HPK:n A-Nuoret palaavat Ritari-areenalle lauantaina

Kerhon A-Nuoret ovat viimeisen kuukauden ajan pelanneet vain ja ainoastaan vierasotteluita. Lauantaina ei kuitenkaan A-Nuorten bussi lähde liikkeelle vaan ohjelmassa on kotiottelu, johon vastustajaksi saapuu Lahden Pelicans. Joukkueet ovat ottaneet mittaa toisistaan kolmesti tällä kaudella ja pisteet ovat menneet Kerhon eduksi 7-5.

– Vaikka pisteet ovat hiuksen hienosti meille, Pelicans on ollut vaikea vastustaja tällä kaudella. Tahtotason pitää olla täydet 100 % lauantaina. Me emme ole niin talentti joukkue, että voimme lähteä 90 % lasissa. Meidän peli perustuu liikkeeseen ja se onkin useimmiten tällä kaudella ollut hyvää.

Runkosarjaa johtavan HPK:n kaula toisena olevaan Bluesiin on 8 pistettä. Kolmantena oleva TPS on 19 pisteen päässä Kerhosta. Suoran playoffpaikan eli kuuden joukkoon pääsemisen tavoitteekseen listannut A-Nuorten ryhmä on karannut kuudentena olevalta Ässiltä jo 26 pisteen päähän. HPK:lla on 13 ottelua runkosarjaa jäljellä ja on todella lähellä runkosarjatavoitteensa saavuttamista.

Kokoonpanossa kysymysmerkkejä

A-Nuorten kokoonpano on muuttunut viime otteluissa peli peliltä. Loukkaantumiset ja flunssa-aalto ovat kiusanneet joukkuetta. Myös lauantaisen kokoonpanon kohdalla on vielä muutamia muuttujia.

– Katsotaan mikä on tilanne lauantaina. Ne pelaavat, ketkä jäälle kykenevät, kertoo Salo.

Varmaa on kuitenkin se, että HPK:n puolustaja Henri Allen on kokoonpanossa lauantaina. Henri on toisen polven HPK-kiekkoilija, sillä puolustajan isä Marko Allen pelasi HPK:ssa aikanaan yhteensä 334 ottelua. Isä antaa kuitenkin poikansa pelata ilman suurempia neuvoja.

– Kyllä me pelien jälkeen jotain jutellaan, mutta ei isä mitään neuvoja oikeastaan anna.

Allen on tyytyväinen joukkueen kauteen. Omakin kausi on lähtenyt alkukankeuden jälkeen parempaan lentoon.

– Ollaan hävitty aika vähän pelejä, kai seitsemän. Viime viikonloppu oli huono joukkueelta. Ehkä oli hyvä asia, että saimme herätyksen nyt ennen kevään tärkeitä pelejä.

– Oma kausi alkoi vähän huonosti, mutta ihan mukavasti se on jatkunut. Olen kauden aikana pelannut oikeastaan kaikkien pakkien kanssa, joten aika paljon vaihtelua ollut. Muutama pistekin on tullut siinä sivussa saalistettua, kertoo 3+14=17 tehot nakuttanut puolustaja.

Ilveksen kautta takaisin kotiin

Allen pelasi kauden 2011–2012 Ilveksessä. Puolustaja lähti hakemaan lisää peliaikaa jo kauden 2010-2011 aikana, kun HPK:n A-Nuorissa ei sitä löytynyt. Kausi ei kuitenkaan mennyt kuin Strömsössä.

– Ehkä oli pieni virhe lähteä, homma ei mennyt niin hyvin kuin olin ajatellut. Mutta toisaalta, tulipahan nähtyä maailmaa. Kotiin palaaminen on kyllä helppoa, joukkueessa on ne samat tutut kaverit, jotka olivat silloinkin, kun lähdin, kertoo Kerho-kasvatti.

Pelicansia vastaan lauantaina luisteleva Allen huomauttaa, että HPK:n pitää pelata paremmin kuin aiemmissa yhteisissä otteluissa.

– Emme ole pelanneet vielä yhtään kertaa Pelicansia vastaan hyvin. Lauantaina on uusi mahdollisuus.

HPK A – Pelicans A
la 19.1. klo 15.00 Ritari-areenassa

Otteluun on ilmainen sisäänpääsy.

HPK 17.1.2013

17.01.2013 13:37

Jaa artikkeli: