HPK:lle pisteet upean taistelun jälkeen – Saarinen ilmiliekeissä

HPK-SAIPA 4-3 ja. (1-0, 0-2, 2-1, 1-0)

HPK teki lähes sensaatiomaisen nousun viime minuuteilla kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin ja lopulta voittoon jatkoajalla. HPK:n parhaimmistoa oli 2+1 tehot liekehtinyt Jesse Saarinen ja vaikeilla hetkillä joukkuetta pystyssä torjunnoillaan pitänyt Juuse Saros. Heikki Liedes debytoi HPK:n liiga-joukkueessa.

– Hieno nousu ennen kaikkea. Hemmetin ylpeä olen joukkueesta. Alotettiin hyvin ja puolustettiin tiiviinä. Toinen erä pelattiin sitten oikeastaan aika uhkarohkeeta peliä ja aika sillassa oltiin aina 2-3 -tilanteeseen asti. Saatiin voimaa maalista ja ollaan aika hyvin pystytty hoitamaan näitä loppuja, arvokkaat pisteet, HPK:n valmentaja Pasi Arvonen kehui ottelun päätyttyä.

DSC_3304-1

HPK aloitti ottelun siis terävästi ja oli niskan päällä ottelun avauserässä, osaltaan kolmen ylivoimansa ansiosta. Ylivoimista ensimmäinen tarjosi HPK:n ylivoimaa parhaimmillaan. Ylivoiman aikana paikat maalintekoon oli ensin Eero Somervuorella ja Marek Viedenskyllä. Viedensky ehti jo nostaa kädet ilmaan laukauksensa jälkeen kuin merkiksi tulevasta maalista. Maaliin asti ei slovakin yritys mennyt mutta heti perään Rinkelinmäen ämyreistä kajahtivat soimaan tutut “Se on siellä” -sävelet. Joonas Vihko laukoi kiekon siniviivasta maalille, josta Juhani Jasun epäonnistuneen laukauksen jälkeen peliväline kimpoili Zach Hamillille, joka sai siirtää kiekon tyhjään maaliin.

Kaksi seuraavaa ylivoimaa ei tuotttanut tulosta ja molempien joukkueiden puolustaessa mainiosti omaa aluettaan, ei lisäosumia erässä nähty.

SaiPa ottaa hallinnan

Toiseen erään SaiPa lisäsi selvästi luistelua, eikä HPK pystynyt täysin vastaamaan vieraiden rynnistykseen. Ottelussa seurasi 35 minuutin jakso, jota hallitsi lähes yksinomaan vierailijat.

Liekö juuri tehtaalta saapuneet Juuse Saros – joulukalenterit tuoneet lisäpontta miehen otteisiin mutta ainakin Saros piti joukkuetta pystyssä toisessa erässä upeilla torjunnoilla kerta toisensa jälkeen. Kahdelle maalille ei Saroskaan voinut mitään, kun ensin Janne Tavi sai lyödä kaksikin kertaa reboundia maalin edessä ja tämän jälkeen Ville Hämäläisen onnekas lämäri painui HPK-maalin ylänurkkaan Aleksi Laakson luistimen kautta.

Ottelun kolmas erä alkoi edellen SaiPan komennossa. Pessimistisimmät uskoivat taistelun olleen jo ohi, kun SaiPa siirtyi ylivoimalla 1-3 -johtoon. Maalintekijä Dave Spinalle upean syötön maalinkulmalta tarjoili Tommi Jokinen ja Spina sai nostaa kiekon rauhassa Saroksen patjan yli maaliin.

Todellinen taistelu sarjapisteistä oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ohitse!

DSC_3385-1

Saarinen astuu parrasvaloihin

Spinan maalin jälkeen HPK alkoi saada jälleen paremmin pelistä kiinni ja pääsi pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä SaiPa-päätyyn. HPK:n kultakuuppa Jesse Saarinen aloitti loppukirin, kun mies luikerteli hyökkäysalueella laidasta keskustaan kenenkään estelemättä ja sai Andreas Bernardin sivuttaisliikkeseen. Saarinen uitti kiekon italialaisvahdin jalkojenvälistä maaliin.

Puolitoista minuuttia Saarisen kavennuksen jälkeen mies huudatti toistamiseen kotiyleisöä HPK:n pelatessa jo ilman maalivahtia. Petteri Nikkilä laukoi kiekon maalille, jossa Saarinen oli päivystämässä. Saarisen ohjauksen Bernard vielä torjui patjallaan mutta “Jeppe” pystyi siirtämään kiekon maaliin ennen kuin SaiPan puolustajat ennättivät hätiin. Saarisen kahden maalin myötä ottelussa oli edessä siis jatkoaika.

DSC_3411-1

Jatkoajalla molemmat joukkueet hakivat aktiivisesti ratkaisua. Saarinen oli lähellä hattutemppua, kun mies sai kaatuessaankin taiottua laadukkaan laukauksen, mikä kilpistyi kuitenkin Bernardin suojuksiin.

39 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä SaiPalle tuomittiin rangaistus. HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kokosi joukkonsa aikalisälle ja piirteli tauluun sellaiset kuviot, että kaksi pistettä jäi Hämeenlinnaan. Kiekko pelattiin Saariselle maalin taakse ja siirsi sen maalin eteen Tuomas Vänttiselle. “Vänä” leipoi kiekon rystylle ja lirutti ottelun ratkaisun vain 21 sekuntia ennen päätössummeria.

– Hieno suoritus Saariselta taas. Kyllä Saarinen on päässyt treenaamaan terveenä ja kemiat ovat lyötyneet ketjussa. Eero ja Marek täydentävät Saarista hienosti. Ja tietysti onnistumiset ruokkivat itseluottamusta, analysoi Arvonen kultakypärän huiman syysvireen salaisuutta.

DSC_3439-1

Voittoputkessa on hienoa jatkaa kohti viikon kahta viimeistä peliä, joista ensimmäinen kamppaillaan perjantaina Turussa ja lauantaina Ritari-Areenalle saapuu vieraita lahdesta.