HPK:lle uusia sopimuksia kaudelle 2020-2021

HPK on tehnyt uudet pelaajasopimukset Jesse Mankisen, Harri Kainulaisen, Ville Koistisen, Eemeli Räsäsen ja Daniel Mäkiahon kanssa. Lisäksi HPK on käyttänyt Valtteri Puustisen sopimukseen kuuluneen option ja solminut jatkosopimuksen Erkka Seppälän kanssa. HPK U20 -pelaajista sopimukset tekivät Jere Jokinen, Santtu Hakanen ja Valtteri Jeskanen. Uutena U20-joukkueen sopimuspelaajana nähdään Aleksi Seppälä. 

 

Jesse Mankinen saapuu Hämeenlinnaan kahden vuoden sopimuksella, johon sisältyy toisen kauden ulkomaan optio. 28-vuotias Mankinen on pelannut viimeiseksi Liigaa Pelicansissa ja Sveitsin liigaa Davosissa. HPK:n urheilujohtaja Mika Toivolan mukaan Mankisen paikka on joukkueen tulosyksikössä.

– Jesse on osoittanut urallaan, että hän pystyy olemaan tehokas, vaikka viime kausi olikin hieman haastava hänelle. Kyllä hänen paikkansa HPK:ssa on ehdottomasti kahdessa ensimmäisessä kentällisessä.

HPK:hon vuoden tauon jälkeen palaava Harri Kainulainen kirjauttaa itselleen yksivuotisen sopimuksen, johon kuuluu tryout-jakso. Kainulainen pelasi päättyneen kauden Mestistä Kiekko-Vantaalla. Hyökkääjän pistesaalis oli varsin messevä, 50 ottelussa 55 tehopistettä.

– Harri lähti hakemaan vuodeksi vastuuta ja kokemusta kovista peleistä Mestiksestä. Hänellä on ollut henkilökohtaisesti hyvä kausi. Lisäksi Harri tuo vaihtoehtoja hyökkäykseemme, sillä hän voi pelata niin keskellä kuin laidassa, kommentoi Toivola.

38-vuotias Ville Koistinen on tehnyt yksivuotisen sopimuksen. Yli 100 ottelua NHLää, yli 200 ottelua Sveitsin Liigaa ja yli 300 ottelua Liigaa sekä kokemus Ruotsista ja Saksasta tekee Koistisesta HPK:n joukkueen kokeneimman pelaajan.

– Ville on tietysti kokenut ja maailmaa nähnyt pelaaja, joka omaa hyvät kiekolliset taidot. Odotamme Villen tuovan puolustuspelaamisen lisäksi lisäulottuvuutta ylivoimaamme, kertoo Toivola.

Eemeli Räsäsen sopimus on 1+1 -vuotinen. Räsänen pelasi kahdella viime kaudella Helsingin Jokereissa KHL:ää ja Nuorten SM-liigaa sekä Mestistä Vantaalla. 21-vuotias, kaksimetrinen puolustaja on ehtinyt urallaan pelata myös Kanadassa OHL ja AHL -liigoja.

– Eemeli on isokokoinen, oikealta ampuva pakki, jonka haluamme ottavan seuraavan askeleen urallaan Hämeenlinnassa. Hänen tavoitteenaan on NHL ja haluamme tarjota mahdollisuuden sen tavoittelemiseen HPK:ssa kehittymällä.

18-vuotiaan Daniel Mäkiahon sopimus HPK:n kanssa kestää seuraavat kolme kautta. Espoon Bluesin kasvatti pelasi viime kaudella Nuorten SM-liigaa Kiekko-Espoon joukkueessa. Edellisellä kaudella Mäkiaho valittiin B-Nuorten SM-sarjan parhaaksi pelaajaksi.

– Daniel on taitava ja monipuolinen hyökkääjä. Haluamme hänen aloittavan harjoittelun liigajoukkueen mukana kasvaakseen tulevaisuuden liigapelaajaksi. Todennäköisesti hän pelaa alkavalla kaudella myös U20-joukkueessamme, kertoo Toivola.

Jatkosopimukset

HPK on käyttänyt Valtteri Puustisen sopimuksessa olleen seuraoption ja näin tehohyökkääjä jatkaa Kerhossa kaudella 2020-2021. Puustinen oli päättyneen kauden HPK:n sisäisen pistepörssin toinen pistein 17+23.

Erkka Seppälän kanssa HPK on solminut vuoden jatkosopimuksen. Sopimukseen sisältyy tryout-jakso. Seppälä pelasi viime kaudella HPK:n liiga ja U20 -joukkueissa sekä Mestiksessä.

– Joukkueemme aloittaa harjoittelun todennäköisesti tällä ryhmällä, mikä nyt on koossa. Haemme ennen kauden alkua yhtä tai kahta hyökkääjää sekä maalivahtia. Koronavirusepidemia vaikuttaa myös meidän toimintaamme suuresti tässä vaiheessa, kertoo Toivola liigajoukkueen kokoamisesta.

Juniorisopimukset

HPK U20 -joukkueen pelaajat solmivat myös sopimuksia Hämeenlinnaan. Jere Jokisen jatkosopimus on kaksivuotinen ja Santtu Hakasen yksivuotinen. Uuden kaksivuotisen sopimuksen HPK:n kanssa allekirjoitti puolustaja Valtteri Jeskanen. HPK U20 -joukkue saa myös uuden maalivahdin, kun Tapparasta Kerhoon siirtyy Aleksi Seppälä 2+1 -vuotisella sopimuksella.

– HPK U20 -joukkueen päättynyt kausi oli hyvä. Siellä meillä on kasvamassa maltillisella aikataululla useita liigapelaajia. Tässä vaiheessa kiinnitämme nämä pelaajat sopimuksiin, kommentoi urheilujohtaja Toivola.

HPK:n pelaajasopimukset 23.3.2020 (tilanne)

Maalivahdit Sopimus
Tuomas Aalto 2021
Joona Voutilainen 2021
Aleksi Seppälä 2022+1
   
Puolustajat Sopimus
Atso Lehtinen 2021
Ossi Ikonen 2022
Otto Latvala 2022
Santeri Lukka 2021
Elmeri Eronen 2021
Petteri Nikkilä 2021
Ville Koistinen 2021
Eemeli Räsänen 2021+1
Valtteri Jeskanen 2022
   
Hyökkääjät Sopimus
Mikko Lahtela 2021
Santtu Hakanen 2021
Jere Jokinen 2022
Jere Innala 2021
Tommi Tikka 2021
Markus Nenonen 2021
Miro Ruokonen 2021
Erkka Seppälä 2021 (tryout)
Henri Kanninen 2021
Valtteri Puustinen 2021
Kasperi Heinänen 2021
Joona Monto 2021
Kristjan Kombe 2021
Jesse Mankinen 2022
Harri Kainulainen 2021 (tryout)
Daniel Mäkiaho 2023

 

Päävalmentaja: Matti Tiilikainen
Valmentajat: Timo Turunen, Janne Sinkkonen, Juha Lehtola

23.03.2020 14:00

Jaa artikkeli: