HPK:n A-Nuoret etenivät välieriin

HPK:n A-Nuoret laittoivat JYPin kesälomalle torstaina Ritari-areenassa. Torstain ottelu oli tiukka ja se eteni 4-4 numeroissa aina voittolaukauskilpailuun saakka. Neljännessä parissa HPK:n Ville Järveläinen ei erehtynyt ja kun Juuse Saros piti vielä maalinsa puhtaana, A-Nuoret pääsivät tuulettamaan välieräpaikkaansa.

Ottelun alkutahdit löi JYP. Vieraat karkasivat 0-2 -johtoon Jussi Viitasen ja Jonne Tammelan maaleilla. HPK ei kuitenkaan antanut periksi vaan jatkoi päättäväisesti työtä välieräpaikkaa kohti. Santeri Vuoti ja Mikko Lahtela toivat HPK:n tasoihin. JYP pääsi vielä kertaalleen johtoon, mutta HPK niittasi kaksi maalia lisää toisessa erässä.

Ottelun viimeisen minuutin käynnistyessä välieräpaikka näytti lähes varmalta, mutta JYPin kapteeni Oula Palve tasoitti ottelun 48 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätössummeria. Jatkoerä ei tuottanut ratkaisua, ja niinpä ottelussa edettiin voittolaukauskilpailuun. Ratkaisu nähtiin lopulta neljännessä parissa, kun ensin Ville Järveläinen tuuletti onnistunutta voittolaukaustaan ja lopulta koko joukkue Juuse Saroksen kylmänviileää torjuntaa.

HPK:n päävalmentaja Olli Salo kertoi ottelun jälkeen Kerhon pukuhuoneen olevan täynnä nälkäisiä pelaajia.

– Välieräpaikka ei vielä ole hieno saavutus, emmekä ole lähelläkään tavoitteessamme. Meillä on koppi täynnä niin nälkäisiä kavereita, että tästä on hyvä jatkaa.

Kerhon tehokkaimpina puolivälierissä häärivät Mikko Lahtela (4+2), Santeri Vuoti (2+4) ja kapteeni Miika Heikkilä (1+4). HPK:n maalissa jokaisessa puolivälierässä torjui tuttuun tapaan Juuse Saros (90.91%).

A-Nuorten välierät starttaavat tiistaina kotiottelulla. Välierävastustaja selviää viimeistään sunnuntaina.