HPK:n A-Nuoret voiton päässä välieristä

Kerhon A-Nuoret ottivat perjantaina ja lauantaina makeat voitot Espoon Bluesista numeroin 2-6 ja 3-2. Lauantaina Ritari-areenan lehtereille kipusi yli tuhatpäinen kerholaisjoukko, joka kannusti oman joukkueensa toiseen puolivälierävoittoon.

– Oli aivan mahtavaa, että yleisö oli tukenamme. Saimme valtavasti voimaa katsomosta, kommentoi HPK:n A-Nuorten päävalmentaja Olli Salo.

Tänään maanantaina A-Nuorilla on ensimmäinen mahdollisuus ottaa välieräpaikka itselleen. Ottelu alkaa klo 19.00 Espoossa. Tulosseuranta on käynnissä Jääkiekkoliiton sivuilla.

Edustuksen miehet apuna

HPK:n edustusjoukkueessa tällä kaudella pelanneet Teemu Rautiainen, Otto Paajanen, Jaakko Turtiainen ja Lauri Kärmeniemi pelaavat tänään A-Nuorissa. On sanomattakin selvää, että heidän panoksensa on ollut jo tähän mennessä huima. Terävästi pelanneet hyökkääjät ovat kartuttaneet huimat pisteet. Rautiainen ja Turtiainen ovat kahdessa ottelussa keränneet viisi tehopistettä mieheen ja Paajanen takoi perjantaina Espoossa tehot 1+3=4. Kärmeniemi on puolestaan alustanut kaksi Kerhon maalia.

– Ensimmäisessä pelissä liigamiehet takoivat kovat tehot, se on totta. Pelaamme kuitenkin joukkueena näitä pelejä. Täytyy muistaa, että Lahtelan kenttä nollasi Espoossa perjantaina Bluesin niin sanotun liigakentän. Siitä tunnustus heille, sanoo Salo.

Kokoonpanot muuttuvat vain vähän

HPK:n maalia vartioi maanantain ottelussa erittäin varmaa peliä koko kauden pelannut Juuse Saros. Vasta 16-vuotiaan Saroksen torjuntaprosentti on playoffeissa 94,03 % ja runkosarjassa reilut 91 %.

– Juuse on pelannut erittäin hyvin. Täytyy kuitenkin antaa tunnustusta koko joukkueelle hyvästä puolustuspelaamisesta. Juuse on meidän puolustuksen viimeinen lukko.

Otto Paajasen palatessa A-Nuorten ykkössentteriksi, Mikko Lahtela saa huilivuoron. Ykkösessä hyökännyt Joona Monto ottaa kolmoskentän sentterin paikan Miika Heikkilän ja Matias Niemeläisen keskeltä. Lisäksi Ismo Nikkinen avaa playoffkeväänsä neloskentän laiturina. Muutoin kokoonpano pysyy ennallaan lauantaiseen otteluun verratessa. Maanantain kokoonpanot näkyvät täältä.

Pelit jatkuvat

Voitto heltiää Salon mukaan maanantaina nöyrällä työnteolla ja hyvällä liikkeellä.

– Voidaan sanoa, että olemme olleet koko kauden ajan itse pahin vastustajamme. Blues ei sitä maanantaina ole. Meidän täytyy vain pitää oma peli kasassa. Tarvitsemme 20 jätkää valmiina ja nälkäisinä kaukaloon. Taitoa riittää, mikäli tahtoa on, päättää Salo.

Nuorten SM-liigan playoffit jatkuvat HPK:n osalta joka tapauksessa, kävi maanantaina miten tahansa. Puolivälierien ottelupäiviä ovat vielä keskiviikko 7.3. ja perjantai 9.3. Välierät alkavat sunnuntaina 11.3. Koko playoffien otteluohjelman ja tuloksia pääset katsomaan täältä.

HPK 5.3.2012

05.03.2012 13:23

Jaa artikkeli: