HPK U20 katsaus vol 6

Nuorten alkusarjassa on pelattu joukkueesta riippuen 20-22 ottelua ja aiempien katsausten tapaan kärkipaikkaa pitää edelleen Lahden Pelicans, jolla on pisteitä 49. Myöskään Pelicansin takana ei ole suuria muutoksia nähty, sillä kakkospaikalla on KalPa 43 pisteellä ja kolmantena Espoon Blues 42 pisteellä. HPK:lla pisteitä on 33 ja tämä oikeuttaa tällä hetkellä kahdeksanteen sijaan.

Pistepörssin osalta jatkuu myöskin sama laulu, sillä Pelicansin Waltteri Merelä jatkaa kärkipaikalla. Pisteitä Merelällä on 20 pelatun ottelun jälkeen 41 (16+25). Toisena on niin ikään Pelicansia edustava Sakke Hämäläinen 33 tehopisteellä (16+17) ja kolmanneksi on noussut Vaasan Sportin Eetu Mäki, jolla tehopisteitä on 29 (10+19).

HPK:n sisäisen pistepörssin kärkipaikan on napannut itselleen Santtu Hakanen, joka on 20 ottelussa tehnyt 12 tehopistettä (6+6). Pisteen vähemmän ovat keränneet Kasperi Heinänen (6+5) ja Kristjan Kombe (4+7). Tuomas Aallon torjuntaprosentti 18 pelatun ottelun jälkeen on 90,63.

Peli kehittyy aikataulussa

Edellisen katsauksen jälkeen HPK on pelannut neljä ottelua. SaiPa kaatui Lappeenrannassa upeasti lukemin 5-1, jonka jälkeen kotikentällä kaatui TPS jatkoajan jälkeen 3-2.

Kahden voitetun ottelun jälkeen HPK kärsi kaksi tappiota varsinaisella peliajalla. Ilves oli Tampereella pelatussa ottelussa vahvempi 3-2 ja KalPa kävi hakemassa pisteet Hämeenlinnasta numeroin 4-2. Vaikka kahdesta edellisestä ottelusta ei ole kertynyt pisteitä, ei päävalmentaja Juuso Nieminen ole huolissaan. Yhteinen matka etenee aikataulussa.

– Kaikenlaista on opittu. On ollut hyviä jaksoja ja huonoja jaksoja. Pari edellistä ottelua on hävitty, mutta itse peli on kuitenkin ollut erittäin hyvää. Tehottomuutta on kaaduttu.

Joukkueen pelin yksi tärkeimmistä tukipilareista on ollut puolustuspelaaminen, joka on kauden aikana mennyt eteenpäin.

– Puolustuspelaamisen selkänojaa on pystytty vahvistamaan ja se antaa meille joka päivä mahdollisuuden pelata voitosta. Siihen päälle on saatu hyökkäyspeliä kehitettyä ja odotan, että se maalinteon tehokkuuskin sieltä kasvaa kun päästään paremmin paikoille.

Iskukyky säilyy, vaikka joku lähtisi Liigaan

Joukkueen yhdet tehokkaimmista pelaajista, Jaakko Kuusisto ja Valtteri Puustinen, ovat alkukaudella olleet paljon Liigajoukkueen mukana. Erkka Seppälälle tutuksi on tullut Liigan lisäksi myös LeKi. U20 joukkueessa lähes piste per peli tahdissa pelanneiden Kuusiston, Puustisen ja Seppälän poissaolot eivät vaikuta niin paljoa joukkueen iskukykyyn, kun voisi kuvitella.

– Enemmän se on mennyt niin, että kun ollaan pelattu kolmella tai jopa vajaalla kolmella kentällä, että silloin annetaan ihan kaikki, mutta kun on täydet neljä kenttää, niin se suoritustaso hieman laskee. Ajatellaan ehkä niin, että nyt meillä on taas koko joukkue kasassa. Se on sellainen jännä juttu nuoren pojan mielessä.

Pelaajien vaihtuminen ympärillä vaikuttaa nuoriin hieman enemmän, kuin kokeneemmilla pelaajilla. Niemisen mukaan joukkueessa keskustellaan myös siitä, että mitä ylöspäin pääseminen vaatii.

– Kun joku pelaaja tulee tai menee, niin aina se synergia vähän muuttuu. Sosiaaliset suhteet sun muuta. Aina tulee pieni muutos etenkin tämän ikäisille, kun ei ole ihan niin tuttua, että kaverit voi vaihtua vieressä.

– Kyllä siitä välillä puhutaan, että miten sinne pääsee, mitä se maailma siellä on ja mikä meidät erottaa vielä siitä. Mikä on nuorten ja ammattilaiselämän ero.

U20 pelaa tänä viikonloppuna kaksi kotiottelua! Tänään (3.11.) lauantaina vastaan asettuu Ässät ja huomenna (4.11.) sunnuntaina HPK saa vieraita Lappeenrannasta. Molemmat ottelu alkavat klo 16.00!

03.11.2018 14:07

Jaa artikkeli: