HPK vahvistaa joukkuettaan kolmella tutulla pelaajalla – Larmi lähtee Pohjois-Amerikkaan

HPK on tehnyt loppukauden kestävät sopimukset Arto Laatikaisen, Markus Kankaanperän ja Eetu Laurikaisen kanssa. Pelaajat liittyvät HPK:n joukkueeseen Liigan yhteisesti sopimien koronarajoitusten mukaisessa aikataulussa. Emil Larmi palaa NHL-organisaationsa alaisuuteen Pohjois-Amerikkaan tällä viikolla.

HPK:ta kausilla 2018–2020 edustanut ja Suomen mestaruuden 2019 Hämeenlinnan Pallokerhossa voittanut Arto Laatikainen palaa oranssiin. Puolustaja on pelannut tämän kauden ajan Mestistä Kiekko-Espoon riveissä. Kokenut 40-vuotias Laatikainen on pelannut lähes 1200 Liigan runkosarja- ja playoffs-ottelua sekä lähes 150 ottelua Ruotsin SHL:ssa.

Lisää kokemusta HPK:n takalinjoille loppukauden ajan tuo 40-vuotias Markus Kankaanperä. Viimeksi Liigassa HIFK:ta edustanut Kankaanperä pelasi viime kaudella myös Frankfurt Löwenissä HPK:n nykyisen päävalmentaja Matti Tiilikaisen valmennuksessa. Pitkän uran pelannut Kankaanperä palaa oranssiin 19 vuoden tauon jälkeen, sillä hän pelasi HPK:ssa kauden 2001–2002. Kankaanperän tilastoista löytyy kokemusta yhteensä reilusti yli 1200 pääsarjaottelun verran Liigasta ja SHL:sta.

Kolmas aiemminkin HPK:ta edustanut pelaaja on Eetu Laurikainen. Maalivahti nähtiin HPK-paidassa kaudella 2015–2016 ja hän kirjautti silloin 8 ottelua lainasopimuksella tilastoihinsa, kunnes Edmonton Oilers kutsui hänet takaisin. AHL:aa ja Liigaa JYPissä viime vuosina pelannut 27-vuotias maalivahti on myös pelannut Leijonapaidassa EHT-otteluita kahdella edellisellä kaudella.

HPK:n urheilujohtaja Mika Toivola kertoo kokemuksen olleen haussa joukkueen tueksi.

– Pelin rakenteen parantamisen kannalta meidän tulee saada tasapainoisempaa ja varmempaa oman pään pelaamista sekä avauspelaamista. Menetimme joukkueeseen hankitut kärkipakit, kun Ville Koistinen ja Jared McIsaac loukkaatuivat. Erityisesti Jaredin rooliksi oli kaavailtu hyvän puolustuspään puolustajan ja alivoimapelaajan tonttia. Tulevassa kevään peliruuhkassa kokeneiden ja hyvin puolustavien puolustajien rooli ja tärkeys kasvaa, sillä he tietävät, mitä yksittäisen ottelun voittaminen ja playoffs-paikan saavuttaminen vaatii. Puolustajilta odotetaan rauhallisuutta ja kokemusta niissä hetkissä, kun otteluita ratkaistaan. Tarvitsemme vahvistusta myös maalivahtiosastollemme kevään peliruuhkaa ajatellen. Eetu on kokenut maalivahti, joka on uransa aikana pelannut kovia otteluita aina maajoukkueessa ja Pohjois-Amerikassa asti. Saamme siis paljon kokemusta joukkueen tueksi taistelussa playoffs-paikasta, kertoo Toivola uusista hankinnoista.

Emil Larmi jatkaa kiekkokauttaan Pohjois-Amerikassa

HPK:ssa 12 ottelun ajan torjunut Emil Larmi palaa Pittsburgh Penguinsin organisaatioon. Larmi palaa takaisin Pohjois-Amerikkaan tämän viikon aikana.

HPK kiittää Emiliä panoksesta Kerhon maalilla tällä kaudella ja toivottaa menestystä loppukauteen.

12.01.2021 18:37

Jaa artikkeli: