HPK venytti finaalisarjan ratkaisun seiskapeliin!

HPK-Kärpät 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)

Kauden viimeisessä kotiottelussa oli tänään isot panokset, kun häviöllä isäntäjoukkueelle jaettaisiin karvaat hopeamitalit, mutta voitolla sarja venytettäisiin vielä seitsemänteen peliin. HPK voitti tiukan taistelun jälkeen lukemin 1-0 ja näin ollen mestaruus ratkaistaan seitsemännessä ottelussa lauantaina!

Valkea vyöry ottelun alussa

Ensimmäisessä erässä vierasjoukkue Kärpät oli tullut tosissaan katkaisemaan sarjaa Hämeenlinnaan. Oululaiset painoivat peliä HPK:n puolustusalueelle ja pääsivät myös murtautumaan lähelle Emil Larmin vartioimaa rysää. Jos aiemmin sarjassa oli harmiteltu Kärppien halpoja maaleja, oli Larmi kuitenkin ensimmäisessä erässä kuin kotonaan kiekkosateessa ja esitti muutamia näyttäviä ja tärkeitä torjuntoja.

Ottelun edetessä Kerho pääsi paremmin mukaan peliin ja sai myös tavaramerkiksi nousseita pitkiä pyörityksiä vastustajan päätylaudan kautta. Aivan parhaille tekopaikoille ei kuitenkaan vielä ensimmäisessä erässä saatu. Kerhon komeimmasta suorituksesta vastasi erässä Miro Karjalainen, joka kävi kolaamassa Lasse Kukkosen voimalla jään pintaan kärppäpäädyssä.

Erän loppupuolella Kärpille tarjoutui hyvä paikka maalintekoon ylivoimalla, joka pyöri vaarallisen pitkiä aikoja Kerhon puolustusalueella. Viimeistään Emil Larmi seisoi kuitenkin järkähtämättä laukausten tiellä, kirjauttaen erään lopulta peräti 15 torjuntaa.

Puustinen iskee

Toiseen erään joukkueet tulivat tauolta molemmat edelleen yhälailla latautuneina. Kenttätapahtumat tasoittuivat toiseen erään tultaessa, mutta parhaimmat maalintekopaikat jakautuivat erän alkupuolella edelleen hienokseltaan kärppävoittoisesti. Isänniltä muun muassa Jere Innala pyöritti hyökkäysalueella kärppäviisikon solmuun, muttei päässyt hätyyttämään Veini Vehviläistä.

Lopulta HPK pääsi nopeasti kääntämään puolustustilanteen vastahyökkäykseksi, kun Teemu Turunen ja Valtteri Puustinen polkaisivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Turunsen passi tavoittikin tilanteessa Puustisen, joka ohjasi maalin edustalta kiekon verkkoon ja Ritari-areenan kotiyleisölle näin aihetta huutomyrskyyn.

Maalin jälkeen ottelun kuva ei juurikaan muuttunut, vaan peli pysyi odotetun tasaisena. Erän loppupuolella Kärppien Michal Kristof kiersi puolittaisen läpiajon päätteeksi Emil Larmin ja syötti maalinedustalle, mutta Kärppien pelaajia ei ollut lähimaillakaan ja uhkaavan näköinen tilanne päättyi HPK-puolustuksen purkuun.

Kolmas erä taistelua isolla sydämellä

Kolmannen erän kuva oli alusta alkaen selvä. Kärpät haki vimmatusti tasoitusta ja HPK varjeli johtoaan.

Ja hyviä paikkoja Kärpille tulikin, mutta HPK:n viisikkopuolustaminen ja Emil Larmi kestivät Kärppien rynnistyksen.  Etenkin Nicklas Lasu oli alati vaarallinen, muttaruotsalaishyökkääjä ei juurikaan saanut tulitukea muilta.

Viimeisen minuutin Kärpät haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta aivan loistavan puolustamisen myötä Kärppien maalipaikat jäivät käytännössä nolliin.

MESTARUUS RATKAISTAAN TÄNÄ KEVÄÄNÄ GAME SEVENISSÄ TULEVANA LAUANTAINA!

02.05.2019 21:49