HPK:n kilpajoukkueiden valmentajat kaudella 2022–2023

HPK:n kilpajoukkueiden päävalmentajat ovat selvillä kaudelle 2022–2023. Jani Keinänen on HPK U20-joukkueen päävalmentaja, U18 SM-joukkuetta johtaa Kasperi Honkala kauteen 2023–2024 asti ja U16 SM-joukkueen päävalmentajana toimii Max Kenig kaudella 2022–2023. Alkavalla kaudella U20-apuvalmentajana toimiva Ville Viitaluoma on HPK U20-joukkueen päävalmentaja kaudella 2023–2024.

Lisäksi HPK on kiinnittänyt U18 Mestis-joukkueen päävalmentajaksi Martti Sarkkisen ja U15 AAA-joukkueen päävalmentajaksi Teemu Jokelan.

Max Kenig, Kasperi Honkala, Jani Keinänen ja Ville Viitaluoma.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo valmentajavalinnoissa painaneen jatkumon, joka luo pelaajapolun ohelle valmentajapolkua HPK:ssa.

– Kaikkien ikäluokkien osalta haemme tiettyä jatkumoa niiden valmentajien osalta, jotka ovat tehneet hyvää työtä lahjakkaiden ikäryhmien kanssa. He ovat osoittaneet, että heidän valmentamat joukkueet menestyvät ja pelaajat pääsevät maajoukkueisiin. Jatkumot löytyvät siitä, että esimerkiksi Viitaluoma ja Honkala ns. siirtyvät ikäryhmiensä mukana seuraavaan joukkueeseen. Pelaajien kehittymisprosessi ja valmentajien kehittyminen, jotka olemme kolme vuotta sitten linjanneet, ovat tärkeitä asioita HPK:ssa nyt ja tulevaisuudessa, kuvaa Toivola.

HPK U20-joukkueessa päävalmentajana aloittava Jani Keinänen on tuttu HPK:n organisaatiossa. Kaudella 2020–2021 Keinänen toimi HPK U20-apuvalmentajana sekä kesällä ja syksyllä 2021 HPK:n Liiga-joukkueen valmennusryhmässä.

– Totesimme, kun Jani Keinänen tuli organisaatioon, että hänellä on paljon annettavaa HPK:lle. Nyt syksy Liiga-joukkueessa meni, miten meni, mutta totesimme kuitenkin, että haluamme jatkaa Janin kanssa yhteistyötä ja tämä on mahdollisuus saada hänen tietotaitonsa pelistä HPK:n käyttöön.

Kasperi Honkalaa urheilujohtaja kuvailee erittäin potentiaaliseksi juniorivalmentajaksi. Honkalan sopimus HPK U18 SM-joukkueessa on kaksi vuotinen.

– Hänen ajatusmaailmansa juniorien valmentamisesta ei ole ihan tyypillinen lähestymismalli. Hän valmentaa nimenomaan ihmistä, ei pelaajaa.

– Honkala edustaa nykyhetkeä ja nykysukupolvea ja miettii aina, voisiko asiat tehdä uudella tavalla tai jotenkin toisin. Hänessä ja Viitaluomassa on kovin paljon samaa ajatusmaailmaa ja he käyvät kovasti vuoropuhelua, kertoo puolestaan HPK Juniorijääkiekon valmennuspäällikkö Sami Saurén.

HPK:ssa jo aiemmin toiminut Max Kenig aloittaa HPK:n U16 SM-joukkueen päävalmentajana. Kenig on valmentanut tällä kaudella urheiluakatemiaa.

– Max on valmentajana hyvä pelin ymmärtäjä ja taidon valmentaja. Saamme hänestä hyvän valmentajan U16-ikäryhmälle, kertoo Saurén.

Saurén on tyytyväinen valittuihin valmentajiin. Hänen mukaansa he edustavat HPK Juniorijääkiekon arvoja.

– He pystyvät toimimaan HPK:n arvojen viitekehyksessä. He eivät mene mitalinkiilto silmissä vaan ihminen ja kehittäminen edellä.

HPK Naisten valmennusryhmä julkaistaan myöhemmin. Kokonaisuudessaan kilpajoukkueiden valmentajaryhmät julkaistaan kesällä.

HPK:n kilpajoukkueiden päävalmentajat kaudella 2022–2023

HPK U20 SM Jani Keinänen
HPK U18 SM Kasperi Honkala
HPK U18 Mestis Matti Sarkkinen
HPK U16 SM Max Kenig
HPK U15 AAA Teemu Jokela

HPK:n kilpajoukkueiden päävalmentajat kaudella 2023–2024

HPK U20 SM Ville Viitaluoma
HPK U18 SM Kasperi Honkala

07.03.2022 14:52

Jaa artikkeli: