HPK:n hurmos kesti loppuun asti

HPK-Tappara 3-2 (2-1, 0-1, 1-o)

Pohjantähti areenan kirkkaissa valoissa nähtiin tulikuuma ja tunteikas ottelu, kun HPK ja vierailija Tappara ottivat yhteen 4911 -katsojan edessä. Kotijoukkue hallitsi peliä, mutta Tappara ei päästänyt isäntiään helpolla vaan roikkui tuloksessa kiinni aina viimeiseen erään asti.

Ei se miten aloitat vaan miten lopetat

Avauserän alku ei ollut kotijoukkueen kannalta kaikista hedelmällisen, kun jo 41 -sekunnin pelin jälkeen Tappara tinttasi tulostaululle lukemiksi 0-1. Tapparan vaarallinen ykkösnyrkki käänsi peliä nopeasti Tyler Morleyn johdolla. Morley toi kiekon hyökkäysalueelle ja jatkoi pelivälineen Jere Karjalaiselle, joka Tapparan onneksi hukkasi kiekon. Peliväline löysi tiensä pomppujen kautta Kristian Kuuselalle, joka siirsi rystynostolla kiekon ohi voimattoman Reijolan. Reijolan torjuntatyöskentelyä tilanteessa häiritsi juurikin Karjalainen, joka ajoi maalivahdinalueelle ja osui HPK -vahti Reijolaan. Antti Pennanen haastoikin maalitilanteen, mutta ottelun tuomaristo tulkitsi, että tilanteessa ei ollut torjuntaan vaikuttavaa maalivahdin häirintää.

HPK sai kuitenkin nopeasti mahdollisuuden tasoittaa ylivoimalla, kun ajassa 3.o3 Juhani Jasu rikkoi sääntöjen vastaisesti Elmeri Erosta HPK:n puolustusalueen kulmauksessa.

Kotijoukkueen ylivoima pyöri näyttävästi ja se loi useita maalipaikkoja Rob Bordsonin johdolla. Ensin Bordson löysi poikittaissyötöllä Jere Innalan, joka laukoi kiekon Tappara -maalin ylärimaan. Heti jatkotilanteesta Bordson itse sai myös oivan paikan, mutta myös Bordsonin yritys tyrehtyi maalirautoihin.

Ylivoimansa jälkeen HPK hallitsi selvästi kenttätapahtumia ja se onnistuikin luomaan useita hyviä paikkoja vierailijoiden maalilla operoineen Michael Garteigin eteen.

Näistä paikoista paras siunaantui ajassa 11.22 Valtteri Puustiselle joka pääsi nokikkain Tapparavahdin kanssa, mutta kiekko karkasi juuri ratkaisevalla hetkellä. Loistavan syötön tilanteessa antoi siniviiva Ossi Ikonen.

Kotijoukkueen kova työmäärä kuitenkin palkittiin aivan erän lopussa, kun Santeri Lukka toimitti sinviivalta kiekon maalille, josta se kimposi Markus Nenosen kautta suoraan takatolpalle jossa päivysti Cody Kunyk. Kunyk sutikin pomppivan kiekon tahdolla Tapparan verkkoon ja samalla lukemiksi 1-1, pelikellon näyttäessä aikaa 18.36.

Kauaa ei kotijoukkue tasatilanteessa viihtynyt, kun aivan erän lopussa kiekko pelattiin Frimanin ja Erosen kautta jälleen kohti Tapparan maalia, jonka edustalla päivysti tällä kertaa Philippe Cornet. Cornet ohjasikin mallikkaasti kiekon ohi Garteigin ja lukemiksi 2-1. Erää oli tässä kohtaa pelaamatta enää 5 -sekuntia, joten erätauolle siirryttiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

HPK hallitsee Tappara pomputtelee

Ottelun toisen erän alku mukaili ensimmäisen erän teemaa. Kotijoukkue hallitsee peliä ja se pystyikin luomaan muutamia selkeitä maalipaikkoja,tosin ilman palkintoa. HPK kuitenkin sai uuden mahdollisuuden ylivoimalla, kun ajassa 23.24 Juhani Jasu passitettiin jäähylle kampituksesta.

Kotijoukkueen ylivoima oli ensimmäisen erän tapaan aktiivista ja se onnistuikin luomaan hyviä tekopaikkoja. Näistä parhaimmat pelattiin Markus Nenoselle, joka pääsi käyttämään useasti laukaustaan, mutta tällä kertaa tuloksettomasti.

Vierailija Tappara sai erässä myös oman mahdollisuutensa ylivoimalla, kun Filip Krivosik komennettiin kahdenminuutin istunnolle kampituksesta. Vierailijoiden ylivoima sai kiekon tuotua useasti hyökkäysalueelle lähinnä kultakypärä Kristian Kuuselan johdolla, mutta kummoisia tekopaikkoja se ei pystynyt luomaan ja laukaukset lähinnä tulivat siniviivan tuntumasta.

Vaikka vierailijoiden ylivoima olikin tehotonta, niin silti se sai hieman pelistä paremmin kiinni ja rupesi hallitsemaan kiekkoa. Kiekon hallinta realisoitui myös maalin muodossa ajassa 39.49,kun Anton Levtchin p-pisteeltä ampuma kiekko otti kimmokkeen HPK -puolustuksesta ja pomppi hyvin pelanneen Rasmus Reijolan kainalosta sisään. Osumaan syötöt itselleen merkkauttivat Charles Bertrand sekä Tyler Morley, jolle syöttöpiste oli jo illan toinen.

Tapparan pukukoppimaali tarkoitti sitä, että ottelun viimeiseen erään siirryttiin jännittävässä tasatilanteessa 2-2.

Hurmos riittää

Ottelun viimeiseen erään kun lähdettiin, niin moni hallin käytävillä varmasti odotti vierailijoiden saaneen pelivaihteen päälle toisen erän lopussa tulleesta pukukoppi maalista, mutta toisin kävi. Kotijoukkue luisteli erään isännän elkein ja varasti kenttätapahtumat itselleen.

HPK:n ensimmäinen maalipaikka tulikin jo erän alussa, kun ajassa 42.00 Filip Krivosik karkasi hyökkäykseen Santeri Lukan kanssa. Krivosik koittikin syöttää Lukalle, mutta syöttö otti kimmokkeen Tapparan puolustajasta Michael Garteigilla oli loppujen lopuksi helppo työ torjua kaksikon yritys.

Vaikka kotijoukkue hallitsikin viimeisen erän kenttätapahtumia, niin ilman paikkoja ei Tapparakaan jäänyt. Ajassa 47.00 Tyler Morley karvasi kiekon hyökkäyssinisen kulmauksessa ja hyvän luistelunsa ansiosta hakeutui oivaan vetopaikkaan p-pisteiden väliin. Morleyn terävän rannelaukauksen kuitenkin pysäytti kotijoukkueen maalilla erinomaisesti pelannut Rasmus Reijola.

Ottelun ratkaisu nähtiin ylivoimalla, kun Tapparan Anton Levtchi istui rangaistusta kampituksesta. Kotijoukkueen tuore hankinta Rob Bordson pelasi kiekon päätyyn Valtteri Puustiselle, joka kiersi maalin ja syötti p-pisteellä odottaneelle Jere Innalalle. Innale lähetti tulisen onetimerin, joka löysi tiensä Tapparan maalin takanurkkaan.

Ottelun lopussa Tappara yritti vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta HPK:n viisikko pysyi tiiviinä ja täten tärkeät pisteet jäivät Hämeenlinnaan lukemin 3-2.

22.02.2020 20:32