HPK:lle kauden ensimmäinen kotitappio – Jukurit nappasi voiton

HPK – Jukurit 2-3 (0-2, 2-1, 0-0)

HPK sai tiistai-illan kamppailussa vieraakseen Mikkelin Jukurit. HPK kärsi kauden ensimmäisen kotitappionsa, kun sen maalinteko tökki pahemman kerran ja ylivoimassa oli tuttuja haasteita. Jukurit korjasikin hyvän ottelun päätteeksi täydet pisteet matkaansa.

 

Kuva: Inka Kuusinen

 

Vierailijat ottaa luulot pois

HPK:n ottelun aloitus ei ollut huono, se pystyi luomaan painetta Jukureiden kenttäpäätyyn ja sai siinä sivussa muutaman maalipaikankin.

Näistä paras tuli Roni Ahoselle joka hiipi siniviivalta maalin takakulmalle tukemaan hyökkäystä. Michael Joly jakoi päädystä lätyn lapaan, mutta Ahosen laukauksen Jukureiden maalissa torjunut Karolus Kaarlehto selvitti ilman suurempia eleitä.

Jukureiden ensimmäinen maali jätti isäntien osalta hieman jossiteltavaa. Tilanne lähti Jukureiden kenttäpäädystä jossa Steve Mosesta rikottiin huitomalla, tästä peli kääntyi HPK:n päätyyn, jossa Jesper Piitulainen pelasi päädystä kiekon viivalle ja Joni Jurmo ampui kiekon ohi Sami Rajaniemen.

Maalin jälkeen Jukurit otti kenttätapahtumat haltuunsa ja hetkeä myöhemmin se siirtyi jo kahden maalin johtoon ylivoimalla. Otto Mäkinen löysi syötöllään maalin takakulmalta Niko Huuhtasen, joka ampui kiekon lähes tyhjään nuottaan

Tämän jälkeen askelmerkit olivat erässä selvät. Jukurit hallitsi ja HPK yritti koota rivinsä. Aivan erän loppupuolella HPK saikin muutaman paikan rakennettua Jukureiden maalin eteen, joista parhain tuli Steve Mosekselle. Moses sai paikkansa p-pisteiden väliin, mutta yhdysvaltalainen kompuroi omiin jalkoihinsa, joten erätauolle siirryttiin Jukureiden kahden maalin johdossa.

 

HPK nousee mukaan

HPK nousi toisessa erässä peliin mukaan, se selkeästi lisäsi työntekoa ja oli kaukalossa aktiivisempi joukkue.

Tästä ensimmäinen palkinto tuli ajassa 27.28. Arttu Toivola sekä Oliver Kiljunen karvasivat kiekon pois haparoivalta Jukurit -puolustukselta ja löysivät maalin eteen parkkeeranneen Jere Jokisen. Jokinen ampui terävällä laukauksellaan kavennuksen ja toi HPK:n peliin mukaan.

Vain muutama minuutti ensimmäisestä ja sama kolmikko oli asialla jälleen. Artturi Toivola toi kiekon laidasta alueelle ja vain dippasi pelivälineen kohti maalia. Vahvassa maskissa ollut Jukurit -vahti Kaarlehto ei tätä nähnyt ja kiekko löysi tiensä ohi hölmistyneen maalivahdin.

Kaksi maalia selvästi nosti HPK:n pelissä uudelle tasolle, mutta ajassa 33.57. tuli kylmä suihku. Jukurit käänsi peliä nopeasti omasta päästä, kun HPK:lla oli vaihto kesken ja tämä avasi tilaa keskustaan. Pekka Jormakka päätti vierailijoiden hyökkäyksen ujuttamalla kiekon Sami Rajaniemen jalkojen välistä maalin.

HPK sai erän lopussa kaksikin ylivoimaa, mutta kumpikaan ei tuottanut maali, joten viimeiseen erään lähdettiin Jukureiden johdossa ja HPK ylivoiman jatkuessa.

 

Kuva: Inka Kuusinen

 

Vierailijat korjaa potin

Ottelun viimeinen erä ei juurikaan hienouksia enää tarjoillut. HPK väänsi ja taisteli, mutta Jukurit piti kotijoukkueen pois suurimmilta tekopaikoilta.

Aivan ottelun lopussa isännät saivat kauan kaivatun mahdollisuuden. Jukureiden Niko Huuhtanen nosti kiekon yli laidan katsomon puolelle ja lähti pelin viivyttämisestä kahden minuutin istunnolle.

HPK:n ylivoima yritti pedata paikkaa maltilla, mutta kuten koko kauden ajan, niin sen pakkopeli oli hyvin väkinäistä josta puuttui rentous. Ylivoiman lähimmäksi maalia pääsi Steve Moses, jonka pienestä kulmasta ampuva veto osui ylärimaan.

Viimeisellä minuutilla HPK haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta muutamaa maalinedus hässäkkää lukuun ottamatta vaarallisempia maalipaikkoja ei ollut ja kello pääsi juoksemaan loppuun.

 

Lehdistötilaisuus HPK-Jukurit 27.9.2022

Perjantaina HPK kohtaa HIFK:n kauden toisessa keskinäisessä ottelussa ja hakee revanssia stadilaisistaLiput tästä!

27.09.2022 21:53

Jaa artikkeli: