HPK venytti ratkaisun seitsemänteen peliin – Ottelusarja ratkeaa huomenna

HPK-JYP 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

HPK pelasi selkä seinää vasten perjantaina Ritari Areenassa. HPK rynnisti jo 4-0 -johtoo ja kesti lopulta JYPin hurjan rynnistyksen päätöserässä. Joukkueet kohtaavat siis vielä kerran, ratkaiseva ottelu pelataan jo huomenna Jyväskylässä.

Ottelun kulku

HPK sai perjantain otteluun salama-alun, kun ottelua oli pelattuna ainoastaan reilut kaksi minuuttia, katkaisi Sakari Manninen JYP-avauksen ja porhalsi hyökkäykseen. Mannisen laukaus yllätti Juho Olkinuoran ja HPK siirtyi kuskin paikalle.

Heti Mannisen maalin jälkeen HPK tuhosi JYPin ylivoiman ja oli itse lähellä toista maalia, kun Otto Paajaselle avautui paikka maalin edessä. Olkinuora oli jo ulkona tilanteesta mutta tällä kertaa JYP-puolustus syöksyi Paajasen laukauksen eteen.

Ottelun avauserä kiekkoiltiin hienokseltaan JYPin merkeissä osittain jäähyjenkin ansiosta mutta lisäosumia ei erässä nähty.

Toiseen erään HPK laittoikin sitten todellisen rallin päälle ja painoi pelin erän alusta asti JYP-päätyyn. HPK siityi kahden maalin johtoon, kun erää oli pelattuna kolme minuuttia. Kiekko ajautui parin pompun jälkeen Juha Koivistolle ja hetken näytti, että Olkinuora selvittää tilanteen mutta lopulta kiekko lipui HPK:n onneksi maaliviivan yli.

Myöskään kolmatta maalia ei tarvinnut kauaa odotella. Tällä kertaa Teemu Turunen pörräsi pitkään JYPin päädyssä. Turuselle avautui väylä nousta maalille Juho Keräsen mainion blokin jälkeen, eikä mies erehtynyt, vaan huudatti Rinkelinmäen yleisöä. Turusen maalin jälkeen JYP vaihtoi maalille Pekka Tuokkolan.

Kolmannen maalin jälkeen maalitahti ottelussa rauhottui mutta edelleen seuraavasta maalista vastasi HPK. HPK pääsi ylivoimalle, eikä tarvinnut tällä kertaa kuin 13 sekuntia aikaa ja taas helähti. Tällä kertaa Turunen toimi syöttäjänä ja tarjoili maukkaan maalipaikan Eero Somervuorelle. Somervuori ei jahkaillut, vaan latasi kiekon suoraa syötöstä ohi Tuokkolan.

JYP sai harmittavasti kuparisensa rikki noin puoli minuuttia ennen erätaukoa. Kiekko jäi pomppimaan HPK:n maalin edustalle, mistä Juha-Pekka Hytönen laukoi sen rystyllä maaliin.

Kolmanteen erään JYP lähti hakemaan rohkeasti kiriä ja ratkaisua ottelusarjalle. JYPin painostuksesta kertoo myös Larmin torjunnat, joita kirjattiin päätöserässä peräti 22. JYP otti maalivahdin pois jo kuusi minuuttia ennen päätössummeria ja saikin kertaalleen kiekon maaliin, kun Joonas Nättinen suti maalinkulmalla pomppineen kiekon maaliin.

Vaikka JYPin painostus oli hurjaa, esitti Larmi tukun todellisia super-torjuntoja ja HPK:n puolustus syöksyi useita kertoja uhrautuvasti laukausten eteen. Ottelun lopullisen ratkaisun laukoi Petteri Nikkilä omasta päästä JYPin tyhjään maaliin ja niin ratkaisu siirtyi Jyväskylään.

Seuraava ottelu:

Jos ei asia vielä tullut tarpeeksi montaa kertaa mainittua, ottelusarja siis jatkuu heti huomenna, kun joukkueet matkaavat Jyväskylään. Luvassa on siis kaikenratkaiseva game7, mikä ei varmasti tule jättämään ketään kylmäksi. HPK tarvitsee vierasfaneja Jyväksylään, joten nyt autojen nokat kohti Keski-Suomea!!

 

Kerhon otteluraportit tarjoaa:

Pallomeri.net | #pelipaikoilla

 

31.03.2017 22:21

Jaa artikkeli: