HPK:n A-nuoret lunasti suoran pudotuspelipaikan

HPK:n A-nuoret käänsivät hieman kankean alkukauden voimavaraksi. Joukkue oli 24 pelatun ottelun jälkeen Nuorten SM-liigassa 14., mutta sen jälkeen alkoi kulkea.

Nuorten SM-liigassa runkosarja on 48 ottelun mittainen. HPK:n A-nuoret olivat sarjan puolessa välissä aivan sarjan häntäpäässä ja ennen kautta tavoitteeksi asetettu suoran pudotuspelipaikka näytti kaukaiselta. Mitä sitten tapahtui, HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo?
– Pienet alkukauden asiat saatiin kuntoon ja pelasimme oikeasti hyvin. Joukkueelle iso kunnia siitä, ettei usko tekemiseen loppunut missään vaiheessa.

A-nuoret pelasivat runkosarjan toisen puoliskon todella hyvin. Viimeisen 24 ottelun aikana joukkue kärsi vain kolme tappiota. Voittokulkua säesti kovassa iskussa oleva Patri Virta, joka iski 75 tehopistettä (29+46). Virta teki samalla HPK:n seurahistoriaa jättäen taakseen entisen ennätysmiehen Kasper Kenigin (74 pistettä).

Päävalmentaja Olli Salo kertoo, että Virran ohella joukkueesta löytyi paljon onnistujia.
– Puolustaja Sameli Ventelä paransi alkukaudesta huimasti ja puolustaja Matias Haaranen pelasi hyvän runkosarjan. Pitää muistaa, että monelle pelaajalle tämä oli ensimmäinen kausi A-nuorissa ja mukaan pääseminen ottaa aikansa.

Ässät vastaan pudotuspeleissä

Pudotuspeleissä vastaan asettuu Porin Ässät, joka oli A-nuorten runkosarjan kolmas. Otteluohjelma lyödään lukkoon näinä päivinä.
– Ässät on erittäin taitava joukkue kaikilla osa-alueilla. Sen näkee jo siitäkin, kuinka monta pelaajaa heiltä on pelannut edustusjoukkueen mukana ihan viime metreillä.

HPK:n pelitapa ei pudotuspeleihin mentäessä muutu. Tärkeintä on uskoa omaan tekemiseen.
– Meillä on toimiva sapluuna ja tottakai pientä viilausta tehdään riippuen vastustajasta. Tärkeintä on pelata omaa peliä ja uskoa siihen. Ei kukaan pudotuspeleihin lähde häviämään eli tottakai mennään peli ja ottelusarja kerrallaan.

Johtajuutta HPK:n nuorista löytyy joka sektorille.
– Santeri Vuoti toi johtajuutta meille, kun hän liittyi kauden puolivälissä joukkueeseen. Meillä on eri näköisiä johtajia joukkueessa. Toiset johtaa pisteiden muodossa, toiset puheella ja sitten on vielä hämmentäjä-Hämäläinen, Salo valottaa.

HPK:n joukkueen kapteenina toimii puolustaja Teemu Kaislehto.

Raikasta ja yritteliästä pudotuspeliherkkua HPK:n A-nuorten toimesta on siis luvassa Ritari-areenalla. Otteluohjelma Ässiä vastaan ja lippujen hinnat julkaistaan pian.

Muistathan, että HPK:n kausikortilla näet myös kaikki A-nuorten pudotuspelit ilmaiseksi!

23.02.2015 14:12

Jaa artikkeli: