HPK U20 katsaus vol 5

Nuorten alkusarjassa on pelattu nyt 16 kierrosta eikä kärkipaikan osalta mikään ole muuttunut. Lahden Pelicans jatkaa tutulla paikalla, pisteitä joukkueella kasassa 40. Takana ovat samalla pistemäärällä (33) Espoon Blues ja KalPa. HPK:lla pisteitä on 28 ja sijoitus kuudes.

Sarjataulukon tapaan pistepörssin kärkipaikalla jatkaa edelleen Pelicansin Waltteri Merelä, jolla pisteitä on 16 pelatun ottelun jälkeen 33 (13+20). Toisena oleva Merelän seuratoveri Sakke Hämäläinen on saalistanut tehopisteitä 28 (14+14) ja kolmantena oleva Bluesin Roni Hirvonen 22 (8+14).

HPK:n sisäisessä pistepörssissä kolmella pelaajalla on yhdeksän tehopistettä. Jaakko Kuusisto (8+1) ja Valtteri Puustinen (3+6), jotka eivät viime viikonloppuna olleet nuorten mukana sekä Kristjan Kombe (3+6). Tuomas Aallon torjuntaprosentti 14 pelatun ottelun jälkeen on 91,24.

Kaksijakoinen viikonloppu

HPK pelasi viime viikonloppuna turnausmuotoisesti kolme ottelua.  Pisteitä kolmesta ottelusta kertyi neljä. Ensimmäisessä ottelussa KooKoo oli vahvempi jatkoajalle venyneessä ottelussa lukemin 2-1. Lauantaina Jukurit vei Kerhoa lukemin 5-1 ja viikonlopun ainoa kolmen pisteen voitto tuli upeasti sarjakärki Pelicansista lukemin 4-3.

Kahden hieman vaisumman ottelun jälkeen joukkue piti palaverin ja viimeisessä ottelussa kaatui Pelicans.

– Jukuripelin jälkeen istuttiin alas ja sunnuntain otteluun lähdettiin sisuuntuneena, Kristjan Kombe kertoo.

Kolmen ottelun viikonloppu ei Komben mielestä ollut mitenkään erityisen raskas, vaikka peli fyysistä olikin.

– Ei se oikeastaan eroa mitenkään. Pitää vaan valmistautua sen mukaan, että on kolme peliä.

– Aika pieni kaukalo siellä oli ja peli oli fyysistä.

15 ottelussa yhdeksän tehopistettä saalistanut Kombe ei täysin tyytyväinen ole omaan alkukauteen ja parannettavaa löytyy.

– Vähän on ollu hajanaista. Välillä menny huonosti ja välillä hyvin.

– Puolustuspelaaminen on ollut vähän heikkoa. Yleisesti ja oman jätkän pitäminen.

Malkin esikuva

Kombe on syntynyt Virossa, mutta muutti jo nuorena Suomeen. Tampereen ja Ilveksen kautta matka kulki Hämeenlinnaan.

Vapaa-ajalla mies lätkii korttia kavereiden kanssa ja seuraa NHL:ää. Henkilökohtaiset suosikit jääkiekossa ovat Venäjän maajoukkue sekä Pittsburgh Penguins.

– Malkin on esikuva. Siinä on iso ja hyvin kiekkoa suojaava pelaaja.

Oma pelipaikka on keskushyökkääjä ja pelaajana Kombe haluaa olla kiekollinen. Tavoitteet nuorella miehellä on korkealla.

– Kiekollista peliä haluan pelata. Pelintekijäsentteri ja ehkä pari kynää saattaa joskus tulla, Kombe sanoo virne kasvoillaan.

– Kyllä mä aika korkealle tavoittelen ja kovat on tavoitteet.

Lopuksi otetaan virtuaalinen syöttöpiste Valtteri Puustisen Liigauran ensimmäiseen maaliin.

– Puustisen kanssa pelailtiin korttia, niin annoin sen voittaa. Siitä se sai sen verran itseluottamusta, että teki maalin.

U20 pelaa seuraavan kotiottelun lauantaina TPS:ää vastaan klo 16.00 alkaen!

18.10.2018 21:18

Jaa artikkeli: