HPK voittoisa vierasjoukkue Porissa

Ässät-HPK 2-4 (0-0, 0-3, 2-1)

HPK matkusti viikon päätteeksi Poriin Ässien vieraaksi. Takana joukkueella oli hieman vaikeampi jakso, kun kolmesta edellisestä ottelusta kaksi oli päättynyt rumaan tappioon kotikentällä. Myös otteluihin valmistautuminen oli tökkinyt, kun kiekko löytyi viimeksi keskiviikkona omasta verkosta alle minuutin pelin jälkeen.

Poriin ilman maajoukkuekomennuksella olleita Antti Pennasta, Elmeri Erosta, Jere Innalaa ja Petteri Nikkilää lähtenyt joukkue oli kuitenkin päättänyt lähteä otteluun tänään paremmalla ilmeellä ja tavoitteeksi oli asetettu hyvä alku peliin ja tietenkin voitto.

Kerholta tehokas toinen erä

Kiekon pudottua jäähän joukkue sai haluamansa hyvän alun otteluun ja painoin pelin vastustamattomasti isäntien kenttäpuoliskolle. Peli saatiin pyörimään hyökkäysalueella pitkiä jaksoja ja omassa päässä pysyttiin ensimmäisessä erässä tiiviinä. Maaliin asti kumpikaan joukkue ei kuitenkaan kiekkoa avauserän aikana saanut toimitettua.

Toisessa erässä Kerho sai säädettyä maalijyvän kohdalleen. Illan toisella yrityksellä Niko Kapasen penkin takaa hioma ylivoima tuotti tulosta, kun Arto Laatikaisen laukauksesta syntynyt ripari jäi maalin edustalle. Paikalle ennätti ensimmäisenä Philippe  Cornet, joka pääsi nostamaan irtopalan Ässien maalivahti Daniil Tarasovin yli ajassa 25:24.

Ottelu eli ehtinyt hieman yli puoliväliinsä, kun Kerho osui uudelleen ja tällä kertaa tasakentällisin. Tommi Tikka katkaisi Ässien hyökkäykseenlähdön totaalisesti ja sai kiekon syötettyä porilaisilta parhaaseen maalintekosektoriin unohtuneelle Niclas Luceniukselle. Lucenius pääsi täysin vapaasti lataamaan kiekon verkkoon ja joukkueensa kahden maalin karkumatkalle.

Lisää ylivoimakarkkia nähtiin Tylor Spinkin istuessa Ässiltä kaksiminuuttista. Komean kuvion järjestivät Niclas Lucenius ja Henri Kanninen, jotka pelasivat tekopaikan Valtteri Puustiselle. Kuivaa kautta viime aikoina viettänyt Puustinen ei tästä erehtynyt, vaan illan toisella ylivoimaosumalla Kerho siirtyi 0-3 -johtoon.

Ässät syttyi loppuhetkillä

Ottelu näytti jo ratkenneen, kun HPK pystyi kolmannen erän alussakin hallitsemaan kenttätapahtumia. Tiivis puolustus piti huolta siitä, ettei patanippu päässyt huippupaikoille käytännössä ollenkaan. Myös Rasmus Reijola pelasi Kerhon maalilla varmaa peliä ja oli pitkään kiinni HPK:n kauden ensimmäisessä nollapelissä.

Nollaa ei vieläkään lopulta nähty, kun ajassa 54:45 Tyson Spink kavensi tilanteen 1-3:en kerhopuolustuksen hienoisen virheen seurauksena. Jännitettävää saatiinkin loppuun saakka, kun ilman maalivahtia pelannut ässät tuli jo maalin päähän kun ottelua oli jäljellä hieman yli kaksi minuuttia.

Isäntien kirivaihde katkesi kuitenkin tylysti väärään vaihtoon. Jälkitilanteesta Tyson Spink hölmöili vielä itsensä suihkun puolelle ja näin Ässät alivoimalle ottelun loppuhetkillä. Valtteri Puustinen pääsi vielä kaunistelemaan tyhjään maaliin loppulukemiksi 2-4.

Varmalla pelillä voitto kotiin

Tärkeät kolme pistettä siis mukaan ja vähintäänkin tyydyttävä arvosana aina vaikeasta Isomäestä. Voiton takeena tällä kertaa HPK:lta tiivis puolustuspään peli sekä Rasmus Reijola, joka ehti kiekon tielle 22 kertaa, vaikkei nollapeli vieläkään irronnut. Valtteri Puustiselle siis tällä kertaa tehot 2+0 sekä merkintä voittomaalista.

Ero sarjataulukossa kuudentena olevaan HIFK:n kapeni neljään pisteeseen ja suorasta pudotuspelipaikasta ollaan näin edelleen iskuetäisyydellä. Seuraavan kerran HPK pelaa vasta viikon kuluttua perjantaina 14.2. kun Pohjantähti-areenalle vieraaksi saapuu Mikkelin Jukurit.

07.02.2020 21:12