaisuudessa pelaavan U20-joukkueen maalivahdit Tuomas Aalto ja Ville Ruokonen ovat sivussa katupölyallergioidensa vuoksi. HPK:n maalivahtivalmentaja Juha Lehtola on määrätty tolppien väliin alkavassa semifinaalisarjassa Tapparaa vastaan. Lehtolan edelliset pelit ovat kaudelta 2005-2006 Suomi-sarjassa Cowboysin paidasta. Lisäksi Lehtola on pelannut kaveriporukassa vuosittain yhden höntsäottelun. 34-vuotias Lehtola on HPK:n oma kasvatti.

Liigan kilpailusääntöjen mukaan siirtorajan mentyä kiinni helmikuussa, ei uusia pelaajia saa hankkia muista seuroista. Säännön vuoksi HPK:n ainut oikea mahdollisuus on maalivahtivalmentajan laittaminen maaliin. Lehtola on kuitenkin harjoitellut ahkerasti viikonlopun ajan ja on päävalmentajan mukaan iskussa.

-Näen Juhassa paljon potentiaalia. Onneksi nyt on muutamia päiviä aikaa hioa virettä. Peruskunto ja taidot ovat kohdillaan. Tästä voi muodostua pieni kilpailuetu, sillä hänen tietämyksensä Tapparan pelityylistä on vahva videovalmentajuuden vuoksi. Jälleen kerran nostamme kokoonpanoon HPK-kasvatin, strategiamme mukaisesti, kertoo Antti Pennanen.

Katupöly haittaa useaa keväisin

Maalivahtien kehittynyt reagointikyky joutuu keväisin suureen rasitukseen juuri katupölyn vuoksi. Normaaliväestöäkin haittaava pöly on ennen kaikkea haitaksi huippumaalivahdeille.

– Tärkeintä olisi nyt se, että Ritari-areenan läheisyydessä ei lakaistaisi. Myös maalivahtien suosikkikahviloiden edustojen lakaisukieltoa olemme anoneet kaupungilta. Hyvä olisi myös, jos hämeenlinnalaiset kävelisivät näiden rakennusten läheisyydessä sukkasillaan, jottei pöly tömisisi vaan imeytyisi sukkiin, kommentoi HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

Playoffs-aurinko lämmittää ja katupöly pölisee Hämptonin kaduilla aina erityisesti huhtikuun ensimmäisenä päivänä. #oranssikevät

01.04.2019 07:26

Jaa artikkeli: