HPK:n A-Nuoret aloittavat kautensa tänään Ritari-areenassa

HPK:n A-Nuoret aloittavat tänään Nuorten SM-liigansa. A-Nuorten päävalmentaja Olli Salo lähtee joukkueineen uuteen kauteen pelaamaan yhden ottelun kerrallaan.

– Kaikki tavoitteet ovat yhdessä pelissä. Kovan työnteon kautta tulee voittoja ja voittojen kautta tulee pisteitä. Työmoraalimme on hyvä, mutta ehjän 60 minuutin peli vaatii vielä tekemistä, kertoo Salo.

HPK:n A-Nuorissa pelaa tällä kaudella 1991, 1992 ja 1993 vuosina syntyneitä HPK-ritareita. Iällä ei kuitenkaan ole joukkueen sisällä merkitystä. Jokainen pelaaja on yhtä tärkeä.

– Meillä on vain yksi joukkue ja jokainen pelaaja kuuluu joukkueeseen. Pelaajien vahvuuksilla on merkitystä, kun laitetaan kokoonpanoja kuntoon. Ikä ei merkitse oikeastaan mitään.

HPK A – HIFK A  tänään klo 19.00

A-Nuoret saavat ensimmäiseen sarjaotteluunsa vastaan Helsingin IFK:n. Tiedossa on, että harjoitusottelusta tuttu vastustaja tykkää pelata fyysisesti kovaa.

– Ottelusta tulee varmasti mielenkiintoinen. Meidän pitää pystyä vastaamaan HIFK:n fyysisyyteen samalla tavalla kuin harjoitusottelussa Helsingissä. Tuon ottelun hävisimme viimeisen minuutin maalilla 5-4. Tappio oli täysin omaa syytämme. Tänään ei ole varaa henkilökohtaisiin helppoihin virheisiin, Salo sanoo.

Päävalmentaja vaatii joukkueeltaan tarkkuuden lisäksi myös suoraviivaisuutta peliin. Kiekon maalille toimittaminen hyökkäyksien lopuksi on ollut tapetilla kopissa.

– Jokaisen pitää pystyä ottamaan lisää vastuuta. Kaikki hyökkäykset pitää pyrkiä päättämään maalintekotilanteeseen.

Ei mitään junnuja

A-Nuoret eivät joukkuenimensäkään puolesta ole enää junioreja. He ovat nuoria aikuisia, jotka ovat pelanneet jo vuosia jääkiekkoa. Salo kertoo, että yleisön osallistuminen peliin on tärkeää joukkueelle.

– A-Nuoret pelaavat mahdollisesti viimeisiä kausiaan Hämeenlinnassa. Rakkaasta harrastuksesta tulee mahdollisesti ammatti heille. Intohimo ja halu kehittyä eteenpäin näkyvät jäällä, kun HPK:n A-Nuoret pelaavat, lupaa Salo.

A-Nuorten sarja-avauksessa HPK:n maalinsuulta löytää Kimmo Meriläisen. Salon mukaan Meriläinen on antanut hyviä näyttöjä kauden kynnyksellä. Meriläisen tavoite on olla koko Nuorten SM-liigan johtava maalivahti kaudella 2011-2012.

Kokoonpano illan otteluun

Meriläinen
(Kraal)

Ollikainen – Mäkinen – Heikkilä
Ylipaino – Nikander

Rairama – Leino – Rautiainen
Nikkilä – Korvakangas

Niemeläinen – Lahtela – Arkiomaa
Eerola  – Franssila

Grönroos – Kautiainen – Rantsi

HPK A – HIFK A tänään Ritari-areenassa klo 19.00

14.09.2011 09:08

Jaa artikkeli: