HPK:n A-Nuoret Venäjälle Junior Club World Cupiin

HPK:n A-Nuorten joukkue pääsee kansainväliseen tasonmittaukseen, kun se matkustaa Venäjän Omskissa järjestettävään kahdeksan maan turnaukseen Junior Club World Cupiin elokuun lopulla.

Junior Club World Cupissa hallitseva Suomen mestarijoukkue saa vastaansa joukkueet Venäjältä, Kanadasta, USA:sta, Tsekeistä, Ruotsista, Valko-Venäjältä ja Latviasta. Viikon kestävän turnauksen alkusarjassa HPK pelaa yhdessä Sudbury Wolvesin (Kanada), Frölundan (Ruotsi) ja Dynamo-Shinnikin (Valko-Venäjä) kanssa.

Valmiina haasteeseen

Viime kauden Suomen mestarit ovat valmiita kovaan haasteeseen. Päävalmentaja Olli Salo nimeää pelaavan joukkueen elokuun puolivälissä.

– Turnaus on aivan loistava tilaisuus joukkueellemme. Pääsemme edustamaan Suomea tosi kovia joukkueita vastaan ja testaamaan omaa tasoamme muihin junioriliigoihin. Tämä on paras mahdollinen mittari harjoituskaudella.

HPK_ASM_kultakuva_-_JannePartanen
Kutsu JCWC:iin tuli Suomen mestaruuden myötä. (Kuva: Janne Partanen)

Salon mukaan joukkue on saanut uutta verta normaalin ikäkierron mukana. Kilpailu pelipaikoista ja turnauslipuista käy kovana.

– Joukkueessamme tulee ensi kaudella olemaan monta viime kauden mestaria, mutta myös uusia pelaajia B-junnuista. Pelilliset asiat joudumme ajamaan sisään hieman normaalia nopeammalla tahdilla turnausta varten. Kaikki uudet ja vanhat pelaajat ovat kuitenkin tuttuja koko valmennukselle, joten olemme varmasti valmiita, kun turnaus alkaa.  

HPK:n organisaation puolelta kutsu maailmanluokan turnaukseen sai ylpeän vastaanoton.

– Turnaus on A-Nuorillemme aivan mahtava tilaisuus mitata oma kuntonsa kansainvälisellä tasolla. He saavat vastaansa isojen jääkiekkomaiden parhaimpia joukkueita. Huippupelit ovat erinomainen harjoitusjakso Nuorten SM-liigan ensi kautta varten. Uskon myös, että pitkä leiri yhdistää joukkuetta entisestään. Turnaukseen osallistuminen tuo koko HPK:lle uutta kansainvälistä näkyvyyttä, sillä JCWC:llä on kova näkyvyys ennen kaikkea Venäjällä, kommentoi HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

HPK:n alkusarjan otteluohjelma

su 25.8. klo 19.00 (Suomi: 15.00) Frölunda – HPK
ma 26.8. klo 15.00 (11.00) HPK – Sudbury Wolves
ke 28.8. klo 15.00 (11.00) HPK – Dynamo-Shinnik

Tekstiä päivitetty 5.8.2013: Ruotsia edustaa HV 71:n sijaan Frölunda. HPK:n ensimmäinen ottelu on Frölundaa vastaan.

HPK 2.8.2013

02.08.2013 07:20

Jaa artikkeli: