Pelit pelataan loppuun asti – HPK:lle kaksi pistettä numeroin 7-8!

Lukko-HPK 7-8 JA (1-3, 5-0, 1-4, 0-1)

Raumalla kohtasivat sarjan viimeiseksi valahtanut Lukko sekä hienoisista loukkaantumissumasta kärsivä HPK. Ottelusta muodostui todellinen jääkiekkonäytelmä, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Maalirikkaan ottelun päätteeksi pisteet lähtivät Hämeenlinnaan numeroin 7-8. Mahtava peli!

Kerholta vahva avauserä

HPK joutui lähtemään otteluun hieman repaleisella kokoonpanolla, kun sivussa olivat: Janne Lahti, Juha Koivisto, Oula Palve, Joni Tuulola, Julius Valtonen sekä maajoukkueeseen pikakomennuksella kutsuttu Sakari Manninen. Lisäksi etukäteen maaliin merkitty Antti Karjalainen ei pystynyt aloittamaan ottelua. Kerhon kokoonpanosta löytyi lähes kaksi kentällistä A-juniori-ikäisiä pelaajia.

Ottelun alku oli kummallekin joukkueelle vaikea ja harhasyöttöjä nähtiin puolin ja toisin. Lukko pääsi noin erän puolivälin tienoilla ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Petteri Nikkilä sai 2 minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta. Kotijoukkue käytti myös ensimmäisen erikoistilanteensa tehokkaasti, kun Aaron Gagnon viimeisteli illan avausmaalin ylivoimalla. Lukon 1-0-johtomaaliin syöttöpisteet merkittiin Joose Anttoselle ja Ville Vahalahdelle.

Kerho tasoitti ottelun kuin varkain ajassa 13:05, kun aloitusvoiton jälkeen kiekko pelattiin kulmapelin kautta keskustaan Juho Keräselle, jonka painava lämäri ohitti Kaapo Kähkösen ensimmäisen kerran. Vapauttavan syötön Keräsen maaliin antoi Teemu Turunen.

Kerho pääsi otteluun paremmin mukaan tasoitusmaalin jälkeen eikä kauaakaan kuin peli oli jo 1-3. Ensin HPK siirtyi johtoon Niclas Almarin kovalla lämärillä ja vain muutama minuutti myöhemmin Jere Innala viimeisteli 1-3-maalin ylivoimalla.

Värikkään avauserän jälkeen tilanne oli 1-3.

Murheellinen toinen erä

Toinen erä käynnistyi ensimmäistä erää vauhdikkaammin ja päästä päähän mentiin täydellä höyryllä. Erästä muodostui HPK:lle todella musta, sillä Lukko tehtaili erän aikana peräti viisi maalia, joista kolme ylivoimalla.

Lukko pääsi toista kertaa ylivoimalle ajassa 24:46, eikä kotijoukkueen ylivoima tälläkään kertaa kauaa ehtinyt pyörimään ennen kuin helähti Larmin selän takana. Kavennusmaalin viimeisteli irtokiekosta Sami Lähteenmäki.

Lukko tasoitti ottelun välittömästi kavennusmaalin jälkeen seuraavassa vaihdossa vain 15 sekuntia edellisestä osumasta. Raumalaisten tasoitusmaali merkittiin Aleksi Saarelalle, jonka laukaus kieltämättä lurahti tällä kertaa hieman helpohkosti ohi Larmin.

Lukko oli lähellä siirtyä ottelussa johtoon toisen erän puolivälin tienoilla, kun maalintekijä Saarela pääsi nokikkain Larmin kanssa. Tällä kertaa Kerho-veskari veti pidemmän korren ja torjui upeasti toisen polven maalipyssyn viimeistely-yrityksen.

Erä jatkui kotijoukkueen komennossa eikä HPK saanut omaa peliä kulkemaan millään. Lukon hyvä painostus palkittiin erän loppupuolella illan kolmannella ylivoimalla ja jälleen soi Final Countdown, Toni Koiviston tekemä johtomaali syntyi 2-0-läpiajosta, joka avautui Kaapo Kähkösen loistavan pitkän avauksen seurauksena.

Toisesta erästä muodostui hämeenlinnalaisittain koko kauden hirvein, sillä Lukko teki vielä kaksi maalia kahdelle viimeiselle minuutille. Ensin Toni Suuronen viimeisteli jälleen kerran ylivoimalla numeroiksi 5-3, ja vain 26 sekuntia myöhemmin taululla seisoi jo numerot 6-3, kun Janne Niskalan lämäri suhahti kuudennen kerran ohi Larmin.

Mielipuolinen kolmas erä

Kolmanteen erään HPK lähti kuromaan Lukon kolmen maalin johtoa kiinni. Kiri alkoi kuitenkin huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun Ville Vahalahti viimeisteli maalin edestä kotijoukkueen seitsemännen maalin ajassa 41:58.

Seitsemännen maalin jälkeen ei Lukko enää pyrkinyt aktiivisesti hyökkäämään ja HPK sai otetta pelistä. Paine tuotti myös tulosta ajassa 52:44, kun Joonas Lehtivuori toi Kerhon kolmen maalin päähän. Tämän jälkeen Antti Pennanen otti Larmin pois maaliltaan ja kavennusta haettiin ilman maalivahtia. Uhkapeli palkittiin hetki tämän jälkeen, kun Eero Somervuori toi Kerhon kahden maalin päähän ajassa 55:42.

Samassa ajassa Kerho pääsi myös ylivoimalle ja Larmi lähti jälleen pois maaliltaan. Kavennusmaali oli ylivoiman aikana todella lähellä, mutta tehokkaasti illan aikana pelanneen Turusen lämäri kimposi Lukon ylärimasta yli maalin.

Hetki tämän jälkeen kuitenkin onnistui kavennuksessa, kun Innala viimeisteli illan toisen osumansa lähes identtiseltä paikalta kuin ensimmäisessä erässä. Tässä vaiheessa raumalaisten paniikki oli enemmän kuin valmis!

Hämeenlinnalaisittain ottelulle saatiin lähes mielipuolinen loppu, kun ajassa 58:51 hillittömän painostuksen päätteeksi Turunen viimeisteli numeroiksi 7-7! Syöttöpiste tasoitusmaaliin merkittiin Niko Kapaselle.

Jatkoajalle edettiin siis hyvinkin poikkeuksellisissa 7-7-numeroissa.

Aaron Gagnon ratkaisee – omaan maaliin

Jatkoajalla edettiin tuttuun tyyliin päästä päähän ja paikkoja riitti kummallakin joukkueella. Kerhosta lähimpänä ratkaisua oli Otto Paajanen, mutta viime kauden maalitykin viimeistely osui harmittavasti Lukko-maalin ylärimaan.

Ottelun ratkaisu oli yhtä erikoinen kuin koko ottelu muutenkin. Kaapo Kähkönen torjui kyllä ensin Mathias Porselandin läpiajoyrityksen, mutta ei enää onnistunut torjumaan oman joukkueen pelaajan laukausta. Aaron Gagnon lipui Porselandin laukauksesta tulleeseen irtokiekkoon ja yritti ottaa sitä ilmeisesti haltuun, mutta harmikseen huitoi kiekon omaan maaliin ohi hölmistyneen Kähkösen.

Näin todella värikkään ottelun jälkeen Hämeenlinnaan lähti 2 pistettä. Kerhon seuraava ottelu pelataan tiistaina Hämeenlinnassa, jossa vastaan asettuu JYP. Kaikki hallille palkitsemaan loistavasti loppuun asti taistellut HPK!

Ottelun kaikki tilastot löytyvät Liigan sivuilta.

Oho! Oho!

HPK:n alivoima oli ennen ottelun alkua sarjan kärkipäätä ja ylivoima puolestaan sarjan toiseksi huonointa. Alivoimatilasto meni illan ottelussa roimasti alaspäin, sillä Lukko viimeisteli neljästä ylivoimastaan neljä maalia.