HPK voittoon kotikenraalissa

HPK-Ässät 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)

HPK pelasi viimeisen harjoitusottelunsa kotikentällään ennen syyskuun puolivälissä starttaavaa Liiga-kautta ja otti tyylikkään voiton Ässistä. HPK:n paidassa ensiesiintymisensä teki kelpo ottelun pelannut Niklas Friman.

20160825, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT, HPK:N NIKLAS FRIMAN (6). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK:n ja Ässien välisessä kohtaamisessa torstai-iltana jaettiin poikkeuksellisen paljon kaksiminuuttisia ja molemmat joukkueet pääsivät harjoittelemaan erikoistilannepelaamista oikein urakalla. Molempien joukkueiden ylivoimat olivat vielä kesäterässä, eikä ylivoimamaaleja nähty lainkaan.

Ensimmäisessä erässä vierasjoukkueen yritettyä avausmaalia kahdesti ylivoimalla ja epäonnistuttua siinä, otti HPK komennon kaukalossa. Juuri erän puolivälin taitteessa iski HPK:n ykköskenttä ylivoimahyökkäyksestä. Kiekko pelattiin Philippe Cornetille. Cornetin ensimmäisen laukauksen Ässä-puolustus vielä blokkasi mutta mies pääsi lakaisemaan maalin edustalle jääneen irtokiekon tyhjään maaliin. Cornet on osunut nyt jokaisessa harjoitusottelussa ja on muodostamassa yhdessä Oula Palveen kanssa varsin vaarallisen oloisen tutkaparin.

20160825, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT, HPK:N PHILIPPE CORNET (51) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ensimmäisessä erässä nähtiin myös toinen ja samalla ottelun hienoin maali, kun Julius Valtonen sai kiekon hyökkäyssiniviivalla ja kisutteli kauniilla kärkimiinallaan Ässä-pakin kahvilan puolelle. Vielä, kun Valtosen viimeistely räpsähti Ari Ahosen maalin ylänurkkaan, oli 2-0 -johtolukemat valmiit.

HPK pääsi Valtosen maalin jälkeen pyörittämään 5-3 -ylivoimaa kahden minuutin ajan mutta tällä kertaa Ahonen venyi kiekon eteen kerta toisensa jälkeen.

Almari tarjoilee Manniselle namupalan

Hieman ennen toisen erän puoltaväliä HPK siirtyi jo 3-0 -johtoon. Ja jos oli Valtosen maali kaunista katseltavaa, ei seuraavaakaan tarvinnut hävetä. Niclas Almari sai kiekon siniviivalle ja löysi millintarkalla poikkikentän syötöllään Sakari Mannisen. Mannisen ensimmäiseen yritykseen Ahonen venytti patjansa mutta Mannisella oli tarpeeksi aikaa, eikä mies enää erehtynyt omasta riparistaan.

20160825, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT,  HPK:N SAKARI MANNINEN (65). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Mannisen maalin jälkeen HPK:n pelissä koitti pienimuotoinen suvantovaihe, eikä se meinannut saada peliä pyörimään edes ylivoimalla. Ässät sen sijaan pääsi kuittaamaan HPK:n heikomman jakson ja kavensi ottelun 3-1:een. Lehtoparvelle tosin näytti siltä, että Jere Seppälän laukaus olisi kilahtanut ainoastaan tolppaan mutta ottelun tuomaristo näki asian toisin ja maali hyväksyttiin.

Kolmannen erän alkuun HPK pääsi jälleen kahdeksi minuutiksi kahden miehen ylivoimalle mutta lisäosumia ei tälläkään kertaa saatu aikaan, vaikka aivan ylivoiman loppuhetkillä kiekko lipuikin jo Ässä-maalin maaliviivalla.

Ylivoiman jälkeen oli kuitenkin HPK:n pirteästi liikkuneen nelosketjun Valtonen-Sillanpää-Ruokonen aika iskeä. Miro Ruokonen sai kiekon parhaalle maalintekosektorille ja napautti pelivälineen tarkalla rannelaukauksella ohi Ahosen.

20160825, HÄMEENLINNA, HPK vs. ÄSSÄT,  HPK:N MIRO RUOKONEN (29). Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Ässät pääsi vielä taistelemaan ottelun voitosta, kun Arttu Ruotsalaisen lämäri erän puolivälin jälkeen lipsahti hieman helpohkosti muuten hienon ottelun pelanneen Nathan Lawsonin räpylän kautta maaliin. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, vaikka vierailijat pääsivätkin pyörittämään viimeiset kaksi minuuttia 6-4 -ylivoimaa.

HPK pelaa ennen runkosarjan alkua vielä kolme ottelua 26.8 Kouvolassa, 30.8 Savitaipaleella, sekä 9.9 Forssassa.