HPK:n A tasoitti välieräsarjan

HPK A – Ilves A 1-0

HPK:n A-nuorilla oli tänään edessä “pakkovoitto”. Voitolla Ilveksestä HPK pääsisi jatkamaan taisteluaan Nuorten SM-liigan finaalipaikasta, sillä Ilves voitti eilisen ottelun lukemin 4-1.

Sekä kotijoukkue, että vierailija Ilves pelasivat läpi ottelun tarkkaa peliä. Molemmat joukkueet olivat energisellä tuulella ja kovia taklauksia nähtiin puolin ja toisin.

Ensimmäinen erä tarjoili vain kaksi jäähymerkintää, mutta maaleja erässä ei nähty. Erän aikana HPK:n Jaakko Kuusisto ja Ilveksen Jesper-Juhani Ilvessuo tuomittiin jäähylle pienen nahinan päätteeksi.

Toisessa erässä HPK:n ykkösnyrkki Valtonen-Kainulainen-Ruokonen iski ajassa 35.26 ottelun avausmaalin. Julius Valtosen viimeistelemä osuma jäi myös ottelun ainokaiseksi ja samalla voittomaaliksi.

Kolmannessa erässä ei jaettu edes rangaistuksia. Ilves haki viimeisen minuutin tasoitusta ilman maalivahtia, mutta HPK:n sitkeä puolustus kesti.

HPK:n viimeisenä lukkona toimi eilisestä sisuuntunut maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen, joka pelasi nollapelin 24 torjunnallaan.

A-nuoret pelaavat ratkaisevan välieräottelun maanantaina Tampereella. Panoksena ei ole enempää eikä vähempää kuin finaalipaikka.