HPK:n Liiga-joukkueen valmennukseen muutoksia – tässä kilpajoukkueiden valmentajat 2021–2022

HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikaisen valmennusryhmään liittyvät uusina jäseninä Jani Keinänen ja Mikko Tolvanen. Timo Turunen sen sijaan ei jatka HPK:ssa. Kerhon U20-joukkueen valmennukseen tulee myös muutoksia Keinäsen siirryttyä Liiga-joukkueen puolelle, päävalmentajana jatkaa Marko Rairama. HPK-Juniorijääkiekon kilpajoukkueiden päävalmentajat ovat nyt myös selvillä.

HPK:n Liiga-joukkueen valmennustiimiin tehdään muutoksia alkavalle Liiga-kaudelle. Päävalmentaja Matti Tiilikaisen ryhmään kuuluvat jatkossakin valmentaja Janne Sinkkonen sekä maalivahti- ja videovalmentaja Juha Lehtola. Valmennusryhmään liittyvät HPK U20-joukkueessa päättyneellä kaudella toiminut Jani Keinänen ja fysiikkavalmentaja Mikko Tolvanen, joka toimii jatkossa myös joukkueen fysioterapeuttina.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo valmennuskokonaisuuden olevan nyt tasapainoinen ja vahva.

– Suunnitelmamme valmennuksen kehittämisessä ja osaamisessa on selkeä ja kirkas. Nämä valmentajat parantavat toimintaamme ja kehittävät sitä oikeaan suunta. Me HPK:ssa haluamme, että kaikilla valmentajilla on yksilöinä erityisosaamista valmennuksen eri osa-alueilla.

– HPK:ssa peli on keskiössä, mutta valmennukseen liittyy pelin lisäksi myös jääharjoittelu sekä fyysisten ja henkisten ominaisuuksien kehittäminen vastaamaan niihin vaatimuksiin, mitä HPK:n peli ja nykyaikainen jääkiekko edellyttävät, Toivola jatkaa.

Jani Keinänen on toiminut ennen viime kauden HPK U20 -valmentajapestiään Mestis-seura Peliittojen pää- ja apuvalmentajana. Keinänen voitti pelaajaurallaan Suomen mestaruuden HPK-paidassa 15 vuotta sitten. Mikko Tolvanen on myös tuttu HPK-pelipaidasta. Maalivahtina hän pelasi HPK:n junioripolun lisäksi Liiga-joukkueessa kahden kauden ajan. Peliuransa jälkeen fysioterapeutiksi kouluttautunut Tolvanen on toiminut Liigassa Sportin fysiikka- ja maalivahtivalmentajana ja viimeisimpänä Liigan ja kansainvälisen tason pelaajien henkilökohtaisena fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina.

HPK U20 -valmennus täydentyy

HPK U20 -joukkueen päävalmentajana jatkaa jo aiemmin uutisoidusti Marko Rairama. U20-valmennustiimissä jatkavat maalivahtivalmentaja Aleksis Virtanen ja fysiikkavalmentaja Ismo Rairama. Joukkueen valmennukseen liittyy Saku Järvi, joka toimi viime kaudella HPK U16 -joukkueen päävalmentajana. Keinäsen siirtyessä Liiga-joukkueeseen HPK etsii vielä yhtä valmentajaa U20-joukkueelle.

– Todella haastavan viime kauden aikana valmennuksemme teki yksilöiden kehittämisen kanssa erittäin hyvää työtä. Kaikki U20 -joukkueen pelaajat ovat valmiimpia kohti ammattilaisuutta ja osa pelaajista nähdään myös Liiga-joukkueen kesäringissä. Pääprioriteetti HPK U20 -joukkueella on valmistaa meidän lahjakkaita junioreitamme ammattimaisuuteen ja nykypäivän Liigan vaatimuksiin, kertoo Toivola.

Juniorijääkiekon kilpajoukkueiden valmentajat

HPK U18 -joukkueen päävalmentajana jatkaa Ville Viitaluoma. Aisaparikseen hän saa viime kaudella U18 Mestis -joukkuetta valmentaneen Tuomas Vänttisen. Maalivahtivalmentajana joukkueessa toimii Janne Kari-Koskinen.

Petri Hietala ottaa U18 Mestis -joukkueen päävalmentajan paikan. Hietala saapuu HPK:hon Jokereiden organisaatioon kuuluvan JoVi U16 -joukkueen päävalmentajan paikalta. Viime kaudella U15 AAA -joukkuetta valmentanut Kasperi Honkala on kaudella 2021–2022 HPK U16 -joukkueen päävalmentaja.

Aleksis Virtanen jatkaa päättyneen kauden tapaan nuorten kilpajoukkueiden maalivahtivalmennuspäällikkönä vastuullaan koko seuran maalivahtivalmentajien koulutus ja juniorien kilpajoukkueiden maalivahtivalmentajien esimiestehtävät.

-Kilpakiekkovaiheessa laadukas arki on meillä HPK:ssa keskiössä. Peli, harjoittelu ja elämänhallinta ovat osa-alueet, jotka valmistavat pelaajia kohti ammattimaisuutta. Haluamme tietysti myös menestyä eri ikäluokkien SM-sarjoissa. Nyt valitut valmentajat vaalivat laadukasta arkeamme ja vievät pelaajia eteenpäin kohti tavoitetta, kertoo Toivola.

 

 

22.04.2021 13:44

Jaa artikkeli: