HPK U20 katsaus vol 2

Nuorten alkusarjaa on takana seitsemän kierrosta ja kärjessä jatkaa edelleen Lahden Pelicans puhtaalla pelillä. Toiseksi on noussut viikonloppuna molemmat ottelunsa voittanut Oulun Kärpät, jolla eroa kärkipaikkaan on viisi pistettä. Kolmannelta paikalta löytyy TPS, joka on pisteen verran Kärppiä perässä. HPK hävisi viikonloppuna molemmat ottelunsa ja tipahti sarjataulukossa sijalta kuusi sijalle 11.

Pistepörssin kärkipaikalle on noussut Pelicansin Waltteri Merelä, joka teki viikonlopun kahdessa ottelussa tehot 1+4. Pisteitä Merelällä on yhteensä 14 (2+12). Yhden tehopisteen vähemmän ovat keränneet Bluesin Roni Hirvonen (7+6) sekä KooKoon Mathias Hänninen (3+10).

HPK:sta Jaakko Kuusisto (3+1), Valtteri Puustinen (2+2), Kasperi Heinänen (2+2), Miska Ronkainen (1+3) ja Olli Maansaari (0+4) ovat joukkueen tehokkaimmat pelaajat neljällä tehopisteellä. Maalivahdeista Tuomas Aalto on pelannut viisi ottelua torjuntaprosentilla 90,98. Ville Ruokosen torjuntaprosentti kahden pelatun ottelun jälkeen on 84,09.

Tappioputkea katkaisemaan

HPK U20 pelasi viikonloppuna kaksi ottelua, joista molemmista joukkue joutui poistumaan kaukalosta tappio niskassa. KalPa vei voiton lukemin 5-1 ja Sport 7-4. Erityisesti kolmansissa erissä kyyti oli kylmää, sillä KalPa voitti päätöserän lukemin 3-0 ja Sport 4-1.

Joukkueen kapteenina toimiva Joonas Uimonen ei näe, että kolmansien erien nukahtamisiin olisi mitään yksittäistä syytä.

– Sportia vastaan tuli aika paljon virheitä ja niistä ne maalitkin tuli. Joka pelissä ollaan oltu hyvin mukana etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä, mutta kolmannessa ollaan sorruttu virheisiin. Mitään yksittäistä selitystä tälle ei ole, virheitä on käyty videoiden avulla läpi ja katsottu, että mitä voitaisiin tehdä toisin pelitapaan soveltuvalla tyylillä.

Tulevana viikonloppuna joukkue lähtee pienimuotoiselle vieraskiertueelle, sillä ensin lauantaina vastassa on sarjakakkonen Oulun Kärpät ja sunnuntaiksi joukkue matkustaa Vaasan Sportin vieraaksi. Kolmen ottelun tappioputkea lähdetään katkaisemaan luottavaisin mielin.

– Missään pelissä ei varsinaisesti ole ollut hätää, mutta vähän ollaan ite aina sössitty. Kyllä me pystytään tässä sarjassa voittamaan mikä joukkue tahansa, kun vaan pelataan sitä omaa hommaa ja paketti pysyy kasassa loppuun asti. Jos joku yksittäinen asia pitäisi sanoa, niin kiekollisessa huolellisuudessa meidän täytyy onnistua paremmin.

Uuden pelitavan opettelua

Kolme edellistä kautta päävalmentajana toiminut Matti Tiilikainen siirtyi täksi kaudeksi Saksaan ja tilalle saapui Juuso Nieminen TPS:n organisaatiosta.

Uusi valmentaja toi mukanaan pelitavan, joka ei ehkä ole ideaali Uimoselle, mutta tämän mies näkee vain positiivisena asiana.

– Pelitapa on mennyt paljon aktiivisempaan suuntaan. Vähän sellaista virheherkempää, jossa töitä täytyy tehdä jokaiseen suuntaan, että se pysyy kasassa.

– Pelitapa on mulle ehkä vähän haastavampi, kun en ehkä ihan sen tyylinen pelaaja ole, mutta kyllä siihen oppii koko ajan enemmän. Se on ehdottomasti hyvä asia, että tuleekin vähän uutta, niin se kehittää toista puolta.

Rauhallisella kapteenilla tähtäimenä Liiga

Kesällä Liigasopimuksen allekirjoittanut Uimonen vertaa itseään edustuksen kapteenina toimivaan Otto Paajaseen.

– Kapteenina olen aika rauhallinen. Hirveästi en äänellä tai sillä tavalla mouhoamalla luo tunnelmaa. Enemmän tuon asioita esille oman esimerkin kautta ja annan tilaa sellaisille, jotka ovat enemmän persoonaltaan sellaisia tunnelman luojia.

– Ehkä aika paljon saman tyylinen kuin Paajanen, kaikille avoin ja helposti lähestyttävä.

Vaikka joukkueen alku on ollut hieman hankala, niin omiin esityksiin Uimonen on varovaisen tyytyväinen.

– Joukkueella alku on ollut hieman vaikea, eikä oo ehkä lähtenyt ihan kuten on haluttu.

– Oma peli on mennyt kohtuullisen hyvin, vaikka parannettavaakin toki on paljon. Sellaista perushyvää on ollut omasta mielestä ja toivottavasti paranee paljon loppukautta kohden.

Tulevaisuudessa tavoite on luonnollisesti Liigassa.

– Liigasopimuksen myötä on kovemmat odotukset itseään kohtaan. Sopimus tuo tietynlaista turvaa, mutta myös sopivasti paineita siihen, että pitää onnistua. Kyllä mä tietenkin haluan Liigaan pelaamaan ja vakiinnuttaa paikan sieltä.

17.09.2018 18:20

Jaa artikkeli: