HPK voittoon Jukureista tiukassa kamppailussa

HPK-Jukurit 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)

Kerho palasi viikon mittaiselta tauoltaan perjantaina kotiottelun merkeissä. Vastustajaksi Pohjantähti Areenalle oli saapunut tällä kertaa Mikkelin Jukurit, joka majaili sarjataulukon häntäpäässä toiseksi viimeisellä sijalla. HPK puolestaan kaipasi kipeästi pisteitä suoraa pudotuspelipaikkaa ajatellen.

Molempien joukkueiden kokoonpano oli elänyt kuluneen viikon aikana Liigan siirtorajan lähestyessä. Jukurit kauppasi molemmat venäläisvahvistuksensa Sveitsiin, kun sekä Aleksander Jakovenko että Vadim Pereskokov siirtyivät alppimaisemiin. HPK:n Niclas Lucenius siirtyi puolestaan sopimuksen purkamisen myötä Saksan DEL-liigaan ja puolustuspäähän hankittiin Jyväskylästä pidemmällä sopimuksella puolestaan Ossi Ikonen. Ikonen pääsi illan ottelussa myös tositoimiin kolmospakkiparissa.

Yksi osuma riittää kolmeen pisteeseen

Perjantai-illan kamppailussa ei tänään säkenöiviä hetkiä juurikaan nähty. Kummankin joukkueen hyökkäyksiin läht sakkasi ajoittain pahastikin, eikä näin ollen myöskään selviä hallintajaksoja ja pitkiä hyökkäysalueen pyörityksiä nähty niin isänniltä kuin vierailtakaan. Kulmahampaat pysyivät tänään niinikään kaukalossa piilossa, eikä perjantai-illassa lämpö noussut kovinkaan korkeaksi torikokouksienkin loistaessa poissaolollaan.

Erikoistilanteita nähtiin molemmilta joukkueilta muutamia, kun muun muassa Jukurit pääsi yrittämään tasoitusta kuudella neljää vastaan ottelun viimeisillä minuuteilla. Erikoistilanteet jäivät kuitenkin myös varsin ponnettomiksi.

Illan ainokaisesta osumasta vastasi tänään ilahduttavasti kotijoukkeen Markus Nenonen. Nessu pääsi vippaamaan irtokiekon kohti maalia ja kuten maalintekijällä kuuluukin, oli mukana tänään myös ripaus tuuria. Kiekko nimittäin otti osuman jukuripuolustajan luistimista ja päätyi tätä kautta hölmistyneen Sami Rajaniemen selän taakse.

Syötön maaliin tarjoili tuore vahvistus Ossi Ikonen, joka toimitti kiekon Nenoselle ovelalla päätylaudan kautta annetulla syötöllä. Debyyttiottelu toi siis yhden syöttöpisteen mistä on tietenkin hyvä jatkaa tulevissa otteluissa ja myös tulevilla kausilla. Ikonen erottui tänään kentällä muutenkin erinomaisen luistelunsa ansiosta.

Kauden ensimmäinen nollapeli

Kerho ei ollut nollannut  vastustajaansa vielä kertaakaan tällä kaudella ennen perjantain otteluaan. Lopulta kauden ensimmäinen nollapelikuitenkin tuli ja sen kirjasi nimiinsä 22 kertaa kiekon tielle tänään ehtinyt Rasmus Reijola. Reijola oli lähellä nollapeliä jo viikko sitten, mutta tuolloin jänne ei kestänyt loppuun saakka. Illan voittoisan kamppailun jälkeen haastattelussa oli kuitenkin nöyrä veräjänvartija:

-Eihän sitä ikinä nollapeliä ikinä lähtökohtaisesti haeta, vaan tärkeintä on oman joukkueen voitto ja se tuli Porissa ja tänään kotona. Nollapeli oli kiva bonus tähän iltaan, toki siitä aina hyvä fiilis tulee.

Kehuja riitti myös Kerhon puolustuspelaamiselle, joka nousi tänään vähämaalisessa kamppailussa tärkeään osaan.

-Tasaväkinen kamppailu pelattiin, ei siinä tosi hyviä maalipaikkoja ollut oikeastaan kummallakaan. Enemmänkin sellaista puolustustaistelua. Hyvin meidän äijät piti Jukurit sektorin ulkopuolella ja ne sivummalta tulleet kudit oli helppo napsia pois.

Lajiniilot ja muu valveutuneet tietävät, että kun laukauksia ei tule on tällainen peli joskus maalivahdille vaikea. Tänäänkin Rasmus Reijola sai ajoittain olla pitkiä jaksoja varsin toimettomana työpisteellään. Oliko tämä sitten hankala ottelu?

-Tottakai se on haasteellista kun ei tule kuteja, mutta on tällaisia pelejä ollut aikaisemminkin. Omat haasteensa se tuo mukanaan, mutta kivasti pysyin pelin sisällä. Pystyin esimerkiksi osallistumaan mailapelin muodossa kaukalon tapahtumiin ja pysyin sitä kautta pelissä mukana.

Joona Voutilainen on pelannut kauden otteluista leijonanosan, mutta ei ole pystynyt vielä pitämään maaliansa puhtaana täyttä kuusikymmenminuuttista. Tuliko Voutilaiselta kuittia, kun nollapeli tuli näinkin nopeasti työparille?

-Ei nyt mitään kuittia tullut, mutta onnittelut Vode lähetti heti ottelun päätyttyä. Molemmilla meillä on ollut vähän huonoa tuuriakin mukana kun ei olla nollaa saatu, myös Vode on ollut lähellä sitä kauden mittaan.

Runkosarjan loppusuora lähestyy

Perjantai-illan kamppailu oli myös tämän viikon ainoa peli Kerholle. Ensi viikolla vuorossa on kuitenkin kolmen ottelun rutistus, kun maanantaina matkataan TPS:n vieraaksi Turkuun. Viikon päättävät kaksi kovaa kotiottelua, kun keskiviikkona Pohjantähti-areenalle saapuu kauden yllättäjä KooKoo. Lauantaisaunan lauteille saapuu puolestaan löylytettäväksi Tampereen Tappara.

14.02.2020 21:52

Jaa artikkeli: