HPK vahvistuu Marek Viedenskylla ja Eero Somervuorella – Joni Tuulola kolmen vuoden sopimukseen

Hämeenlinnan Pallokerho on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen slovakialaisen keskushyökkääjän Marek Viedenskyn kanssa. 23-vuotias kookas (192 cm) oikealta ampuva sentteri edusti Slovakiaa Minskin MM-kisoissa. Viime kaudella Viedensky edusti AHL-seura Worchester Sharksia ja tehopisteitä 54 ottelussa kertyi 23 (6+17). Slovakki-sentteri on San Jose Sharksin NHL-varaus vuodelta 2009.

HPK:ssa ollaan tyytyväisiä uuteen keskushyökkääjään.
–  Marek Viedensky tuo kaivattua vahvistusta meidän sentteriosastolle erityisesti, kun Viitaluoma halusi siirtyä Örebrohon. Viedensky on isokokoinen rightin sentteri, joka osoitti Minskin MM-kisoissa pystyvänsä pelaamaan myöskin kansainvälisellä tasolla, kertoo HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela.

HPK:n yhden kaikkien aikojen superkentällisen laituri Eero Somervuori on tehnyt kauden mittaisen sopimuksen Hämeenlinnaan. Somervuori teki läpimurtonsa liigakartalle 2000-luvun alussa HPK:n paidassa ja pelasi kaikkiaan kolme kautta Hämeenlinnassa. Edelliskaudet ovat kuluneet Helsingin IFK:ssa ja Ruotsin SHL:ssa.

Somervuoren kokemus on ensi kaudella valttia.
– Somervuori on hyvin liikkuva, HPK:n pelityyliin sopiva pelaaja, joka tuo rutkasti kokemusta meidän nuoreen ryhmäämme.

Viime kauden lopulla liigadebyyttinsä tehnyt puolustaja Joni Tuulola on tehnyt kolmen kauden mittaisen sopimuksen HPK:n liigajoukkueen kanssa. Lupaava 18-vuotias puolustaja pelasi viime kauden A-nuorissa, mutta pääsi neljän ottelun verran haistelemaan liigaympyröitä (kaksi ruonkosarjassa ja kaksi pudotuspeleissä). Ensimmäisessä liigaottelussaan Tuulola teki liigauransa avausmaalin.

Tuulolan lahjakkuus noteerattiin HPK:ssa.
– Joni on erittäin lahjakas pelaaja. Toki hänellä on pitkä tie isänsä Markon saavutuksiin, mutta edellytyksiä kehittyä huippupelaajaksi hänellä on.

Ville Viitaluoma pelaa ensi kaudella Örebron SHL-joukkueessa ja hänen sopimuksensa HPK:n kanssa on purettu. Viitaluoma kiitti HPK:ta tästä mahdollisuudesta.
– Haluan kiittää HPK:n koko organisaatiota kuluneista vuosista. Kiitos seuralle myös siitä, että se ymmärsi minua saadessani mahdollisuuden pelata vielä ulkomailla. Kaikki asiat HPK:ssa ovat toimineet hienosti. Lähtööni ei liity minkäänlaista dramatiikkaa. Kiitos myös HPK:n yleisölle hienoista hetkistä, jotka sain kokea täällä. Toivon HPK:lle menestystä jatkossa!

Lisätiedot: Risto Korpela 040 7593 770

HPK Tiedotus

16.06.2014 14:00

Jaa artikkeli: