HPK:n juhlakausi päättyi merkittävään liikevoittoon

HPK Liiga Oy:n viidennen toimintavuoden tulos oli positiivinen. 30.4.2020 päättyneen tilikauden liikevoitto oli 325.089,65 euroa. Tilikauden voitto rahoituskulujen ja verojen jälkeen oli 251.470,11 euroa.

Yhtiön liikevaihto laski 6.610.886,89 euroon, mikä on n. 385 tuhatta euroa vähemmän kuin edellisellä tilikaudella. Liikevaihdon laskun merkittävimpiä syitä oli koronapandemian aiheuttama koko Liiga-kauden keskeytyminen 13.3.2020. HPK Liiga Oy:n liiketoiminta oli kuitenkin ollut läpi koko tilikauden vahvassa kasvussa sarjan keskeyttämiseen asti. Tähän merkittävimpiä syitä olivat edellisellä kaudella voitettu Suomen mestaruus sekä seuran 90-vuotisjuhlakausi.

HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen on ymmärrettävästi tyytyväinen päättyneen kauden tulokseen.

– Liiketulos on palkinto isosta työmäärästä, jonka koko organisaation kaikki ihmiset ovat tehneet menneen vuoden aikana. Strategiamme yhtenä päätavoitteena on ollut yhtiön vakavaraisuuden ja taseen kuntoon laittaminen. Kun Matkalla Huipulle osa 2 -projektimme alkoi, haaveena oli, että 90-vuotias HPK on velaton. Ja voimme nyt sanoa, että tämä tavoite on käytännössä toteutettu. Ilman motivoitunutta, sitoutunutta ja ammattitaitoista henkilöstöä liiketuloksemme ei olisi tällainen. Tämä usean vuoden vahva tekeminen antaa meille nyt hieman selkänojaa kohti syksyä, joka tulee olemaan haasteellinen ja täynnä epävarmuutta. Mutta tärkeintä on se, että Hämeenlinnan Pallokerhon tulevaisuus on taattu.

Tulevaisuuden näkymät täynnä haasteita

Tuleva Liiga-kausi 2020-2021 tulee olemaan niin HPK:lle kuin koko suomalaiselle jääkiekolle erittäin haasteellinen. Koronapandemia on jo nyt aiheuttanut merkittävää epävarmuutta sekä sitä kautta tulonmenetyksiä koko urheilusegmentille. Ennusteet tulevasta kaudesta tulevat olemaan monelta osin miinusmerkkisiä.

– Tuleva syksy ja kausi näyttävät todella haasteellisilta. HPK Liiga Oy tavoittelee nyt alkaneelle tilikaudelle noin 5,5 miljoonan euron liikevaihtoa ja nollatulosta. Pelaajabudjettimme säilyy alkavalle kaudelle edellisen kauden tasolla. Edellisten kausien hyvät tulokset antavat nyt hyvän selkänojan, johon nojata haastavana aikana, kertoo Toivanen.

90-vuotisjuhlakauden toiminnot tuottivat niin HPK:lle kuin hyväntekeväisyyteen

Päättynyt kausi oli merkittävä osa HPKlaista historiaa, sillä se oli seuran 90-vuotisjuhlakausi. Lisäksi HPK osallistui ensimmäistä kertaa Champions Hockey Liigaan, pelaten kuusi ottelua. Vastassa olivat HC Pilsen (Tshekki), EV Zug (Sveitsi) ja Rungsted Seier Capital (Tanska).

Juhlakausi piti sisällään monenlaista toimintaa. HPK perusti oman kunniagalleriansa, HPK Hall of Famen, ja siihen nimettiin kauden aikana 16 ensimmäistä jäsentä: Eero Salisma, Hilpas Sulin, Harri Lintumäki, Jukka Jalonen, Marko Tuulola, Lenni Lainesalo, Hannu Savolainen, Marko Palo, Kari Brusin, Hely Ranta, Pentti Pietilä, Juha Hietanen, Jorma Hassinen, Jaakko Järvi, Juhani Lartama ja Teppo Kivelä.

HPK:sta julkaistiin kaksi kirjaa virallinen HPK 90v juhlakirja Taitoa ja tunteen paloa sekä kepeämpi Oranssia kultaa – tarinoita Kerhosta.

90-vuotisjuhlaottelu HPK-Tappara pelattiin 7.12.2019 ja juhlagaala järjestettiin samana iltana Aulangolla. Gaalassa palkittiin merkittäviä Kerholaisia Hämeenlinnan Pallokerhon kultaisin ansiomerkein ja Suomen Jääkiekkoliiton kultaisin ansiomerkein. Myös Liiga-otteluiden vapaaehtoistyöntekijöille järjestettiin oma juhlailtansa Kerho-ravintolassa, jossa lukuisat henkilöt saivat kultaisia, hopeisia ja pronssisia ansiomerkkejä kiitoksena HPK:lle tekemästään työstä vuosikymmenten ajalta.

HPK järjesti toista kertaa yhteistyössä Panssariprikaatin kanssa sotaveteraanien tueksi -teemaottelun, joka pelattiin juhlaviikolla 5.12.2019. Ottelun ensimmäisessä erässä HPK pelasi erikoispaidalla, jonka päälogoina koreilivat Sotiemme veteraanit ja Sotiemme naiset -logot HPK-logon rinnalla. Ottelun jälkeinen hyväntekeväisyyspaitahuutokauppa tuotti 14.400 euroa. Tuotto ohjattiin lyhentämättömänä Kanta-Hämeen Sotaveteraanipiirille.

HPK Liiga Oy järjesti yhteistyössä HPK ry:n kanssa Powerplay -elinvoimaseminaarin toimialueensa tukemiseksi 17.1.2020 Verkatehtaalla. Luennoitsijoita toimivat Timo Aro, Mika Anttonen, Merja Ylä-Anttila sekä Pekka Sauri. Yli 100 Hämeenlinnan elinvoimaisuudesta kiinnostunutta henkilöä osallistui seminaariin ja sen tuotto oli 16.078,44 euroa. Tuotto ohjattiin uuteen Nuorten jääurheilun tuki -rahastoon ja se toimii pesämunana ulkotekojääradan saamiseksi Hämeenlinnaan.

HPK järjesti helmikuussa koko Hämeenlinnalle suunnatun ilmaisen toritapahtuman, johon osallistui tuhatpäinen joukko Kerholaisia. Tarjolla oli ruokaa ja esiintymässä nähtiin Sibelius-opiston nuorisokuoro. Suunniteltu ulkojäiden valloitustapahtuma jäi pitämättä huonon jäätilanteen vuoksi.

Lisäksi HPK Alumni -joukkueen kanssa yhteistyössä järjestetty HPK vs Kerho All Stars -ottelu marraskuussa keräsi varoja Kanta-Hämeen alumnirahastoon, jonka kautta voidaan tukea vähävaraisten lasten jääkiekkoharrastusta alueella. Ottelussa nähtiin paljon entisiä HPK-pelaajia ja lopullinen tuotto oli 13.576 euroa ja se siirrettiin lyhentämättömänä Kanta-Hämeen Alumnin rahastoon.

HPK Liiga Oy yhteistyökumppaneineen keräsi juhlakautensa aikana kolmella tapahtumallaan hyväntekeväisyyteen ja ulkotekojääradan saamiseksi Hämeenlinnaan yhteensä yli 44.000 euroa. Hyväntekeväisyyden kohteina olivat sotaveteraanit ja vähävaraisten lasten jääkiekkoharrastuksen tukeminen.

12.06.2020 16:00

Jaa artikkeli: