HPK voittoon avauserän osumilla

HPK-Blues 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

Blues on ollut HPK:lle vaikea vastustaja tällä kaudella, eikä HPK ollut voittanut espoolaisia kuin kerran. Keskiviikkona Kerho sai kuitenkin tuulettaa voittoa toistamiseen Joona Karevaaran ja Otto Paajasen osumien ansiosta.

HPK:n kokoonpano oli jälleen kokenut tuuletusta, kun joukkueessa myllertää jonkin asteinen kuumeaalto. Keskiviikko-iltana liigadebyyttinsä pääsivät tekemään Harri Kainulainen ja Teemu Karjalainen.

20160302, HÄMEENLINNA, HPK vs. BLUES,  HPK:N JOONA MONTO (76) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Uudistunut kokoonpano ei ainakaan lamaannuttanut Kerhon alkua, vaan se sai otteluun lentävän lähdön. Bluesin Samson Mahbod komennettiin jäähyaitioon vain minuutin pelin jälkeen. HPK ei meinannut saada kuvioitaan kuntoon, kunnes Joona Karevaara otti tahtipuikon haltuunsa ja nousi röyhkeästi maalille, sekä laukoi Kerhon 1-0 -johtoon kauden ensimmäisellään. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

20160302, HÄMEENLINNA, HPK vs. BLUES,   HPK:N JOONA KAREVAARA (87) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK jatkoi painetta Blues-päädyssä ja oli selvästi vieraita aktiivisempi. HPK siirtyi kahden maalin johtoon vielä ennen erän puoltaväliä, kun Otto Paajanen tarjoili ensin avopaikan Julius Valtoselle ja syöksyi itse irtokiekon verkon perille maaliviivalta. Paajasen häkki oli jo miehen kauden 18:sta.

Erän kuluessa myös Blues pääsi peliin mukaan mutta tolppaa lähemmäksi kavennusta espoolaiset eivät päässeet yhdestä ylivoimasta huolimatta.

20160302, HÄMEENLINNA, HPK vs. BLUES,   HPK:N OTTO PAAJANEN (7) TEKI 2-0 MAALIN. Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

Johto pitää loppuun asti

Toinen erä oli erittäin tasainen ja molemmilla joukueilla oli muutamia maalipaikkoja. Bluesin maalipaikat ajoittuivat joukkueen pelatessa ylivoimalla mutta laukaukset suuntautuivat kahdesti HPK:n maalivahti Samu Perhosen jalkojen välistä ohi maalin.

HPK:n paras paikka erän alkupuoliskolla pelattiin Severi Sillanpäälle mutta Bluesin puolustaja pääsi mailoineen väliin viime hetkellä ja Sillanpään laukaus avopaikasta nousi yläilmoihin. HPK:lla oli mainiot paikat myös erän lopulla, mutta Paajasen kääntö maalille ei aivan onnistunut ja Antti Bruunin laukaus suoraan syötöstä epäonnistui.

Kolmanteen erään Blues viritteli kiriä ja saikin kavennuksen nopeasti aikaan, kun se pääsi pelaamaan ylivoimalla. Samson Mahbod siirsi kiekon lopulta maaliin Victor Westermackin laukauksen jälkeen.

20160302, HÄMEENLINNA, HPK vs. BLUES,  HPK:N SAMU PERHONEN (43) . Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen *** Local Caption ***

HPK pääsi erän loppupuolella kahdesti peräjälkeen ylivoimalle mutta lopullista ratkaisua ei ottelulle saatu. Kun HPK ei saanut ylivoimillaan ratkaisua aikaan, säilyi jännitys ottelussa loppuun asti. Blues otti maalivahdin pois noin minuutti ennen erän loppua mutta mitään kunnollisia tasoituspaikkoja ei joukkue saanut ja HPK korjasi jo kolmannen peräkkäisen voittonsa.