HPK:lle täydet pisteet – Larmille kauden neljäs nollapeli

HPK-KooKoo 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

HPK ja KooKoo kamppailivat vauhdikkaan ja viihdyttävän ottelun Hämeenlinnan lauantai-illassa. Ottelun parhaimmistoa olivat molempien joukkueiden maalivahdit. HPK:n maaleista vastasivat Miro Ruokonen, Mathias Porseland ja Juho Keränen. Emil Larmi pelasi puolestaan kauden neljännen nollapelinsä.

20170204, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO, HPK:N JUHO KERÄNEN (19). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun kulku

Joukkueiden lähtökohdat lauantain otteluun olivat kovin erilaiset, HPK oli lataillut akkujaan tiistaista asti, kun taas KooKoo pelasi eilen sarjajohtajaa vastaan kotiluolassaan. HPK olikin selvästi pirteämmällä jalalla liikkeellä ja painoi pelin painopisteen vieraiden päätyyn. Vaikka avauserän torjunnat kirjattiin Larmi 10 ja Hovinen 8, oli HPK selvästi edellä alusta alkaen.

HPK pääsi myös maalin makuun avauserässä ajassa 3.26. Jere Innala koukittiin kumoon mutta mies sai jäässä maatenkin syötettyä kiekon Miro Ruokoselle, joka napautti HPK:n johtoon tarkalla rannelaukauksellaan.

20170204, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO, HPK:N MIRO RUOKONEN (29) TEKI OTTELUN AVAUSMAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Avauserässä HPK:lla oli muutama muukin paikka lisäosumiin, joista paras avautui Severi Sillanpäälle mutta mies löi hutikutia ja maali jäi syntymättä.

Toisessa erässä HPK jatkoi painetta KooKoon päädyssä ja hieman paremmalla viimeistelyllä ja onnella HPK olisi karannut jo ratkaisevaan johtoon. Mathias Porselandin, Sakari Mannisen ja Janne Lahden yritykset kilahtelivat kuitenkin maalikehikkoon kerta toisensa jälkeen ja niin ottelun ratkaisu venyi päätöserään.

Kolmas erä alkoi HPK:n kannalta riemukkaasti, kun Porseland niittasi kiekon maskissa olleen Niko Hovisen selän taakse, kun erää oli pelattuna reilut kaksi minuuttia. KooKoon ehdottomaan parhaimmistoon kuulunut Hovinen ei voinut Porselandin osumalle mitään.

20170204, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO, HPK:N MATHIAS PORSELAND (10) TEKI VIIVASTA 2-0. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin KooKoon hakiessa kavennusta ilman maalivahtia. Juho Keränen karvasi kiekon KooKoo-puolustajalta ja sijoitti kiekon tyhjään maaliin.

Kauden neljännen nollapelinsä pelannut Emil Larmi oli jälleen kerran mies paikallaan ja piti HPK:n johdossa tiukoilla hetkillä torjuen muun muassa Eero Savilahden läpiajon toisessa erässä, sekä tukun muita KooKoo yrityksiä.

20170204, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO, HPK:N SHANE O`BRIEN (55). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

20170204, HÄMEENLINNA, HPK vs. KOOKOO, HPK:N EMIL LARMI (33) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Oho!

Yleisö oli hienosti lähtenyt mukaan HPK:n retrohaasteeseen ja yleisöstä löytyikin monia toinen toistaan legendaarisempia HPK-paitoja. Myös hallin henkilökunta ja cheerleaderit olivat pukeutuneet retropaitoihin. Peukku tästä!!

Tilastotiedettä

Vaikka ottelussa pelattiin ajoittain kovaakin kamppailupelaamista, ei jäähyjä jaettu juuri lainkaan. HPK:n pelaajaa ei komennettu jäähyaitioon kertaajaan ja  KooKoo:kin kulutti jäähypenkkiä ainoastaan kuuden minuutin ajan. Toinen peukku tästä!!

Seuraavat ottelut:

HPK:lla on edessään pienimuotoinen tauko ja seuraava ottelu joukkueella on edessä vasta ensi viikon perjantaina, kun se matkaa Kuopioon. Seuraava kotiottelu on edessä ystävänpäivänä 14.2, kun Hämeenlinnaan saapuu Pelicans.