HPK:n junioriyhteistyö tiivistyy – Olli Salosta kehityspäällikkö

HPK tiivistää junioriyhteistyötään ja konkreettisia toimia sen edistämiseksi on tekeillä. Uusi fysiikkavalmennuskeskus on rakentumassa Rinkelinmäelle.
– Haluamme lähteä tehostamaan junioripolkua. Selkeä kehityskohde toiminnassamme on pelaajien fyysinen valmennus ja sen kehittäminen, sanoo HPK-Edustusjääkiekko ry:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

Fyysisen valmennuksen kehittämisessä on vahvasti mukana ollut fysioterapeutti Tomi Mäkelä, jolla on pitkä kokemus jääkiekon parissa työskentelystä. Uusi fysiikkavalmennuskeskus rakentuu salibandyhallin tiloissa olevan kuntosalin yhteyteen.
– Olemme pyrkineet tekemään tilasta joukkueurheilua palvelevan. Hienointa tässä on se, että tämä ei palvele ainoastaan edustusjoukkuetta, vaan koko seuraa, Mäkelä kertoo.

Korpela täsmentää vielä, että tarkoituksena ei ole ainoastaan jättää tilaa HPK:n käyttöön.
– Emme halua jättää tätä tilaa vain HPK:n sisäiseen käyttöön, vaan toivottavasti muutkin urheilulajit hyödyntävät laajasti tilojamme ja osaamistamme.

HPK-Juniorijääkiekon toiminnanjohtaja Marko Rahikainen on mielissään tiivistyneestä yhteistyöstä.
– Tämä on huikea kädenojennus edustuksen puolelta meille. Omalla jääkiekkourallani en ole ennen nähnyt, että edustusjoukkue ja junioriseura tekevät näin hyvää yhteistyötä.

Tulevaisuuden tavoitteet korkealla

HPK haluaa panostaa tulevaisuuteen ja tavoitteet sen suhteen ovatkin korkealla. Edustuksen on tarkoitus mahdollistaa sekä B-, että C-junioreille päätoimiset valmentajat.
– Tavoitteena on, että vuoden päästä meillä on B-junioreissa päätoiminen valmentaja ja kahden vuoden päästä C-nuorissa. Tavoitteena on myös se, että viiden vuoden päästä meidän liigajoukkueen pelaajista puolet on oman juniorimyllyn kasvatteja.

Tulevaisuuden kovien tavoitteiden myötä HPK on palkannut kehityspäällikökseen Olli Salon. Salo on viime kaudet valmentanut HPK:n A-nuoria ja tehnyt loistavaa työtä. Toukokuussa alkavassa projektissa tarkoituksena on koordinoida valmennuksen kanssa pelaajapolun rakentamista sekä kehittää edustuksen ja junioreiden yhteistyötä.
– Omat fiilikset on tottakai hyvät, että tällainen mahdollisuus tuli jatkaa rakkaassa seurassa. Tarkoituksena on rakentaa pelaajapolkua yksilöiden kautta. Yhteistyö tulee varmasti olemaan hedelmällistä.

sali

HPK Tiedotus 13.4.2015

13.04.2015 16:07

Jaa artikkeli: