HPK U20 katsaus vol 7

Nuorten alkusarjaa on takana 29 kierrosta ja piikkipaikalla jatkaa tuttuun tapaan Lahden Pelicans. Lahtelaisten etumatka on hieman kutistunut, sillä toisena oleva KalPa on enää kahden pisteen päässä. Kolmannelta sijalta löytyy 56 pistettä saalistanut Espoon Blues. HPK:lla pisteitä on 49 ja tällä irtoaa seitsemäs sija. Alkusarjaa on jäljellä viisi kierrosta.

Pistepörssiä läpi kauden dominoinut Pelicansin Waltteri Merelä on 24 pelaamassaan ottelussa tehnyt 49 (20+29) tehopistettä. Niin ikään Pelicansia edustava Sakke Hämäläinen on tehnyt 41 (18+23) tehopistettä. Lahtelaisten takana on kaksi 37 tehopisteen miestä: Sportin Santeri Haarala (18+19) ja Tapparan Lassi Vanhatalo (16+21).

Pallokerhon tehokkaimmat ovat olleet 19 tehopisteellä Kasperi Heinänen (8+11) sekä Santtu Hakanen (8+11). Kaksikon takana vaanii 18 (8+10) tehopisteellä Olli Maansaari. Maalivahdeista 24 ottelua pelanneen Tuomas Aallon torjuntaprosentti on tällä hetkellä 89,91.

Viitaluoma tuo kokemusta valmennustiimiin

Pelaajauransa loukkaantumisen myötä lopettamaan joutunut Ville Viitaluoma on ollut mukana U20 valmennustiimissä pian kuukauden. Penkin taakse hyppääminen ei ollut suunnitelmissa, mutta uuteen hommaan Viitaluoma on lähtenyt innolla.

– Lopettaminen kun ei ollut suunniteltua ja tavoite oli tällä kaudella pelata ehjä kausi, niin kotona alkoi hieman seinät kaatuilemaan päälle, kun ei ollut mitään mistä olisi tarttunut kiinni. Mahtava juttu, että pääsin tähän mukaan.

– Aina olen sitä mieltä ollut, että jos jotain hommaa lähdetään tekemään, niin se tehdään tosissaan. Aika sitten näyttää, että tuleeko tästä se oma juttu vaiko ei.

Pudotuspelit mukaan lukien Liigassa yli 800 ottelua ja Ruotsin pääsarjassa otteluita lähes 200. Viitaluoma pelasi pitkän ja ansioikkaan uran ja sitä kautta hän tuo muiden valmentajien tueksi paljon erilaista näkökulmaa kaukalon puolelta.

– Pelaajakokemuksen myötä yritän muuta valmennusta hieman auttaa erinäisten tilanteiden tunnistamisessa ja tuoda sitä kautta uutta näkökulmaa. Yritän tuoda yksilötasolla apua päivittäiseen tekemiseen.

Valmentajana vielä nuori Viitaluoma on saanut paljon tukea U20 joukkueen päävalmentajana toimivalta Juuso Niemiseltä sekä Liigajoukkuetta luotsaavalta Antti Pennaselta.

– Pelilliseen puoleen en luonnollisesti kovin paljoa vaikuta, mutta kyllä niistäkin toki keskustellaan. Juuso Niemisen ja Antti Pennasen kanssa olen paljon valmentamisesta keskustellut ja siitä iso kiitos. Heistä on ollut iso apu valmentajauran alkutaipaleella.

Alkusarjan loppurutistus

HPK:lla on kymmenen pisteen etumatka sijalla 11. olevaan Porin Ässiin ja kierroksia on jäljellä viisi, joten paikka ylemmässä jatkosarjassa varmistuu kuudella pisteellä. Viidestä jäljellä olevasta ottelusta HPK pelaa kotikaukalossa kolme.

Tulevana viikonloppuna (7.-8.12) joukkue kohtaa kahdesti Rauman Lukon. Ensin lauantaina vieraissa ja heti perään sunnuntaina kotona. Keskiviikkona 12.12. Helsingin Jokerit saapuu Rinkelinmäelle ja saman viikon perjantaina (14.12.) on vuorossa vierasreissu Jyväskylään. Alkusarjan viimeisessä ottelussa vastaan asettuu Espoon Blues, ottelu pelataan sunnuntaina 16.12. klo 16:00 alkaen.

04.12.2018 20:46

Jaa artikkeli: