HPK:n A-nuoret upeasti finaaleihin

Ilves-HPK 2-4 (1-1,1-3,0-0)

HPK:n A-nuoret etenivät torstaina Nuorten SM-Liigan finaaleihin. Ratkaisevassa viidennessä välierässä Ilves taipui HPK:lle Tampereella lukemin 2-4.

HPK:n A-nuoret tekivät kovan tempun torstaina. Runkosarjan voittaja Ilves oli saanut apuja Liiga-joukkueelta, kun Roope Hintz, Aleksi Mustonen ja Mikke Levo pelasivat tamperelaisten kokoonpanossa. Tämä kuitenkaan ei horjuttanut tulikuuman HPK:n itseluottamusta ja alkutahdit ottelulle lyötiin jo vain 38 pelatun sekunnin jälkeen. Patrik Virta löi HPK:n johtoon Santeri Vuotin ja Markus Niemeläisen esityöstä.

Ilves tuli tasoihin ensimmäisen erän puolivälissä Ville Meskasen maalilla. Virta löi jälleen HPK:n johtoon toisessa erässä ajassa 26.43 tehden ottelun toisen maalinsa. Harri Kainulainen viimeisteli toisessa erässä HPK:lle lukemiksi 1-3 ja Patrik Virta kruunasi iltansa hattutemppuun ajassa 35.56 ja lukemiksi 1-4. Ilves kavensi vielä toisessa erässä tilanteeksi 2-4. Kolmas erä oli maaliton ja HPK eteni finaaleihin!

HPK:n maalissa torjunut Joonas Toivonen torjui 31 kiekkoa ja kesti upeasti Ilveksen lähentelyt. Ilveksen maalivahti Nico Vikstenille kertyi vain 14 torjuntaa.

Finaalisarjassa vastaan TPS

HPK aloittaa Nuorten SM-Liigan finaalisarjansa Turusta lauantaina. Ensimmäisen kerran finaalihuumaa Ritari-areenalla on tarjolla sunnuntaina klo 16.