HPK:lla turha reissu Mikkeliin

Jukurit-HPK 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

HPK ja Jukurit pelasivat vähämaalisen kamppailun tiistaina Mikkelissä. Jukurit oli lopulta maalin verran parempi ja piti pisteet itsellään. HPK:n ainokaisesta vastasi Jaakko Turtiainen.

HPK:n ja Jukureiden välinen Liiga-kamppailu alkoi HPK:n erän alkupuolella ansaitsemalla ylivoimalla. HPK:n ylivoima oli kuitenkin tehotonta, eikä johto-osumaa nähty. Jukurit sen sijaan rankaisi nopeasti omalla ylivoimallaan. Jukurit tarvitsi ainoastaan 11 sekuntia, kun kiekko oli häkissä. Teemu Henritius sai lapioida kiekon HPK:n maaliin maalin edustalta. HPK:n valmennus päätti vielä haastaa tilanteen mutta tuomio ei muuttunut.

HPK hallitsi näennäisesti ensimmäistä erää ja etenkin Niklas Friman oli nälkäisellä pelipäällä. HPK pääsi vielä toistamieen ylivoimalle mutta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johdossa.

Toisen erän alkuun molemmilla joukkueilla oli paikat maalintekoon ja etenkin Janne Ritamäki oli lähellä maalintekoa mutta miehen yritys jäi vajaaksi.

Toisessa erässä molemmille joukkueille tuomittiin vuoronperää kaksiminuuttisia ja peräti kahdesti HPK:n ylivoima tyrehtyi HPK:n ottamaan hyökkäyspään jäähyyn ja ottelua jatkettiin tasakentällisin.

Erän paras paikka avautui aivan erän lopussa Joonas Lehtivuorelle, jolle loistavan paikan tarjoili hienolla syötöllä pakkipari Petteri Nikkilä. Lehtivuoren ohjaus suuntautui kuitenkin suoraan Sami Rajaniemen syliin.

Kolmas erä näytti pitkään siltä, ettei HPK saa kunnon kiriä aikaan. Kiekko oli kyllä pitkään Jukurien päädyssä mutta tilanteet meni pitkälti kulmissa painimiseksi.

HPK sai enemmän otetta peliin osittain kotijoukkueen kahden jäähyn myötä. Paras paikka tasoitukseen avautui Juho Keräselle mutta Rajaniemi venytti patjan laukauksen eteen.

HPK otti Karjalaisen maaliltaan jo kolme minuuttia ennen erän loppua. HPK pyöritti pitkän pätkän hyökkäystä mutta tasoitusta ei edelleenkään nähty. Lopulta Zach Budish karvasi kiekon keskialueella Otto Paajaselta ja iski Jukurit kahden maalin johtoon.

HPK pääsi vielä maalin päähän, kun Jaakko Turtiainen sipaisi kavennuksen 29 sekuntia ennen pelin loppua mutta tasoitukseen asti ei eväät tällä kertaa riittäneet.

Ottelun tilastot tästä

Seuraavaksi

HPK matkaa seuraavaksi joulun välipäivinä Sveitsiin Spengler-cupiin. HPK:n pelit pelataan kolmena peräkkäisenä päivänä 27-29.12. Seuraavan kerran Liigaa pelataan heti vuodenvaihteen jälkeen 3.1, jolloin Hämeenlinnaan saapuu Ässät.

Liput tästä

 

HPK:n otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net – kaikki urheilu-uutiset samasta paikasta! 

19.12.2017 21:15

Jaa artikkeli: